Spanyol, conto goréng dina séktor anu bisa dibaharui

Spanyol kedah ngirangan polusi ngalangkungan kendaraan listrik Sateuacan teh terbarukan, sauntuyan lengkep kaayaan digabungkeun antara ékonomi, gerakan demografi, perubahan iklim sareng téknologi, parantos ngaluncurkeun transformasi umum tina sistem énergi global, dimana kasempetan bisnis, padamelan atanapi kamampuan ékonomi pinuh operasional, nyiptakeun usaha asup yén dasawarsa ka pengker éta teu kapikiran ogé, didukung sareng ditampi sacara sosial dumasarkeun kana salah sahiji labél anu paling dikenal ... "Kelestarian".

Sedengkeun dina skala global milyaran dimodalan pikeun masang pembaharuan pikeun langkung seueur tibatan manpaatna, sareng urang tiasa ningali éta dina grafik laporan ieu Ren21"Renewables 2015 - LAPORAN STATUS GLOBAL" diterbitkeun Désémber panungtungan.

aliran-inversi-énergi-ulang

Investasi global, di  énergi terbarukan sareng bahan bakar di nagara maju sareng nagara berkembang antara 2004-2014 éta parantos naék sacara signifikan. Kami terang éta España Éta réngking - 2014 - diantara tujuh nagara terkemuka dina kapasitas pembangkit énergi terbarukan di dunya, hatur nuhun utamina ka sektor angin:

 

Sanaos kanyataanna Kami gaduh "Teu terang", taun 2012, 2013, 2014, dina investasi dina sektor terbarukan. Kami masih gaduh kapasitas anu dipasang sami. Éta tiasa ditingali dina grafik ieu di handap IRENA(Badan Energi Terbaruan Internasional)

kapasitas-énergi-dipasang-Spanyol

Kamungkinan dugi ka ayeuna, teu aya anu maca urang bakal kaget ku datana. Kami parantos terang éta kami produser énergi terbarukan anu saé sareng éta, ku alesan anu béda; krisis, hukum konsumsi diri sareng kamungkinan faktor-faktor anu langkung "disumputkeun" sanés, dina taun-taun ayeuna urang henteu langkung seueur nanem modal, sahenteuna. Tapi… Naon anu lumangsung upami, sabab kami henteu tiasa ngahasilkeun énergi anu langkung terbaru, kusabab kabutuhan konsumsi, urang narik karanjang fosil?

Spanyol sareng pembaharuan di 2015

Ieu dimana laporan pangénggalna Jaringan Listrik Spanyol, parusahaan didaptarkeun dina IBEX35 diterbitkeun data ngeunaan kumaha urang nutupan paménta listrik urang di Spanyol di 2015. Dimana dua data menonjol pisan dibandingkeun sareng 2015: Hanjakalna, kami parantos ngonsumsi langkung kirang bahan pembaharuan sareng langkung seueur batubara sareng gas dibandingkeun sareng 2014.

Sanaos laporan nyarioskeun ka kami ... "Énergi anu diperpanjang ngajaga peran penting dina ngahasilkeun listrik sacara gembleng tapi turun sakitar lima poin dibandingkeun taun kamari, dikondisikeun ku keragaman produksi PLTA sareng angin, anu taun ayeuna parantos ngadaptarkeun panurunan 28,2% sareng 5,3%. XNUMX % masing-masing. Nanging, diperhatoskeun yén kakuatan angin parantos janten téknologi kalayan kontribusi pangageungna pikeun total produksi listrik semenanjung dina sasih Pébruari sareng Mei "

Naon kajadian nalika émisi CO2 naék

Kusabab faktor luar, cuaca, urang teu tiasa ngahasilkeun deui énergi dina pembaharuan, dilema sumping yén urang kedah narik panggunaan énergi fosil, anu nyababkeun a ningkat émisi CO2.

Ku gaduh langkung seueur émisi CO2 dina 2015, urang kedah mayar langkung seueur pikeun hak karbon…. Sakumaha? Tokoh anu pasti sareng data dina méja, Kami henteu tiasa kiridit tapi perkiraan:

  • Numutkeun ka Greenpeace Spanyol: 2015. Urang kedah mayar langkung ti 100 juta euro tambahan dina hak karbon pikeun 14 juta ton CO2 kusabab asupna batubara (+ 22%) sareng gas (+ 17%).
  • Numutkeun ka Nagara: Antara 2008 sareng 2012 nyéépkeun langkung ti 800 juta kanggo ngagaleuh hak tina CO2.

Nilai émisi karbon tiasa konsultasi taunan dina koran El Economista, sareng hargana naék unggal taun.

Paduli naha urang bakal mayar langkung atanapi kirang. Masalah anu leres tina masalah éta, dina pamahaman kami, nyaéta jutaan kaleuleuwihan anu urang tiasa mayar paningkatan émisi CO2 pakait sareng pembangkit listrik (Taun 2015), aranjeunna bakal musnah, aranjeunna henteu gaduh deui. Sadayana jutaan ieu tiasa diinvestasikeun dina 2012, 2013 sareng 2014 pikeun ningkatkeun generasi énergi terbarukan.

CO2

Ku kituna, Upami ku 2015 urang parantos gaduh henteu resep sareng pasokan énergi dina hal énergi "bersih", urang prédiksi 2016 sareng 2017 dina pembuluh anu sami. Naha éta atanapi henteu éta kusabab parobihan radikal dina iklim anu urang alami atanapi kusabab kanyataan saderhana yén masarakat meakeun listrik beuki seueur.

Sanaos taun ayeuna kabijakan énergi anu koheren diuntungkeun, anu kuring ragu nunjukkeun gerakan PP sareng Warga, kamungkinan hasil tina produksi énergi anu nyata moal dina jangka pondok. Kusabab taman énggal atanapi pembangkit surya énggal sanés proyek anu ngalir ti hiji dinten ka dinten salajengna

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.