Anjeun tiasa melak tomat di gurun berkat énergi surya

rumah kaca-dibaharuan

Énergi anu tiasa diperbarui parantos kabuktosan janten seueur gunana sareng serbaguna nalika ngalakukeun ideu anyar. Inovasi téknologi anu hébat diterapkeun ayeuna di pasar berkat énergi anu diperbarui. Tina usaha alit anu mandiri sacara listrik dugi ka cara anyar dina ngadeukeutan bisnis, énergi anu terbarukan tiasa muncul.

Saha anu bakal nyarios yén aranjeunna tiasa melak tomat di tengah gurun, tanpa ngotoran sareng henteu ngaluarkeun gas rumah kaca kana atmosfir. Nya, ieu parantos janten kanyataan anu dilakukeun ku kebon pelopor di Australia. Téknologi pikeun ngalaksanakeunana dikembangkeun ku perusahaan Denmark Aalborg CSP.

Perusahaan ieu parantos suksés masang sistem tanaga surya kentel anu sanggup nyayogikeun énergi sareng ngadesalin cai tawar anu diperyogikeun pikeun tiasa ngahasilkeun sakitar 17 juta kg tomat organik per taun. Ieu sami sareng 15% ti sadayana pasar tomat Australia.

Perusahaan panaratas ieu ngamimitian ngoperasikeun fasilitas anu aya di kebon Sundrop (Port Augusta) kalayan kapasitas pinuh dina 6 Oktober bulan ieu. Kompleks tempat ayana fasilitasna nyaéta tatanén berkelanjutan di dunya anu garing sareng parantos aya kalayan 20.000 méter pasagi imah kaca. Kauntungannana fasilitas ieu nyaéta aranjeunna henteu gumantung kana bahan bakar fosil sareng sumberdaya cai tawar pikeun operasiana, tapi sanésna nganggo énergi anu diperpanjang deui pikeun tiasa nyah cai anu diperyogikeun pikeun irigasi sareng nyayogikeun énergi anu dibutuhkeun pikeun budidaya na.

Dina raraga nyumponan kabutuhan énergi sareng cai ieu, perusahaan Denmark parantos ngembangkeun sistem CSP anu sanggup nyayogikeun énergi anu diperyogikeun pikeun manaskeun rumah kaca sareng tiasa nyiram tomat. Énergi dihasilkeun éta 23.000 heliostats dipasang di lantai gurun, anu ngumpulkeun sinar panonpoé sareng dipasang ka luhur menara surya setinggi 127 m.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)