Bahan biodegradable

bahan biodegradable pikeun tuangeun

Nyanghareupan masalah serius di dunya anu urang gaduh sareng polusi plastik, éta bahan biodegradable. Éta mangrupikeun bahan anu terurai berkat campur tangan mahluk hirup sapertos jamur sareng mikroorganisme sanés anu aya di alam. Hatur nuhun kana ieu, aranjeunna henteu kajebak dina taneuh atanapi dina medium naon waé sareng aranjeunna henteu ngotorkeun. Prosés dékomposisi dimimitian ku baktéri anu nimba énzim sareng resep kana transformasi produk awal kana unsur anu langkung saderhana. Akhirna, sadaya mikropartikel taneuh laun nyerep.

Kusabab kitu, kumargi bahan biodegradable janten penting pisan, kami badé bakalan tulisan ieu kanggo nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan éta.

Naon bahan biodegradable

bahan biodegradable

Bahan biodegradable dianggap sadayana bahan anu terurai kusabab campur jamur sareng mikroorganisme sanés anu aya di alam. Nalika zat diserang baktéri, prosés dékomposisi dimimitian, anu nimba énzim pikeun ngabantosan ngarobah produk awal kana unsur anu langkung saderhana. Tahap pamungkas diwangun ku saeutik-saeutik nyerep partikel tina taneuh.

Di sisi anu sanésna, bahan anu henteu tiasa dékomposér ngan ukur tetep dina taneuh sareng ngancurkeun ékosistem sakurilingna. Kaseueuran bahan sintétik modéren teu ngagaduhan baktéri anu tiasa disederhanakeun, janten aranjeunna tetep gembleng kana waktos, sahingga ngotorkeun lingkungan.

Untungna, kamajuan ilmiah ogé parantos ngabantosan urang dina bidang ieu, nyiptakeun bahan ékologis anu sustainable sareng biodegradable anu tiasa ngagentos anu ayeuna parantos luntur sareng ngabahayakeun. Pikeun nyegah akumulasi sanyawa non-biodegradable di alamDua solusi anu ayeuna ditalungtik: ngagunakeun akar atanapi galur mikroba anu tiasa nyerang produk anu dianggap henteu rusak, atanapi mekarkeun bahan anu tiasa biodegradable ku galur biasa.

Ku cara kieu, akumulasi bahan anu lumangsung unggal dinten di planét urang, sareng seueur jalma anu henteu sadar, tiasa réngsé sakali sareng sadayana, atanapi ngirangan ngirangan sababaraha bungkus, kertas, bahan, jst. Anjeun henteu kedah ngantosan sababaraha taun dugi ka ngaleungit sacara organik.

Jinis bahan biodegradable

polusi palastik

Hayu urang tingali mana anu paling umum sareng bahan biodegradable paling terkenal:

Plastik tina aci sareng rye

Plastik biodegradable didamel tina jagong atanapi aci gandum ayeuna nuju dihasilkeun dina skala industri, contona ngadamel kantong sampah. Degradasi tina plastik ieu tiasa waktos 6 dugi 24 bulan, jero taneuh atanapi dina cai, gumantung kana kagancangan anu aci dilebetkeun.

Nya kitu, plastik anu lengkep biodegradable anu didamel tina serat rai atanapi serat anu dikomprés tiasa ngagentoskeun palastik basis minyak bumi. Salah sahijina dumasar kana aci rai sareng asalna dina bentuk bahan butiran anu dipaké pikeun ngadamel piring. Di robih komposisi sareng prosés palastik, ciri téknis sapertos kapadetan, modulus elastis, kakuatan tarik, deformasi tiasa didapet, jsb. Sipat bahan ieu mirip pisan sareng polimér konvensional anu asalna pétrokimia.

