CNMC otorisasi nyiptakeun tutuwuhan fotovoltaik panggedéna di Éropa di Murcia

taman surya

Komisi Nasional Pasar sareng Kompetisi (CNMC) parantos nyatujuan megaproject tutuwuhan tanaga surya fotovoltaic Mula (Murcia), sakali sarat hukum ngeunaan kapasitas kauangan ku promotor na, grup Juwi Juwi.

Nopémber kamari, CNMC parantos ngondisikeun panerbitan anu nguntungkeun pikeun proyék dina kanyataan yén perusahaan ngajamin kapasitas kauangan.

Sakali grup Jérman parantos nyayogikeun inpormasi tambihan anu ngamungkinkeun mastikeun yén salami 2016 sareng sasih mimiti 2017 éta tindakan anu diperlukeun pikeun ngajamin kapasitas ékonomi-finansial, régulator parantos ngaluarkeun laporan anu nguntungkeun pikeun proposal resolusi anu masihan otorisasi pikeun proyék ieu.

tanaga surya

Numutkeun laporan CNMC, Promosolar Juwi, dina tuduhan dipidangkeun Pébruari kamari, parantos nambihan dokuméntasi anu diperyogikeun pikeun méréskeun kaayaan henteu saimbangna ékonomi wangsit ku régulator Nopémber kamari.

Régulator nyorot yén, numutkeun dokuméntasi anu dikintunkeun, éta diverifikasi yén tindakan anu dilakukeun ku duanana Promosolar Juwi sareng mayoritas pasangan Juwi Energías Renovables yén kaayaan henteu saimbangna bakal dilereskeun.

Tutuwuhan surya fotovoltais Mula, proyek anu dipidangkeun dina 2012, dipiharep gaduh kakuatan 450 megawatt (MW), sakedik langkung handap, sapertos, tibatan kakuatan Garoña (466 MW), anu ngajantenkeunana janten salah sahiji proyek panggedéna sapertos na di Éropa.

tks

Ladang surya bakal ayana di areal sakitar 900 hektar, dimana éta bakal dipasang téknologi surya fotovoltais canggih, kalayan investasi langkung ti 450 juta euro.

sél super surya

Numutkeun ramalan proyék, éta bakal ngijinkeun ngahasilkeun langkung ti 750 juta jam kilowatt per taun énergi 'bersih', cekap pikeun nyayogikeun kota sapertos Murcia, anu bakal nyegah émisi seueur gas polusi.

Anu katujuh di dunya

Tutuwuhan Mula bakal janten anu panggedéna di Éropa, ngalangkungan pabrik fotovoltaik di Cestas, caket Bordeaux, kalayan 300MW sareng 250 hektar. Sareng bakal janten katujuh di dunya, Numutkeun ka peringkat konsultasi IHS Markit di 2016.

Tenaga surya photovoltaic dipasang di Spanyol sakitar 4.700 megawatt. Sanaos lumpuh taun-taun ayeuna ku katetepan Partéy Popular, aya proyék-proyék sanés anu sanés sapertos pembangkit listrik Lorca Solar, ogé di Murcia, kalayan 386 megawatt kakuatan, ti perusahaan X-Elio.

Tutuwuhan surya pangageungna di dunya

Tanggal 28 April, média India ngalaporkeun yén 900 MW taman fotovoltaik India parantos aya hubungkeun sareng jaringan. Kurnool Ultra Mega Solar Park, taman surya anu, nalika réngsé dina akhir bulan ieu, bakal ngagaduhan kapasitas 1.000 MW, tapi anu ayeuna mangrupikeun pembangkit surya fotovoltaik panggedéna di dunya, parantos ngalangkungan 850 MW di Taman Surya Longyangxia Tiongkok.

Taman ieu legana 2.400 héktar di Panyam Mandal, kabupatén Kurnool, Andhra Pradesh. Proyék ieu nuju direngsekeun ku Andhra Pradesh Solar Power Corporation Private Limited (APSPCL), usaha patungan Solar Energy Corporation India, Andhra Pradesh Power Generation Corporation sareng New & Renewable Energy Development Corporation of Andhra Pradesh Ltd.

Pangwangunan taman ieu ngabutuhkeun investasi sakitar 7.000 juta rupia (sakitar 1.100 juta dolar) anu pembiayaanna parantos disayogikeun ku pamekar sareng pamaréntah India. Pamekar nanem modal 6.000 milyar rupia (sakitar $ 930 juta), sareng sésana dibiayaan ku APSPCL sareng hibah ti pamaréntah pusat.

Taman ieu nganggo langkung ti 4 juta panél surya kalayan masing-masing kapasitas 315 watt. Panel sambung kana opat 220/33 kV 250 stasiun MW masing-masing sareng gardu listrik 400/220 kV diwangun ampir 2.000 kilométer sirkuit kabel. Taman surya Kurnool ngahasilkeun sakitar 8 GWh per dinten, cukup produksi pikeun nyugemakeun 80% paménta listrik kabupatén Kurnool.

Tutuwuhan surya Kurnool Ultra Mega Solar Park


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.