Énergi biofuel

Énergi biofuel

Pikeun ngahindaran panggunaan bahan bakar fosil anu nyababkeun paningkatan pemanasan global akibat tina émisi gas rumah kaca, unggal dinten langkung seueur ditalungtik sareng jinis énergi alternatip anu sanés dikembangkeun sapertos énergi anu terbarukan anu urang terang.

Diantara énergi anu terbarukan aya seueur jinis: surya, angin, panas bumi, hidrolik, biomassa, jsb. Énergi biofuel Mangrupikeun jinis énergi anu tiasa diénggalan anu dicandak ngalangkungan bahan organik sareng anu tiasa ngagentoskeun suluh fosil. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan énergi biofuel?

Asal-usul sareng riwayat énergi biofuel

Asalna énergi biofuel

nu bahan bakar Aranjeunna henteu énggal sapertos anu dipercaya, tapi aranjeunna lahir ampir sajajar sareng suluh fosil sareng mesin durukan.

Langkung langkung ti 100 taun ka pengker, Rudolf Diesel nyiptakeun mesin prototipe anu nganggo minyak kacang atanapi minyak kacang anu teras janten bahan bakar solar, tapi kumargi minyak langkung gampil sareng langkung mirah dicandak, bahan bakar fosil ieu mimiti dianggo.

Dina taun 1908 Henry Ford dina Model T na nganggo étanol dina awal na. Proyék anu pikaresepeun sanésna nyaéta perusahaan minyak Standar dina periode ti taun 1920 dugi ka 1924 ngical bénsin kalayan 25% tina étanol, Tapi biaya jagong anu tinggi ngajantenkeun produk ieu sacara ékonomis henteu tiasa dirawat.

Dina taun 30an, Ford sareng anu sanésna nyobian nyegerkeun pabrik biofuel ngarah ngawangun a tutuwuhan biofuel di Kansas anu ngahasilkeun sakitar 38.000 liter étanol per dinten dumasarkeun kana panggunaan jagong salaku bahan baku. Dina waktos ayeuna, langkung ti 2000 stasiun jasa anu ngajual produk ieu.

Di 40s, pepelakan ieu kedah ditutup sabab teu tiasa bersaing sareng harga minyak bumi.

Dina taun 70an salaku akibat tina krisis minyak AS mimiti deui nyampur béngsin sareng étanol, masihan ledakan penting pikeun biofuel anu teu lirén ngembang ti taun ayeuna dugi ka ayeuna di nagara ieu tapi ogé di Éropa.

Dugi ka pertengahan 80, jalma damel sareng ékspérimén sareng biofuel generasi kahiji sareng kadua dumasar pepelakan dahareun, tapi sababaraha séktor muncul anu ngingetkeun bahaya tina tuangeun pikeun ngadamel bahan bakar.

Nyanghareupan kaayaan ieu, milarian mimitian bahan baku alternatif anu henteu mangaruhan kaamanan pangan sapertos ganggang sareng sayuran sanés anu henteu tiasa didahar, nimbulkeun biofuel generasi katilu.

Biofuel bakal jadi protagonis abad ka-XNUMX sabab leuwih ékologis tibatan fosil.

Bahan bakar hayati salaku énergi anu diperbarui

Biofuel

Ti saprak révolusi industri, manusa parantos ngadukung sareng ngamajukeun élmu sareng téknologi kalayan énergi anu asalna tina bahan bakar fosil. Ieu nyaéta minyak, batubara sareng gas alam. Sanaos épéktipitas énergi ieu sareng tanaga anu énergik, bahan bakar ieu terbatas sareng ngalir kalayan laju anu gancang. Salaku tambahan, panggunaan bahan bakar ieu ngahasilkeun émisi gas rumah kaca kana atmosfir anu nahan langkung panas di dinya sareng nyumbang kana pemanasan global sareng perubahan iklim.

Kusabab kitu, usaha dilakukeun pikeun milarian énergi alternatif anu ngabantosan masalah anu aya hubunganana sareng panggunaan bahan bakar fosil. Dina hal ieu, biofuel dianggap mangrupikeun jinis énergi anu terbarukan, sabab éta dihasilkeun tina biomassa bahan tutuwuhan. Biomassa pepelakan, henteu sapertos minyak, henteu peryogi jutaan taun ngahasilkeun, tapi dina skala anu tiasa dikendalikeun ku manusa. Biofuel ogé sering dihasilkeun tina pepelakan anu tiasa ditanam deui.

Diantara biofuel urang gaduh étanol jeung biodiesel.

Étanol salaku biofuel

Étanol éta mangrupikeun biofuel anu paling dikenal di dunya. Éta dihasilkeun tina jagong. Étanol biasana dicampurkeun sareng béngsin dina raraga nyiptakeun bahan bakar anu épisién sareng bersih pikeun dianggo dina kendaraan. Sakitar satengah tina béngsin di Amérika Serikat nyaéta E-10, campuran 10 persén étanol sareng 90 persén béngsin. E-85 mangrupikeun étanol 85 persén sareng béngsin 15 persén sareng dianggo pikeun ngangkut kendaraan fleksibel.

