Langkung seueur penyu laut di Florida ngagaduhan tumor

Kuya laut héjo

Penyu laut sakitar dua taun dugi ka rumah sakit Florida, khusus pikeun jenis sato ieu, kalayan fibropapillomatosis, panyakit maut disababkeun ku jinis virus herpes.

Penyu umur dua taun sareng naon aranjeunna masih ngora teuing pikeun terang naha aranjeunna jalu atanapi bikang, aranjeunna katépaan panyakit ieu anu nyababkeun runtuyan tumor sakumaha ageung bal golf dina awakna.

Para ahli kénéh aranjeunna henteu tiasa ngartos kumaha virus ieu kaserang atanapi sabab-musababna, sanaos sababaraha panilitian parantos nunjukkeun yén éta aya hubunganana sareng polusi sareng pemanasan global. Dina waktos anu sami yén populasi kuya laut pulih kalayan inohong anu saé pisan, kasus fibropapillomatosis parantos ngalikeun, ngeusian koridor fasilitas ieu anu katelah Rumah Sakit de Tortugas.

Penyu laut

Doug Mader, saurang dokter hewan di rumah sakit ieu, nyatakeun yén nalika anjeunna mimiti damel 20 taun ka pengker 6 dugi 7 campur dina sabulan kalayan komplikasi ieu. Ayeuna aranjeunna réngsé ti genep dugi ka dalapan saminggu. Unggal kuya peryogi sababaraha operasi pikeun miceun sadaya tumor, anu nutupan beuheungna, handapeun, sareng panonna. Éta hartosna seueur kali aranjeunna janten buta, sahingga teu mungkin pikeun aranjeunna milari tuangeun.

Kuya laut héjo didaptarkeun salaku spésiés kaancam taun 1976Tapi ayeuna pendudukna parantos ningkat pisan ku 28.000 sarang diitung taun ka tukang di Florida.

Parantos di 2012 éta ogé rada jarang mendakan kuya diaku tumors dina duanana panon anjeunTapi ti saprak usum gugur 2013, unggal-unggal kuya datang ka rumah sakit nganggo jinis virus ieu, éta bakal katutup. Saatos nyéépkeun sataun di kolam renang rumah sakit, bébas tina tumor, kura-kura tungtungna balik deui ka habitatna anu alami.

Sanaos anu gaduh llesi dina bayah sareng ginjal teu aya jalan pikeun nyalametkeun aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.