Spanyol tiasa dibekelan ku énergi biomassa dugi ka akhir taun

biomassa tatanén

Énergi anu tiasa diperbarui jalan kana pasar internasional kalayan hasil anu langkung saé. Énergi biomassa di Spanyol parantos luncat pisan, nalika dina 21 Nopémber 2017, Poé Bioenergi Éropa, buana urang tiasa nyugemakeun sadaya paménta énergi na ti biomassa.

Dina masalah énergi anu terbarukan ieu, urang terang pisan yén Spanyol kasép. Di dieu di Spanyol, dinten Bionenergy kamari, 3 Désémber, sareng Asosiasi Spanyol pikeun Valorisasi Energetik Biomassa (Avebiom) nyatakeun yén residu biomassa tiasa dianggo langkung seueur sareng nyayogikeun énergi ka Spanyol kalayan bahan pembaharuan. Naha Spanyol tiasa nyayogikeun paméntaana ngan ukur ku énergi biomassa?

Pamakéan biomassa anu épisién

kebon anggur biomassa

Jumlah énergi biomassa anu dianggo di Spanyol ningkat kumargi biomassa tatanén mangrupikeun sumber énergi lokal anu sayogi tina teras-terasan sareng sapanjang taun. Biaya ékonomi jinis biomassa langkung mirah tibatan biomassa ti leuweung. Kusabab kitu, perlu nambahan inpormasi sareng kasadaran ngeunaan panggunaan biomassa tatanén pikeun nyumponan paménta énergi di Spanyol sareng ngirangan panggunaan bahan bakar fosil anu ningkatkeun émisi sareng langkung ngotorkeun.

Kauntungan agung biomassa tibatan sumber énérgi alternatip anu diperbaru nyaéta gampang dipasangna sareng sacara ékonomis, sabab sanggup ngahasilkeun énergi anu cekap. Salah sahiji sumber biomassa tatanén paling suksés anu dipasihkeun produksi na nyaeta tina Vine.

Dina laporan proyék akhir KAHIRUPAN ViñasxCalor Kasimpulanana diringkeskeun yén dimungkinkeun pikeun ngamajukeun panggunaan pemangkasan kebon anggur salaku sumber énergi di daérah Penedés (Barcelona). Atuh ku panggunaan sumber énérgi anu tiasa dibangkitkeun ieu, dimungkinkeun pikeun ngirangan konsumsi bahan bakar fosil.

Upami manajemén sareng panggunaan biomassa tatanén saé dilakukeun di Spanyol, Poé Bioenergy di Spanyol tiasa di payunkeun ka 25 Nopémber, sapertos di Perancis, janten langkung seueur tibatan rata-rata Éropa, nyaéta 21 Nopémber. Poé Bioenergy Ieu mangrupikeun dinten anu, ti saprak ayeuna, Spanyol ngan ukur tiasa nyayogikeun dirina nyalira biomassa dugi ka akhir taun. Mimiti dinten ieu dirayakeun, éta bakal hartosna yén urang gaduh langkung poténsial pikeun ngahasilkeun énergi anu terbarukan tina biomassa.

Tujuan pikeun ngalajengkeun dinten hajatan

Pikeun mayunan dinten hajatan, diperyogikeun langkung seueur sésa jarami sareng motong tina daérah tatanén. Avebiom nekenkeun yén aya kamungkinan hébat pikeun pembangkit listrik biomassa sareng éta henteu dieksploitasi. Sumber anu bahkan langkung énergi tiasa dicandak nyaéta kahuruan leuweung, pemangkasan zaitun sareng buah sareng pucuk anggur. Ku sumber ieu dieksploitasi langkung saé, konsumsi bahan bakar fosil sareng katergantungan na tiasa dikirangan.

Janten mandiri énergi salami 28 dinten hartosna anjeun tiasa bebas tina énergi anu henteu tiasa diénggalan salami ampir sabulan, kumargi énergi ieu tiasa diénggalan sareng khas di dieu di Spanyol, tanpa gumantung kana impor minyak atanapi gas.

Kagungan bahan baku ti luar negeri

biomassa pikeun kulub

Spanyol henteu ngagaduhan sadayana bahan baku anu dianggo pikeun panggunaan énergi tina biomassa ti dieu di darat kami. Nyaéta, dina kasus sababaraha bahan baku, sapertos biofuel, Éta asalna ti luar nagri sanés ti bumi urang. Salaku conto, pelet anu dianggo pikeun ngahasilkeun listrik diimpor ti Portugal.

Di sisi anu sanésna, bahan anu dianggo pikeun alat pembakar biomassa doméstik kalolobaan diala ku sumber daya urang sorangan tina lahan urang. Biomassa dianggo dina perséntase na anu pangluhurna pikeun pemanasan padumukan sareng industri. Pikeun tingkat anu langkung alit dianggo salaku bahan bakar hayati sareng listrik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)