Dandang biomassa sareng kontroversi tina kasaimbangan CO2

kayu bakar

Dina tulisan saacanna urang nyarioskeun énergi biomassa . Tina naon éta, kumaha jalanna sareng dimana asalna tina kaunggulan sareng karugian. Kuring ngadamel sesebatan alit ngeunaan alateman biomassa, tapi kuring henteu sacara rinci kusabab kuring hoyong ngalaan dieu langkung lengkep.

Dina tulisan ieu kami badé nyarios béda korél biomassa sareng kontroversi kasaimbangan CO2 anu aya sareng énergi biomassa.

Naon ari boiler biomassa?

Dandang biomassa dianggo salaku sumber énergi biomassa sareng kanggo generasi panas di bumi sareng gedong. Aranjeunna ngagunakeun bahan bakar alami sapertos pelet kai, liang zaitun, résidu leuweung, cangkang buah garing, sareng sajabana salaku sumber énergi. Éta ogé dipaké pikeun manaskeun cai di bumi sareng gedong.

Operasi na sami sareng boiler anu sanés. Kulub ieu aranjeunna ngaduruk suluh sareng ngahasilkeun seuneu horisontal anu asup kana sirkuit cai sareng panukar panas, sahingga kéngingkeun cai panas pikeun sistem. Pikeun ngaoptimalkeun panggunaan ketel sareng sumberdaya organik sapertos bahan bakar, akumulator tiasa dipasang anu nyimpen panas anu dihasilkeun dina cara anu sami sareng kumaha panéka surya.

Kulub biomassa

Sumber: https://www.caloryfrio.com/calefaccion/calderas/calderas-de-biomasa-ventajas-y-funcionamiento.html

Dina raraga neundeun limbah organik anu bakalan dijantenkeun bahan bakar, kulub peryogi wadah pikeun disimpen. Tina wadah éta, ku cara nganggo sekrup atanapi feeder sedot anu teu aya tungtungna, éta nyandak kana alateman listrik, dimana pembakaranna lumangsung. Pembakaran ieu ngahasilkeun lebu anu kedah dikosongkeun sababaraha kali sataun sareng akumulasi dina asbak.

Jinis kulub biomassa

Nalika milih jinis naon waé boiler biomassa anu urang badé mésér sareng dianggo, urang kedah nganalisis sistem panyimpenan sareng sistem transportasi sareng penanganan. Sababaraha alat ketel ngamungkinkeun ngaduruk langkung ti hiji jinis bahan bakar, sedengkeun anu sanésna (sapertos kulub pelet) Éta ngan ukur ngamungkinkeun hiji jinis bahan bakar diduruk.

Kulub anu ngamungkinkeun ngaduruk langkung ti hiji bahan bakar peryogi kapasitas panyimpenan anu langkung ageung kumargi langkung ageung sareng langkung kuat. Ieu biasana dimaksudkeun pikeun kagunaan industri.

Di sisi anu sanésna, urang mendakan alat pelét anu paling umum pikeun kakuatan sedeng sareng anu dianggo pikeun manaskeun sareng cai panas saniter ngalangkungan akumulator di bumi dugi ka 500 m2.

alat keur ngagolakkeun kai

Aya sababaraha ketel biomassa anu tiasa dianggo sareng a efisiensi caket kana 105% anu hartosna hemat bahan bakar 12%. Urang ogé kedah tumut-tumut yén desain dandang gumantung kana kalembaban suluh anu hoyong urang anggo.

  • Kulub pikeun suluh garing. Kulub ieu ngagaduhan inersia termal anu lemah sareng biasana disiapkeun pikeun ngajaga seuneu anu sengit. Di jero suhu ketel anu luhurna tiasa dihontal yén aranjeunna sanggup ngristalkeun terak.
  • Kulub pikeun suluh baseuh. Dandang ieu, henteu sapertos anu sateuacanna, ngagaduhan inersia termal anu hébat pikeun tiasa ngabakar suluh baseuh. Desain dandang kedahna ngamungkinkeun bahan bakar garing garing sahingga gasifikasi sareng oksidasi lengkep sareng henteu dihasilkeun haseup hideung.

