Tagihan listrik bakal diturunkeun upami udagan pangirangan CO2 dicumponan

Diskon dugi ka 55% tina tagihan listrik

Upami tujuan anu ditetepkeun dina ngirangan émisi CO2 kahontal Urang tiasa ningali réduksi anu cukup dina tagihan listrik di bumi urang dugi ka 55%.

Ieu alatan pertumbuhan kuat paménta listrik éta, diturunkeun tina prosés éléktripikasi anu parantos diperyogikeun pikeun ngahontal tujuan dékarbonisasi, bakal tiasa masihan pangirangan anu ditunggu-tunggu dina tarif listrik 35% dugi ka 2030 sareng dugi ka 55% dina 2050, numutkeun anjeunna Laporan Deloitte Monitor.

Sakumaha pokusna nyaéta transportasi pikeun ngirangan émisi CO2, kagunaan termal anu dianggo di bumi aranjeunna ogé bagian tina prosés ieu.

Alberto Amores, mitra Monitor Deloitte nunjukkeun nalika presentasi nyarios:

"Éta sanés kawajiban pikeun perusahaan atanapi administrasi, rumah tangga ogé kedah nyumbang, kumargi ngawangun (padumukan sareng jasa) nyatakeun bagian anu penting pisan tina konsumsi énergi nagara sareng emisi."

Demi pamahaman, cara saderhana pikeun ngajelaskeun éta nyaéta imah rata-rata standar tiasa ngirangan konsumsi énergi ku 40%.

Cara pikeun ngahontal ieu tiasa ogé ku cara rehabilitasi anu komprehensif atanapi, salian ti éta, ku panggunaan pompa panas listrik, anu hartosna 4 kali langkung mirah tibatan rehabilitasi.

Laporan anu dikutip di luhur netepkeun sakitar 4 skénario anu sanés pikeun sababaraha taun ka payun:

  1. Konstantaist.
  2. Nguatkeun ékonomi.
  3. Réduksi konvensional.
  4. Kekecapan Listrik Luhur.

Ngirangan émisi CO2, tujuan

Skénario anu dingaranan "Efisiensi Éléktrik Luhur" mangrupikeun éksklusif anu tiasa diijinkeun pikeun ngahontal tujuan anu ditetepkeun pikeun dékarbonisasi.

Mertimbangkeun éléktrikasi ékonomi anu luhur pisan sareng tindakan anu épéktip pisan dina épisiénsi énergi, éta ngan ukur sanggup ngahontal tujuan pikeun ngirangan émisi CO2 anu parantos dipertimbangkeun Éropa ayeuna.

Nanging, ningali skénario anu sanés, éta "Continuist" anu teraskeun sapertos anu dugi ka ayeuna (kirang langkung) dina hal beurat produk minyak bumi sareng sésana tindakan épisiénsi énergi.

Sorotan monitor Deloitte:

"Sanaos skénario" Efisiensi Listrik Tinggi "nganggap inpormasi langkung luhur tibatan" Continuist ", dina jangka panjang éta nyababkeun tabungan penting dina impor bahan bakar fosil, diperkirakeun sakitar 380.000 juta euro; sahingga, skenario anu didekarbonisasi bahkan langkung mirah dina total biaya tibatan "Continuista".

Khususna, diperkirakeun yén skénario "Efisiensi listrik tinggi" ngalibatkeun total 510.000 juta investasi antara 2017 sareng 2050 sareng pengeluaran impor hidrokarbon sakitar 620.000 juta, sedengkeun dina skenario "Kontinyu", 200.000 juta investasi sareng 1 triliun belanja dina impor minyak sareng gas ”.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.