Ternak tiasa ngirangan émisi gas rumah kaca na ku 30%

  Ngala ingon-ingon

Dina dirina ngagambarkeun genep kagenep émisi tina gas rumah kaca. Ternak ngaluarkeun 7,1 gigaton sarimbag CO2 per taun kana atmosfir, nyaéta, 15% tina sadaya émisi COXNUMX. origen antropik.

Tapi numutkeun laporan anyar ti Organisasi tina Bangsa-Bangsa Serikat pikeun Pangan sareng Pertanian (FAO) diterbitkeun Kemis kamari, 26 Séptémber, dimungkinkeun pikeun ngirangan ieu 30% émisi, ngagunakeun prakték pangsaéna sareng téknologi aya.

El diajar, anu paling lengkep dina poko ieu dugi ka ayeuna, parantos ngaanalisis sadaya tahapan siklus kahirupan di ingon-ingon: produksi sareng transportasi pakan pikeun sato, panggunaan énergi di tegalan, émisi tina pencernaan sareng fermentasi kandang, ogé angkutan, lomari es sareng AC tina ngahasilkeun sasatoan saatos ngorbankeun aranjeunna.

Sumber utama tina émisi: produksi sareng transformasi pakan (45%), khususna kusabab pupuk bahan kimia dipaké dina pepelakan, nyerna sato (39%), kumargi sapi ngaluarkeun métana, gas 25 kali langkung kuat tibatan CO2, sareng dékomposisi tina kandang (10%). Sésana kusabab transformasi sareng transportasi tina ngahasilkeun sasatoan.

Inpormasi lengkep - Kamanusaan asup kana jaman hutang ékologis


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)