Pélét boiler-ngadu zaitun

Aya seueur rupa-rupa alat keur ngagolakkeun biomassa anu ngagunakeun pelet salaku bahan bakar. Di antara aranjeunna sadayana urang mendakan:

Modul pelor biomassa alat keur ngagolakkeun

Éta dipaké pikeun pamasangan kalayan kakuatan antara 91kW sareng 132kW sareng anu nganggo pelet pinus salaku bahan bakar. Alat keur ngagolakkeun modular ieu disiapkeun pikeun operasi lata. Éta kalebet tanki cadangan, asbak kompresor sareng sistem sedot pikeun ngangkut pelet. Éta ogé ngahasilkeun tabungan anu saé sabab ngatur pikeun ngirangan konsumsi bahan bakar ku nurunkeun suhu gas pembakaran. Kéngingkeun hasil dugi ka 95%. Éta ogé ngagaduhan sistem beberesih sacara otomatis. Éta ngagaduhan sakumpulan turbulator anu, salian ti nahan jalan kaluar haseup, dina raraga ningkatkeun kinerja, tanggel waler pikeun ngabersihan sésa abu dina saluran haseup.

alat keur ngagolakkeun pelet

Sumber: http://www.domusateknik.com/

Burner gaduh sistem beberesih lebu otomatis. Bagian handap awak pembakaran tina pembakar ngagaduhan sistem pembersih anu sacara berkala ngurus ngirim abu anu dihasilkeun nalika durukan ka asbak. Diberesihkeun dilaksanakeun bahkan ku burner anu dijalankeun, anu ngamungkinkeun teu ngarobih kanyamanan pamasangan sareng ngirangan konsumsi boiler.

Kulub kai

Di sisi anu sanésna, kami mendakan kompor biomassa anu suluhna nyaéta seuneu. Diantarana urang mendakan:

Élisiénsial gasification alat keur ngagolakkeun

Ieu mangrupikeun boiler gasifikasi seuneu tibalik pikeun kayu bakar. Aranjeunna biasana ngagaduhan jajaran tina tilu kakuatan antara 20, 30 sareng 40 kW.

Kaunggulan tina jenis ketel ieu nyaéta:

  • Efisiensi énergi tinggi anu ngirangan konsumsi bahan bakar. Efisiensi anu dicandak nyaéta 92%, anu ngaleuwihan 80% anu dibutuhkeun ku peraturan pamasangan.
  • Ngecas otonomi dugi ka tujuh jam.
  • Éta ngaluyukeun kakuatan anu dihasilkeun kana paménta berkat sistem modulasi éléktronik na.
  • Éta ngalebetkeun sistem kaamanan ngalawan overheating.
alat keur ngagolakkeun kai

Sumber: http://www.domusateknik.com/

Kaunggulan gaduh alat keur ngagolakkeun biomassa

Kauntungan anu paling kasohor mimitina nyaéta pastina harga biomassa. Biasana, harga na stabil pisan sabab henteu gumantung kana pasar internasional sapertos bahan bakar fosil. Kami ogé nyebatkeun yén éta énergi lumayan murah kumargi dihasilkeun tina sumber lokal janten teu ngagaduhan biaya transportasi. Janten lumayan nguntungkeun sareng kalapa, éta nyayogikeun kanyamanan ékonomi pikeun pangguna.

Kauntungan anu kasohor anu kadua nyaéta éta mangrupikeun téknologi anu aman sareng canggih. Nyaéta, pangropéa na saderhana sareng efisiensi na luhur. Pelet mangrupikeun bahan bakar alami anu, kusabab nilai kalori anu tinggi, ngajantenkeun, ku cara anu terbarukan sareng nguntungkeun, éta nyayogikeun ketel sareng ngahasilkeun ampir 90%.

seuneu, kai

Tungtungna, kauntungan anu paling jelas nyaéta anu ngagunakeun tanaga anu beresih sareng teu ka habiskeun sabab tiasa dibaharukeun. Nalika ngagunakeunana ngaluarkeun CO2 kumargi ngaduruk bahan bakar fosil, tapi CO2 ieu nétral sabab nalika tumuh sareng kamekaranana, bahan baku nyerep CO2 salami fotosintésis. Ieu dinten janten pusat kontropérsi dina panggunaan sareng polusi énergi biomassa anu bakal urang tingali engké. Salaku tambahan, urang ngagaduhan kaunggulan yén ku cara nyabut biomassa leuweung éta ngabantosan ngabersihan gunung sareng nyegah kahuruan.