Kusabab éta dihasilkeun tina jagong, urang tiasa nyarios yén éta tiasa dibaharuan, kumargi kebon jagong nuju diperbaharui. Ieu ngabantosan ngajantenkeun sumber anu henteu nyéépkeun sapertos minyak atanapi batubara. Éta ogé ngagaduhan kaunggulan éta ngabantosan dina émisi gas rumah kaca, kumargi nalika produksi jagung, fotosintésis lumangsung sareng aranjeunna nyerep CO2 tina atmosfir.

Biodiesel

biodiesel

Biodiesel mangrupikeun salah sahiji jinis biofuel anu dihasilkeun tina minyak nabati anu anyar sareng anu digunakeun sareng sababaraha lemak sato. Biodiesel parantos kawéntar sareng parantos sumebar di panjuru dunya kusabab kanyataan éta seueur jalma mimiti ngala suluh nyalira di bumi pikeun nyingkahan teuing nyéépkeun suluh kendaraan anjeun.

Biodiesel tiasa dianggo dina seueur kendaraan anu nganggo solar tanpa seueur modifikasi mesin. Tapi, mesin solar modél anu langkung lami panginten peryogi sababaraha perbaikan sateuacan aranjeunna tiasa ngadamel biodiesel. Dina taun-taun ayeuna industri biodiesel alit parantos dipelak di Amérika Serikat sareng biodiesel parantos sayogi di sababaraha stasiun jasa.

Kaunggulan tina ngagunakeun énergi biofuel

Aya seueur kaunggulan anu urang peroleh tina ngagunakeun énergi biofuel. Diantara kaunggulan éta urang gaduh:

  • Mangrupikeun jinis énergi anu terbarukan sareng dihasilkeun sacara lokal. Ieu ngabantosan biaya transportasi sareng neundeun, salian ti ngirangan émisi gas kana atmosfir.
  • Éta ngabantosan urang ngirangan katergantungan manusa kana minyak atanapi jinis suluh fosil anu sanés.
  • Pikeun nagara anu henteu ngahasilkeun minyak, ayana biofuel ngabantosan ékonomi, sabab di tempat sapertos harga minyak ieu ngan ukur naék.
  • Étanol, janten oksigén dina béngsin, ningkatkeun peringkat oktanna sacara signifikan, anu ngabantosan ngotorkeun kota urang sareng ngirangan gas rumah kaca.
  • Étanol ngagaduhan peunteun oktan 113 sareng kaduruk langkung saé dina komprési tinggi tibatan béngsin. Ieu masihan langkung seueur kakuatan pikeun mesin.
  • Étanol berperan salaku anti beku dina mesin, ningkatkeun mesin tiis ngamimitian sareng nyegah beku.
  • Ku datangna tina sumber tatanén, nilai produk naék, nambahan panghasilan padumuk désa.

Kakurangan tina ngagunakeun énergi biofuel

Polusi tina ngahasilkeun étanol

Sanaos kaunggulanana rada atra sareng positip, panggunaan énergi biofuel ogé ngagaduhan karugian sapertos:

  • Étanol kaduruk 25% dugi ka 30% langkung gancang tibatan béngsin. Hal ieu nyababkeun ngagaduhan harga anu langkung handap.
  • Di seueur nagara biofuel dihasilkeun tina tebu. Sakali produkna dikumpulkeun, tiwu panén diduruk. Ieu nyababkeun émisi metana sareng nitrous oksida, anu ningkatkeun pemanasan global, sabab éta dua gas rumah kaca kusabab kakuatanana pikeun nahan panas. Kusabab kitu, naon anu urang simpen dina émisi dina hiji sisi, urang ngaluarkeun di sisi anu sanés.
  • Nalika étanol dihasilkeun tina jagong, gas alam atanapi batubara dianggo ngahasilkeun uap nalika ngahasilkeun. Naon deui, Pupuk nitrogén sareng herbisida tumpah dina prosés budidaya jagong anu ngotoran cai sareng taneuh. Ieu tiasa direngsekeun ku ngagunakeun sistem produksi pertanian organik atanapi sahenteuna. CO2 tina sulingan ogé tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun ganggang (anu dina gilirannana tiasa dianggo ngahasilkeun biofuel). Salaku tambahan, upami aya kebon caket dieu, metana tina kandang tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun uap (dina intina ieu sami sareng ngagunakeun biogas pikeun ngahasilkeun biofuel).

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta énergi biofuel éta maju dina jalur na salaku salah sahiji énergi anu tiasa diperbaharui deui. Nanging, aya seueur paningkatan sareng pamekaran anu diperyogikeun pikeun janten sumber tanaga énggal pikeun kendaraan di panjuru dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.