Spanyol mangrupikeun nagara-nagara UÉ anu pangurangna émisi na

Spanyol henteu ngirangan émisi CO2

Peraturan Éropa meryogikeun sadaya Negara Anggota pikeun ngirangan gas rumah kaca pikeun merangan parobihan iklim. Dina Juli 2016, Peraturan disatujuan yén neundeun pondasi pikeun réduksi taunan émisi gas rumah kaca anu kedah dilaksanakeun ku Anggota Amérika ti taun 2021 dugi ka 2030, langkung dikenal salaku Peraturan Bagikeun Usaha, sahingga janten alat anu pang gunana pikeun Éropa pikeun patepung komitmen tina Pasatujuan Paris.

Naha Spanyol ngahontal tujuan anu ditumpukeun ku Uni Éropa?

Ngirangan gas rumah kaca

Dina régulasi anu disatujuan ku Brussel, kawajiban anu kedah ditetepkeun ku Amérika Anggota ngeunaan émisi ditetepkeun. Kawajiban ieu beda-beda antara 0% sareng -40% gumantung kana produk doméstik kotor per kapita unggal Amérika. Di urang, di Spanyol kami wajib ngirangan émisi gas rumah kaca ku 26% ku 2030 perkawis anu dikaluarkeun dina 2005.

Dina total, hukum ieu nyumbang 60% tina total émisi UE, sareng netepkeun target nasional wajib pikeun séktor sapertos transportasi, gedong, tatanén sareng limbah. Nanging, 25 ti 28 Nagara Anggota anu ngaleungitkeun panerapan iklim, dina dasar anu nyasabkeun. Aranjeunna nyiksa langkung seueur kiridit kehutanan sareng diantarana, tangtosna, nyaéta Spanyol.

Ukur tilu nagara di Uni Éropa anu aya dina jalur anu tiasa ngahontal tujuan Pasatujuan Paris. Nagara ieu nyaéta Swédia, Jérman sareng Perancis. Swédia ngarencanakeun ngirangan émisi sacara nasional langkung luhur tibatan anu dibutuhkeun 40%.

Dibandingkeun sareng pamimpin Swédia dina émisi, Spanyol ngan ukur nomer 20 dina buntutna. Spanyol hoyong reureuh titik awal ngirangan émisi ti taun 2020 dugi ka 2021, éta hartosna ngaleupaskeun tambahan 249 juta ton CO2 ka atmosfir.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.