Biaya ngahasilkeun listrik dina inohong

Ngan saminggu ka tukang, Badan Internasional pikeun Énergi anu tiasa diperbarui (IRENA) ngayakeun Majelis VIII na. Dina ieu, langkung ti 1.000 wawakil ti 150 nagara anu ilubiung sareng pentingna énergi anu diperbarui dina dékarbonisasi sistem listrik anu diperyogikeun.

Salian ti ngabantosan ngangkut, sareng éta bakal penting pikeun pamekaran kota pinter. Sekretaris Nagara Énergi ngawakilan Karajaan Spanyol.

Waragad anu langkung handap

Kurva diajar pikeun pembaharuan nyaéta keur penting Dina taun-taun ayeuna, ieu nyababkeun pangirangan biaya pembangkit listrik.

Ieu ngabantosan éta unggal waktos anu dilaksanakeun proyék di sababaraha penjuru dunya sareng babandingan biaya generasi anu langkung handap.

Énergi Surya Photovoltaic

Sapertos kasus énergi angin di daratan anu ti saprak 2010 parantos ningali biaya dikirangan sakitar 25%, sedengkeun tanaga surya fotovoltais parantos 75% spektakuler.

Harga catetan dina fotovoltaik

Sababaraha minggu ka tukang, urang parantos ngomentaran hal ieu website yén aya rékor anyar diadegkeun ku Méksiko. Éléktrik anu paling murah di dunya bakal dihasilkeun, dugi ka 2020, di nagara bagian México Coahuila (kalér nagara)

Kamentrian Énergi (SENER) sareng Pusat Nasional Kontrol Énergi (CENACE) aranjeunna parantos nyatakeun hasil munggaran tina Lelang Listrik jangka panjang 2017 anu nempatkeun hargana dina catetan sajarah

46 bidder ngintunkeun tawaranna, 16 diantarana dipilih sakumaha pantes. Lélang ieu bakal ngamungkinkeun perusahaan pembangkit listrik kéngingkeun kontrak pikeun penjualan énergi sareng kakuatan anu bersih. A investasi 2,369 juta dolar dina 15 pembangkit listrik énggal.

Dina 16 ieu, urang Italia Kakuatan Héjo ENEL kang ditawarkeun harga panghandapna1.77 sén per kWh dihasilkeun énergi fotovoltaik, ngarecah catetan sateuacanna anu ditawarkeun ku perusahaan Arab Saudi, anu 1.79 sén per kWh.

Upami ramalan parantos kajantenan, dipiharep salami 2019 atanapi akhir taun 2018 tarifna bakal turun langkung seueur dugi ka ngahontal 1 sén per kWh

tanaga surya sareng harga enteng

Ngirangan biaya kalayan énergi terbarukan

Nyatana, IRENA nyebarkeun teu lami ka pengker laporan ngeunaan biaya pembangkit listrik sareng téknologi anu tiasa diperbaharui anu béda dina 2017 (Biaya pembangkit listrik anu tiasa diénggalan di 2017), dimana dijamin yén sadaya énergi anu terbarukan bakal kalapa dina taun 2020.

california ngahasilkeun teuing tanaga surya

Panilitian ieu netepkeun yén biaya pembangkit listrik kalayan tanaga surya photovoltaic bakal dikirangan satengah taun 2020.

Untungna, énergi anu terbarukan nuju kana pasar énergi dunya. Beuki seueur nagara anu bet dina pembaruan sareng kirang kana bahan bakar fosil. Sahenteuna éta mangrupikeun panilitian anu dipidangkeun di Madrid, anu nunjukkeun éta investasi énergi global turun ku 12% di 2016, janten taun kadua turunna turunna.

Panilitian parantos disiapkeun ku ahli IEA sareng disebat Word Energy Investment. Éta ngandung salembar inpormasi anu ngagambarkeun éta investasi dina efisiensi énergi tumuh 9%. Naha leres yén beuki seueur efisiensi énergi sareng kirang bahan bakar fosil?

Kitu ogé, téknologi sapertos biomassa, panas bumi, panas bumi atanapi hidrolik beuki bersaing sareng sumber konvensional.

investasi

Kaseueuran jumlah anu diinvestasikeun sacara global pikeun épisiénsi énergi angkat ka pangwangunan, kalebet peralatan anu efisien sareng pemanasan. Salaku tambahan, éta geus takdir langkung ti 65.000 juta dolar angkat ka R&D di sakumna dunya di 2015. Nanging, jumlah anu dihasilkeun pikeun panilitian sareng pamekaran énergi henteu acan ningkat dina opat taun ka pengker, bahkan sahamna henteu aya hubunganana sareng énergi anu tiasa dibaharukeun.

Kabeneran, urang ayeuna ngagaduhan kaayaan anu bénten pisan tibatan kaayaan urang sababaraha taun ka pengker, ngeunaan perbandingan antara biaya pembangkit listrik kalayan téknologi terbarukan dibandingkeun sareng téknologi konvensional, dimana biayana aya dina kisaran 5-17 sén AS per kWh.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.