Naha scrub tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun énergi biomassa?

Gosok salaku énergi

Énergi biomassa nyaéta salah sahiji anu dipaké pikeun ngaduruk liang zaitun, résidu pepelakan, jst. Salian ti sanggup ngagunakeun sésa-sésa ieu anu teu tiasa dianggo, urang ngahasilkeun énergi anu tiasa dibangkitkeun. Di kota aya seueur limbah anu tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun énergi biomassa.

Boh di kebon agro-industri, kebon zaitun, jst. Sésa-sésa dianggo pikeun ngahasilkeun jinis énergi ieu. Nanging, kamungkinan anggo scrub pikeun ngahasilkeun langkung énergi. Naha semak-semak ieu tiasa dianggo salaku sumber kakuatan pikeun alat pembakaran biomassa?

Kuburan salaku sumber bahan bakar

ngagosok

Enerbioscrub mangrupikeun proyék Éropa anu nyandak léngkah kahijina dina Juni 2014 sareng réngsé ayeuna, Désémber payun, saatos tilu satengah taun damel. Ieu mangrupikeun prakarsa anu ilubiung kieu: Ceder Institute of Soria, atanapi Pusat Pengembangan Energi Terbarukan (gumantung kana Pusat Energi, Lingkungan sareng Téknologi Panilitian -Ciemat- Kamentrian Ékonomi); Asosiasi pikeun Valorisasi Énergi Biomassa (Avebiom); perusahaan Gestamp sareng Biomasa Forestal; koperasi Agresta sareng Déwan Kota Fabero (León).

Sadaya perusahaan sareng lembaga ieu milari tujuan pikeun terang upami dimungkinkeun pikeun ngamangpaatkeun cara ékonomi sareng sustainable anu kentel pisan anu aya di Semenanjung Iberia salaku sumber bahan bakar pikeun generasi énergi biomassa.

Di Spanyol aya sapuluh juta hektar scrubland (lahan leuweung henteu leuweung mangrupikeun 18,5% sadaya kehutanan). Numutkeun ka PBB, sakitar 20% daérah leuweung sadunya mangrupikeun scrub. Sadaya jumlah biomassa ieu anu boro masihan nilai ékologis pikeun ékosistem tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun jinis énergi anu terbarukan ieu.

Tujuan tina proyék

gosok salaku biomassa

Diantara tujuan proyék ngagunakeun scrub salaku sumber énergi biomassa anu kami mendakan:

  • Ilubiung dina ngawangun ékonomi karbon rendah sareng ngirangan kagumantungan suluh fosil. Ieu mangrupikeun léngkah anu saé pikeun nyanghareupan transisi énergi nuju diperbaharui.
  • Ngurangan jumlah bahan bakar anu aya di leuweung, pikeun ngirangan kamungkinan kahuruan leuweung.
  • Promosikeun manajemén leuweung anu layak sacara ékonomis di daérah marginal, nunjukkeun yén éta tiasa janten alternatif anu ngamungkinkeun nyiptakeun padamelan di padesaan.
  • Ningkatkeun kabijakan manajemén leuweung berkelanjutan sareng ngadamel massa leuweung marginal anu nguntungkeun.

Proyék ieu nyobian nunjukkeun yén mesin panén gosok tiasa dianggo. Ieu ideu utama proyék: parios naha mesinna tiasa mersihan sareng panén biomassa dina waktos anu sami.

Ku cara kieu, ku ngalaksanakeun sababaraha tés, tiasa terang kamungkinan sareng kumaha ekonomisna proyék ieu atanapi henteu. Tés laboratorium sareng pilot ogé parantos dilaksanakeun kalayan massa anu dikumpulkeun. Gumantung kana jinis bushes, éta dicirikeun sareng diklasifikasikeun numutkeun eusi awu, mineral, kandel, jst. Sakali bushes parantos diklasifikasikeun, éta diduruk dina kompor, boh industri boh domestik, pikeun terang épisiénsi sareng kinerja bushes salaku sumber énergi suluh.

Kasimpulan proyék

biomassa leuweung

Saatos ngalaksanakeun tés anu diperyogikeun pikeun terang kamampuan sareng karakteristik proyek, kacindekan ieu ditarik:

  • Tugas ngabersihan leuweung pikeun kéngingkeun rungkun tiasa ngahasilkeun sumber daya biomassa.
  • Upami dilakukeun sacara tertib sareng terang dinamika ékosistem, mupus tiasa dilakukeun kalayan cara anu berkelanjutan, tanpa nyababkeun pangaruh kana sésa flora sareng fauna.
  • Biomassa anu dicandak tina bushes kualitasna sedeng-luhur sareng tiasa dianggo salaku sumber énergi anu bersaing sareng pelet sareng kiripik kai.
  • Pikeun ieu dilaksanakeun, perlu administrasi umum nyandak masalah ieu serius.
  • Peryogi ngurus massa anu diala. Ku alatan éta, perlu ngalakukeun perawatan silvopastoral langkung seueur sareng kirang répopulasi. Peryogi ngurus massa anu urang gaduh sateuacan nyiptakeun anu énggal.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)