Sejarah tanaga angin

kincir angin anu mangrupikeun bagian tina sajarah tanaga angin

Kiwari teh kakuatan angin Mangrupikeun salah sahiji sumber énérgi anu paling réparu anu dianggo sareng anu parantos ngahontal kamekaran téknis anu pangageungna dina puluhan taun terakhir.

Anggo sareng garapan énergi angin parantos sepuh pisan ku manusa. Bukti munggaran panggunaan angin balik deui ka 3000 SM dimana aranjeunna nganggo kapal layar dina Nil pikeun ngalih sareng dina abad ka-XNUMX SM nalika kakuasaan Hammurabi di Babul aranjeunna nganggo sistem irigasi dumasar kincir angin pikeun ngompa cai. Janten hayu urang balikan deui waktos sareng diajar sakedik deui ngeunaan sajarah énergi angin.

Asal-usul sareng riwayat énergi angin

Kincir angin modéren

Kira-kira taun 1000 Masehi, kincir angin munggaran dianggo di Wétan Tengah sareng nalika akhir abad pertengahan peralatan énergi angin mékanis mimiti dianggo di Éropa.

Alat-alat atanapi pabrik ieu janten populér khususna di Holland dimana ti pertengahan abad opat belas éta dipaké pikeun ngeringkeun rawa sareng laguna ogé pikeun ngagiling séréal, éta pabrik multi-agul, rada laun.

Model miheulaan tina anu ayeuna muncul dina abad ka-XNUMX sareng anu munggaran didamel ku Jacobs pikeun pembangkit listrik di padesaan, kalayan 3 alat-alat KW salami taun 30-an di Amérika Serikat Dina taun 1940, kincir angin gedé anu mimiti sareng langkung gancang muncul kalayan kapasitas generasi 1 MW.

Salila Perang Dunya Kadua proyék sareng pamekaran parangkat sapertos turbin angin nangtung turbin angin pikeun ngahasilkeun listrik kusabab minyak bumi éta langkung mirah sareng bersaing dina pasar énergi.

Sejarah tanaga angin sareng Mills

Tonggak penting salajengna dina sajarah énergi angin lumangsung edina taun 70-an nalika krisis minyak pecah Téknologi ieu resurfaces deui sareng progresif henteu ngeureunkeun tumuhna sareng dianggo di panjuru dunya dugi ka ayeuna.

Dina dua dasawarsa terakhir ieu, seueur kamajuan téknologi parantos dilakukeun sareng peralatan anu épisién pisan kalayan kapasitas anu saé pikeun Produksi énergi beresih henteu ngan di darat tapi ogé di laut.

Énergi angin bakal jadi salah sahiji anu utama sumber énérgi terbarukan ti abad XNUMX di sajumlah ageung nagara, kusabab ciri anu hadé anu ditawarkeunana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Lolang cenahna

    Hatur nuhun éta dilayanan kuring pisan.

  2.   yendely cenahna

    éta gunana nempatkeun anjeun
    origen

  3.   steef cenahna

    Upami asal na aya gunana

  4.   ROBERTO GIMENEZ cenahna

    Naon halaman anu henteu nyayogikeun gambar di luhur kuring kéngingkeun 1 kanggo halaman ieu PORONGA KUMIS CHOTA