UNEF nanyakeun TS pikeun nunda lélang tina pembaruan

Ladang angin Huelva Uni Photovoltaic Spanyol (UNEF) mutuskeun Jumaah ieu, dina rapat anu luar biasa, pikeun nyungkeun Mahkamah Agung (TS) nerapkeun tindakan pancegahan pikeun gantung tina lélang anu tiasa diperpanjang salajengna. Numutkeun ka diréktur umum na, José Donoso, pamundut ieu dumasar kana kanyataan yén mékanisme anu disiapkeun ku Pamaréntah, dikumpulkeun dina dua draf tatanan menteri sareng resolusi, resep pisan kana kakuatan angin, sahingga kontradiksi sareng prinsip nétralitas téknologi anu ditetepkeun dina SK karajaan dina lélang anu diterbitkeun sababaraha dinten ka pengker.

"Persépsi anu umum nyaéta aya diskriminasi penting kana fotovoltaik, kumargi ku kaayaan lélang Anjeun moal tiasa nganggo tingkat daya saing anu kahontal ku téknologi ieu tina sudut pandang ékonomi, ”saur Donoso.

Mékanisme lelang ngabatesan diskon anu ditawarkeun ku pihak anu resep, anu ningkatkeun kamungkinan dasi, anu masihan kakuatan angin mangrupikeun kaunggulan, saur anjeunna, dina prosedur tiebreaker sabab ngahargaan proyek kalayan langkung jam operasi, anu putus sareng prinsip nétral téhnologis didirikeun ku Menteri Energi nyalira.

Kamari kamari, departemen anu dipimpin ku Álvaro Nadal nyatujuan paréntah menteri anu ngatur lélang ieu, anu dijadwalkeun akhir April atanapi awal Mei, per 2.000 megawatt (MW) kakuatan terbarukan, dilegakeun ku tambahan 1.000 MW upami hasil lelang nawiskeun harga kalapa. Lélang bakal dilaksanakeun ngalangkungan mékanisme épisiénsi, sahingga proyék-proyék anu ngalibatkeun biaya anu langkung handap pikeun konsumén bakal dilélér. Numutkeun kana énergi, Éta bakal nétral sacara téknologi, "ngamungkinkeun téknologi anu tiasa diperbaharui anu béda pikeun bersaing dina istilah anu sami".

Warta lawas: lélang 3000 MW

Kickoff kanggo anu énggal lelang de énergi renewable nepi ka 3.000 megawatt (MW). Déwan Menteri parantos nyatujuan Kaputusan Karajaan anu netepkeun telepon anyar pikeun alokasi éta, ngalangkungan lélang, rezim remunerasi khusus pikeun pamasangan téknologi terbarukan, nepi ka maksimal 3.000 megawatt (MW). Dina raraga miluan lélang, Pamaréntah ngawartosan, fasilitasna kedah énggal sareng kedah ayana di semenanjung.

Alokasi rézim remunerasi khusus -nginformasikeun Pamaréntah- bakal dilangkungan lélang anu nyandak téknologi pembaruan anu béda "Dina persaingan kompetitif, dina cara anu fasilitas paling hemat biaya dileler."

TARGET Éropah

Spanyol, dimana kagiatan énergi renewable dieureunkeun pisan, dina 2015 ngahontal 17,3% tina pamakeanana barang énergi bersih dina konsumsi énérgi akhir. Pikeun ngahontal target Éropa anu disetél pikeun Spanyol di 2020, nyaéta 20% énergi anu terbarukan dina konsumsi énergi akhir, «perlu pikeun ngamajukeun pangenalan kapasitas pembaruan anu anyar dina sistem listrik«, Numutkeun Kamentrian Énergi.

Énergi anu tiasa diénggalan

Lélang ieu pikeun ngenalkeun énergi terbarukan énggal dina Sistem listrik Spanyol, bakal ningkatkeun lomba di pasar sareng penetrasi énergi anu langkung diperbaharui ogé ngirangan katergantungan énergi ti luar negeri. Kagumantungan kana Spanyol aya dua puluh poin di luhur rata-rata Éropa.

Kaputusan Karajaan 359/2017, 31 Maret, ku cara nelepon pikeun ngabentuk rezim remunerasi khusus pikeun fasilitas énggal pikeun produksi listrik tina sumber énérgi anu énggal dina sistem listrik seménanjung

Tenaga angin dipasang di Spanyol

Tenaga angin dipasang di Spanyol

Éta tiasa ditingali yén sakedik kaamanan hukum anu ditawarkeun nagara ngeunaan énergi terbarukan henteu ngabantosan naon-naon pikeun ningkatkeun kakuatan anu dipasang di nagara urang.

Dina 2005, pamaréntah nyatujuan undang-undang nasional anu anyar kalayan tujuan pikeun ngahontal 20 MW produksi taun 2010. Rencana énergi Spanyol ngaduga ngahasilkeun 30% sadaya énergi ngalangkungan énergi bersih, ngahontal 20,1 GW di 2010 sareng 36 GW di 2020. Rencana éta ngarepkeun yén satengah énergi ieu bakal datang ti séktor angin, anu bakal nyegah émisi 77 juta ton karbon dioksida kana atmosfir. Kabeneran rencana ieu dilaksanakeun, henteu sapertos anu énggal. Di 2011, pamaréntah nyatujuan dina Rencana Energi Terbarukan Nasional Target angin pikeun période 2011-2020 tina 35 MW dipasang dina taun 000 dina angin darat sareng 2020 MW dina angin luar negeri. Mertimbangkeun naon anu parantos ditingali, tujuan ieu boro-boro bakal kacumponan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.