Spanyol balik deui kana taruhan dina énergi anu tiasa dibangkitkeun

Upami urang nyarioskeun perkawis énergi ayeuna di nagara urang, ayeuna éta nyarioskeun ngeunaan téknologi bersih sareng sumber daya anu tiasa dibaharukeun. Saatos sababaraha taun dimana éta sigana mah subjek tabu, anu Pamaréntah PP parantos mutuskeun badé angkat sareng masihan pembaharuan sakedik push.

Naha éta bakal dilakukeun ku keukeuh Uni Éropa sareng nyingkahan sangsi hareup? Saha anu terang

EU

Dina 2004, Uni Éropa ngartikeun yén ku 2020 20% tina total konsumsi énergi sadaya nagara, kedahna asalna tina sumber anu tiasa dibaharukeun. Pikeun bagian na, masing-masing nagara, gumantung kana na hartosna, netepkeun targét pikeun taun anu sami, dina kasus Spanyol éta 20%.

Numutkeun ka Eurostat, éta tiasa taroskeun internét kalayan gampang, sapertilu tina 28 nagara anggota Uni Éropa ngaleuwihan targétna sateuacan 2015. Hanjakalna, ieu sanés kasus di Spanyol, anu éta ngan ngahontal 16,15%, kalayan paningkatan minimum 0,01% antara 2014 sareng 2015.

tanaga surya sareng harga enteng

Ramalan pikeun 2020 henteu ngajanjikeun, ngan ukur aya rebound alit dina panggunaan biomassa, sésana tina produksi énergi ngalangkungan pembaharuan Abdi nganggur ti saprak 2012 (Kaputusan PP).

España

Kusabab krisis aya turunna paménta listrik, anu hartosna yén di nagara ieu aya kakuatan langkung dipasang tibatan nungtut, enya, seuseueurna ngahasilkeun dina pepelakan basis suluh fosil, anu ngajantenkeun pamaréntah PP mutuskeun pikeun ngeureunkeun sateuacanna énergi anu terbarukan.

Lelang

Lima taun saatosna, pamaréntahan PP sami mutuskeun pikeun ngalaksanakeun lélang mimiti pembaharuan, anu henteu jalan teuing, kumargi, antara séjén, éta ngabatesan megawatt dialokasikan pikeun masing-masing téknologi, nyaéta ngomong, peternakan angin, pamasangan fotovoltaik, thermosolar, hidrolik atanapi biomassa.

Kabeneran, kementerian kasebut ngabenerkeun sareng tanggal 17 Méi 2017 deui dilélang 3000 megawatt diantara perusahaan anu béda-béda di sektor di Spanyol, waktos ieu, masing-masing téknologi aranjeunna bersaing pikeun samiNanging, numutkeun ka Pasar Nasional sareng Komisi Kompetisi (CNMC), ngan ukur angin sareng fotovoltaik anu ngagaduhan pilihan nyata.

lélang terbarukan di Spanyol

Sakumaha parantos seueur dikoméntaran dina halaman wéb ieu, lélang ngagaduhan kontropérsi anu hébat, Spanyol Photovoltaic Union (UNEF), nganggap yén ku aturan lélang pamasangan fotovoltais aranjeunna dirugikeun kalayan hormat pikeun perusahaan kakuatan listrik, ku sabab éta, anjeunna petisi ka Mahkamah Agung pikeun ngagantungkeun resolusi Kamentrian Énergi anu netepkeun prosedur sareng aturan lélang.

tanaga surya dikirangan ku polusi

Ieu ngartikeun yén tawaran anu ngahasilkeun sub-biaya panghandapna pikeun sistem listrik bakal meunang, sareng upami dasi, parameter sapertos nilai inisial awal, sub-biaya unit maksimum sareng jam operasi bakal dicandak kana akun, ieu jelas-jelas bakal nempatkeun kasaimbangan pikeun kakuatan angin ti saprak urutan anu nyatujuan parameter remunerasi tina pamasangan jinis pikeun produksi listrik tina sumber énérgi anu terbarukan, koogenerasi sareng limbah, jumlahna 3000 jam operasi pikeun angin sareng ngan 2367 jam pikeun fotovoltaik.

Mahkamah Agung (TS) tungtungna nolak usul éta, tapi masihan UNEF pilihan pikeun nungtut santunan kauangan upami tungtungna aya diskriminasi. Lélang dilaksanakeun nuturkeun aturan ieu sareng sacara efektif pamasangan angin réngsé kalayan 99,3% tina 3000 megawatt dilélang.

Sejarah tanaga angin sareng Mills

Hatur nuhun kana kasuksésan anu hébat dina lélang sateuacanna, diputuskeun pikeun lélang 3000 kilowatt langkung seueur deui, waktos ieu diwatesan pikeun proyék-proyék anu ngalibatkeun angin sareng pamasangan téknologi fotovoltaik. Pangajén sakumaha nyatakeun, bakal pikeun pilihan pang éfisiénna dina biaya, tapi tungtungna éta dilaksanakeun sareng prosedur anu sami sareng aturan anu sami sareng anu sateuacanna, nyatakeun yén hasilna parantos cukup nyugemakeun.

Waktos ieu 5000 MW ngaleuwihan, kusabab angger rumit dina lélang ieu diijinkeun pikeun masihan langkung seueur kakuatan upami ngagaduhan paménta anu cekap. Dina hal ieu, sadaya tawaran éta dimaksudkeun pikeun pamasangan fotovoltaik, Kusabab perusahaan nawiskeun diskon anu langkung ageung, netepkeun harga minimum anu dijamin langkung handap tina peternakan angin, nyingkahan kamungkinan hubungan.

Portugal bakal nyayogikeun énergi terbarukan opat dinten

Nyatana, minat anyar pamaréntah pikeun ngabalikan deui pembaruan pikeun ngahontal tujuan anu ditetepkeun ku Uni Éropa logis. Patarosanna, naha seueur minat sareng komitmen ti investor? Nya, sigana mah, numutkeun aturan lélang, perusahaan-perusahaanna aranjeunna bakal kéngingkeun bantuan kauangan pikeun tiap megawatt tina kakuatan anu dipasang, sanés kakuatan anu dibangkitkeun sareng ayeuna ogé biaya instalasi parantos turun pisan, janten aranjeunna ngarepkeun kameunangan anu saé pisan (dua digit) pikeun megawatt anu diala dina kadua lélang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.