APPA hoyong targét 35% pikeun pembaharuan anu disatujuan ku PE

Gedong, jaba Parlemén Éropa

Asosiasi Produser Énergi Terbaruan (APPA Renovables) nilai positip Dukungan lega Parlemén pikeun udagan 35%, sanaos kasieun yén tujuan anu ngariung tangtu teu acan kabentuk dina tingkat nasional sareng sababaraha usulan anu langkung spésifik.

Nanging, pendirian rencana sareng tujuan nasional diséépkeun ku Amérika Serikat sanaos wartos anu saé diwakilan ku konsensus panjang pikeun tujuan 35%.

Ieu sababna Asosiasi ngadesek Pamaréntah pikeun nganggap mayoritas masarakat Éropa sareng Spanyol ieu, ngagaduhan 35% ieu salaku tujuan nasional, ogé ngagaduhan éta dina kaayaan anu sami hukum hareup ngeunaan Parobihan Iklim sareng Transisi Énergi.

Tina APPA aranjeunna nyarios:

"Komitmen Pamaréntah Spanyol pikeun Transisi Énergi ogé kedah dibuktikeun dina jabatanana sateuacan Déwan Éropa, naékkeun jabatanana ayeuna 27%."

Upami anjeun hoyong ngahontal partisipasi minimum sakitar 27% dugi ka 35% énergi anu terbarukan (jabatan Déwan sareng Parlemén), sumbangan panggedéna pikeun sadaya téknologi anu tiasa diperbarui anu diperyogikeun ku Spanyol, kumargi persentase énergi anu diperpanjang kedah dua kali dina ngan 12 taun.

APPA Renovables nganggap yén:

"Pikahariwangeun yén usulan anu disahkeun aya hubunganana sareng séktor biofuel (henteu kaasup biofuel konvensional tina kawajiban bahan bakar terbarukan, ngabatesan kontribusina janten 5% sareng ngalarang jinis biodiesel ti 2021) sacara serius ngabahayakeun kelangsungan industri nasional sareng, ku sabab éta, kontribusina pikeun ngahontal tujuan ”.

Pesen bantosan anu kuat pikeun photovoltaics

Uni Photovoltaic Spanyol (UNEF) nganggap, pikeun bagian na, nyaéta:

"Posisi anu dikedalkeun dinten ayeuna ku Parlemén Éropa ngeunaan Diréktur Énergi Terpanjang tina Paket Energi Bersih kanggo sadayana urang Éropah nyatakeun pesen anu kuat pikeun photovoltaics sareng sadaya énergi anu tiasa diperbarui."

"Definisi targét 35% tina konsumsi énérgi akhir tina sumber anu tiasa diénggalan taun 2030 nunjukkeun komitmen Parlemén Éropa sareng ambisi anu diperyogikeun pikeun ngahontal tujuan Pasatujuan Paris."

"Sektor photovoltaic, didorong ku paningkatan saing saingna, siap maénkeun peran pamimpin di nagara urang dina transisi nuju modél énergi berkelanjutan."

UNEF ogé ngadukung dukungan Parlemén Éropa pikeun pertahanan konsumsi diri sareng nunjukkeun:

"Mangrupikeun hak pikeun sadaya warga masarakat kedah tiasa olahraga tanpa halangan ponggawa, sareng ngaleungitkeun tol pangrojong atanapi pajeg matahari."

"Amérika Anggota ngagaduhan tanggung jawab pikeun matuh kana amanat demokratis anu dikaluarkeun ku Parlemén Éropa pikeun nuluykeun maju dina jalan ka arah komitmen anu ditetepkeun ku Pasatujuan Paris."

Sektor angin Spanyol henteu pati katinggaleun

PREPA, éta Asosiasi Bisnis Angin, ogé ngabagéakeun kaputusan Parlemén Éropa.

Nanging, éta nunjukkeun yén:

"Upami henteu aya tujuan anu ngariung pikeun Amérika Serikat, tantanganana nyaéta pikeun ngahontal kawijakan sareng instrumen anu cocog pikeun ngahontal tujuan umum Uni Éropa."

Saur hasil sora, kaluar kalayan dukungan anu lega (langkung ti 70% dukungan) di Parlemén Éropa, Éta mangrupikeun langkah anu cukup relevan di Uni Éropa pikeun séktor angin sareng pikahareupeunana, ogé di Spanyol pikeun industri angin.

Tujuanna nyalira panginten henteu ngariung pikeun Nagara Anggota, tapi pikeun Spanyol, tujuan ieu tiasa diaksés bahkan tiasa diatasi saprak Spanyol mangrupikeun nagara anu ngagaduhan seueur poténsi sareng sumber daya anu tiasa dibaharukeun, boh dina téknologi boh dina volume.

Industri angin di Éropa

Industri angin Éropa sanggup ngagunakeun langkung ti 263.000 jalma, nyumbang dina gilirannana ka PDB Uni Éropa kalayan 36.000 juta euro.

Dina taun samemehna éta nyatakeun sakitar 8.000 juta euro dina ékspor, diantarana 2.500 juta pakait sareng Spanyol.

Sakumaha didikte ku analisis PREPA ngeunaan "Unsur anu diperyogikeun pikeun transisi énergi. Usul pikeun séktor listrik"

"Kontribusi tanaga angin di Spanyol bakal 30% dina campuran listrik di 2030, kalayan kakuatan angin anu dipasang 40.000 MW.

Pikeun Spanyol, kontribusi énergi angin ieu ngagambarkeun kauntungan ékonomi sareng sosial anu sami sareng kontribusi ka PDB langkung ti 4.000 juta euro, pangirangan impor bahan bakar fosil ku 18 juta ton minyak anu sami sareng bakal nyegah émisi 47 juta ton CO2 ”.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.