Plastik sintétik sareng alam biodegradable

Dina grup ieu, aya sababaraha jinis polimér sintétik anu tiasa ngadegradasi sacara alami atanapi ku nambihan zat anu tiasa ngagancangkeun dégradasi na. Plastik ieu kalebet palastik oksigén-biodegradable sareng poli (cap-caprolactone) (PCL). Plastik oksidatif biodegradable mangrupikeun palastik sintétik, anu aditif kimia anu ngamajukeun oksidasi ditambihan kana komposisi kanggo ngamimitian atanapi ngagancangkeun prosés dégradasi oksidatif pikeun ngahasilkeun produk anu biodegradasi. PCL mangrupikeun poliéster termoplastik biodegradable sareng biokompatibel anu dianggo dina aplikasi médis.

Polimér biodegradable alami, ogé disebut biopolymers, dihasilkeun tina sumber daya anu tiasa dibaharukeun. Sababaraha produk anu parantos kami sebatkeun kalebet polisakarida anu dihasilkeun ku pepelakan (aci jagong, singkong, jst.), poliéster dihasilkeun ku mikroorganisme (utamina rupa-rupa baktéri), ​​karét alam, jst.

Kertas sareng lawon alami

Kami nganggo kertas ku cara anu tangtu dina kahirupan urang sadidinten, anu ogé tiasa janten bahan anu biodegradable. Éta meureun anduk kertas, serbet, buku catetan, koran, surat pos, kantong kertas kraft, kuitansi, tiket parkir, piring kertas sareng cangkir, bentuk sareng aplikasi, atanapi bahkan tulisan anu ngabantuan. Kusabab urang sadayana dikepung ku kertas, naha henteu dianggo deui?

Anjeun tiasa ngalih kana pakean anu didamel tina bahan kimia sareng katun, jut, linen, wol, atanapi lawon sutra anu populér. Salian sutra, lawon alami langkung mirah, raoseun pikeun dipakena, sareng napas. Beda sareng lawon sintétik, lawon alami anu biodegradable sareng henteu kedah ngalaman prosés sintétik. Seueur manpaat produk ieu nyaéta gampang ngarobih sareng henteu ngahasilkeun produk ku toksik. Di sisi anu sanésna, nilon, poliéster, lycra, jsb. Éta téh didamel ku pamrosésan sintétik sareng kaén anu henteu kabiodegradasi.

Kaunggulan tina bahan biodegradable

slogan

Aya seueur kaunggulan pikeun ngagunakeun bahan biodegradable. Hayu urang tingali naon éta:

  • Henteu ngahasilkeun limbah: Éta mangrupikeun bahan alami anu tiasa dikonsumsi ku mikroorganisme tanpa kasusah, éta sababna kuring ngagunakeunana pikeun beroperasi dina siklus kahirupan kuring. Maka, éta henteu ngahasilkeun limbah sabab henteu cicing di TPA atanapi TPA lami-lami.
  • Henteu ngahasilkeun akumulasi TPA: Éta mangrupikeun jalan kaluar anu hadé pikeun masalah luar angkasa anu aya di tempat pembuangan sampah, kumargi akumulasi bahan anu henteu biodegradasi.
  • Aranjeunna gampang didamel sareng dimanipulasi: Anjeun tiasa ngadamel ampir naon waé kalayan bahan biodegradable tanpa ngirangan kualitasna.
  • Aranjeunna henteu ngandung racun: panggunaan bahan biodegradable henteu ngamungkinkeun gumantungna sapertos panggunaan bahan sanés anu peryogi konsumsi énérgi anu langkung luhur sareng polusi anu langkung serius.
  • Éta gampang didaur ulang: aranjeunna leres-leres tiasa dianggo deui sareng henteu meryogikeun prosés rumit pikeun pangobatanana.
  • Anu trendi: Mangrupikeun pasar anu nuju naék sareng beuki seueur anu dipikaterang perkawis éta.
  • Aranjeunna henteu ngotorkeun: Upami urang nyarioskeun limbah na, bahan biodegradable kirang mangaruhan kana bentang sareng ekosistem.
  • Ngajantenkeun anjeun langkung ngadukung: Mangrupikeun cara anu hadé pikeun nyanghareupan alam sareng kahirupan sabab urang nyumbang kana perawatan lingkungan sareng urang ngabantosan pikeun ngembangkeun anu berkelanjutan.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan bahan biodegradable sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.