Kedah disebatkeun yén biomassa mangrupikeun sumber padamelan di padesaan sareng éta hormat miara lingkungan.

Kalemahan tina ketel biomassa

Kulub biomassa gaduh nilai kalori handap upami urang bandingkeun sareng bahan bakar fosil. Pelet ngagaduhan satengah kakuatan kalori tina solar. Kituna, urang peryogi dua kali suluh pikeun ngagaduhan énergi anu sami sareng sareng solar.

Kusabab suluh sapertos pelet kirang kapadetan, rohangan ageung diperyogikeun pikeun neundeun. Normalna, kulub peryogi silo pikeun nyimpen BBM caket dieu.

Kontroversi tina kasaimbangan CO2 dina énergi biomassa

Sakumaha urang terang, pikeun ngagunakeun énergi biomassa, urang kedah ngaduruk suluh. Nalika ngaduruk suluh, urang ngaluarkeun CO2 kana atmosfir. Janten kumaha énergi biomassa bénten sareng bahan bakar fosil?

Salami tumuh sareng pamekaran bahan baku anu kami anggo pikeun ngaduruk, melak, nyésa, sésa-sésa tatanén, jst. Aranjeunna parantos nyerep CO2 tina atmosfir ngalangkungan fotosintésis. Hal ieu ngajadikeun kasaimbangan CO2 énergi biomassa dianggap nétral. Nyaéta, jumlah CO2 anu urang kaluarkeun kana atmosfir ku ngaduruk suluh alam parantos sateuacana diserep ku pepelakan nalika tumuhna, janten tiasa disebatkeun yén total émisi kana atmosfir nol.

Nanging, sigana ieu henteu sadayana leres. Beda sareng bahan bakar fosil, anu CO2 dipancarkan ku ngaduruk bahan bakar biomassa, asalna tina karbon anu sateuacanna dikaluarkeun tina atmosfir dina siklus biologis anu sami. Kituna, aranjeunna henteu ngarobih kasaimbangan CO2 dina atmosfir sareng henteu ningkatkeun pangaruh rumah kaca.

pellets

Dina durukan sagala jinis bahan bakar, seueur unsur produk pembakaran tiasa dihasilkeun, diantarana nitrogén (N2), karbon dioksida (CO2), uap cai (H2O), oksigén (O2 henteu dianggo dina durukan), karbon monoksida (CO ), nitrogén oksida (NOx), walirang dioksida (SO2), henteu dibakar (bahan bakar henteu bakar), jelaga sareng partikel padet. Nanging, dina ngaduruk biomassa, ngan ukur CO2 sareng cai anu diala.

Naon anu lumangsung ku kasaimbangan CO2 kontroversial ieu? Mémang, CO2 dihasilkeun salaku hasil tina durukan biomassa, tapi ieu dianggap kasaimbangan nol kusabab nyatakeun yén durukan biomassa henteu nyumbang kana kanaékan pangaruh rumah kaca. Ieu kusabab CO2 anu dileupaskeun mangrupikeun bagian tina suasana anu ayeuna (nyaéta CO2 anu pepelakan sareng tatangkalan teras-terasan nyerep sareng ngaleupaskeun pikeun tumuhna) sareng sanés CO2 anu kawengku di jero taneuh langkung rébuan taun sareng dileupaskeun dina rohangan anu pondok waktos sapertos bahan bakar fosil.

Salaku tambahan, éta kedah diperhatoskeun yén panggunaan énergi biomassa ngahémat seueur dina transportasi BBM anu, dina gilirannana, ngaluarkeun langkung seueur CO2 kana atmosfir sareng ngarobih kasaimbangan lingkungan.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, saatos dua tulisan dina biomassa, anu mangrupikeun sumber énérgi anu tiasa diénggalan, anu sanaos henteu kasohor, nyumbang pikeun ningkatkeun perawatan lingkungan sareng mangrupikeun pilihan énergi pikeun kapayunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.