Revolusi terbarukan Chili sareng tatanggana

Chili

Menteri Énergi Chili, Andrés Rebolledo dipajang anu ambisius Rencana évolusi nuju énergi terbarukan di nagara anjeun, dimana tujuanana nyaéta pikeun bangsa kagungan 70% tina jenis pasokan ieu taun 2050.

Nagara parantos mastikeun yén, "Dina opat taun ka pengker, nagara parantos ngamimitian transisi énergi anu parantos ngarobah matriks generasi, ngajantenkeun langkung lestari, bersih, ekonomis sareng ramah ka lingkungan ”.

Ku cara kieu, Chili parantos janten pamimpin Amérika Latin dina Energi Terpanjang Non-Konvensional (NCRE). Numutkeun hal di luhur, 17% tina total kapasitas Di nagara éta saluyu sareng énergi bersih sareng diarepkeun dugi ka 2020 20% matriks bakal réngsé, anu tadina disusun pikeun 2025.

Tapi urang tiasa naros, naon ari NCRE? Diantarana nyaéta panas bumi, surya, angin, tanaga pasang sareng pembangkit listrik hidrolik. Konci pikeun grup ieu nyaéta yén aranjeunna najiskeun langkung handap sumber énérgi konvensional anu sanés sahingga ngirangan émisi CO2.

Nyatana, énergi ieu dugi ka Maret 2014, ngan ukur pakait sareng 7% tina total matriks, ngahontal 15% dina akhir 2017.

Chili

Kukituna, otoritas anu disorot dina reformasi jero dilaksanakeun dina taun-taun ayeuna ngaréspon kawijakan publik anu dirarancang babarengan sareng palaku publik sareng swasta, mastikeun yén "sektor énergi mingpin inpéstasi sareng parantos berhasil ngirangan harga-harga na, mangrupikeun fokus daya tarik pikeun usaha anyar sareng tingkat persaingan anu langkung luhur" .

Anjeunna ogé mastikeun yén aya lembaga lingkungan anu jelas sareng aturan anu stabil pikeun investasi asing.

Diréktur Eksekutif Imagen de Chile, Myriam Gómez, negeskeun yén "tanpa diragukeun, gaduh matriks fokus kana énergi anu diperbarui sareng ngagunakeun sumber daya alam urang sacara tanggung jawab, masihan léngkah sustainable ka hareup, aranjeunna mangrupikeun aspek konci pikeun citra nagara urang. Nyatana, numutkeun laporan 2017 konsultasi internasional Ernst & Young, Indéks Daya tarik Negara Énergi Terbaruan, nagara éta urutan nomer genep di dunya diantara nagara-nagara kalayan kasempetan anu pangsaéna dina pamekaran NCRE ".

Salain ti Chili, aya nagara-nagara sanés di Amérika anu bet dina pembaruan

Argentina

Argéntina ogé anu tetep teu paduli sareng teu paduli kana révolusi anu tiasa diperbaharui, parantos ngamimitian ngarusak és sareng ngamajukeun tanaga surya. Di Jujuy, salaku conto, aya 100% kota tanaga surya anu parantos nunjukkeun parobihan anu lumangsung di Argentina. Nagara ieu ngarepkeun ngahasilkeun 8% matriks énergi nasional na nganggo sumber anu tiasa diénggalan dina sababaraha taun.

Méksiko

Méksiko parantos ngaresmikeun taun ayeuna fase terakhir tina salah sahiji tatangkalan surya pangageungna di Amérika Latin. Aura Solar I dipasang di Baja California Sur ngan ukur tujuh bulan sareng dugi ka Séptémber 2013 éta mimiti ngarobah sinar panonpoé janten arus bolak balik, anu parantos dugi ka hiji bagéan nagara.

tanaga surya sareng harga enteng

Taun ayeuna, pabrik bakal dibuka sacara gembleng, ngahasilkeun énergi bersih pikeun tuang jutaan urang Mexico. Fasilitas na ngeusian 100 héktar La Paz Industrial Park. Pamaréntah Méksiko nyorot yén tutuwuhan Solar Aura kalayan 131.800 sél bakal ngirangan polusi ku 60 rébu ton CO2 per taun.

Péru

Ogé nagara sapertos Peru ngamajukeun panggunaan tanaga surya. Tantangan séktor nyaéta mawa énergi pikeun 2,2 juta urang Peruvian di padesaan ngalangkungan perpanjangan jaringan sareng solusi anu teu konvensional sapertos panel surya, anu kanggo proyek pembiayaan, pamasangan, operasi sareng perawatan bakal dileler. Dugi ka 500 rébu panel surya .

Nagara séjén

En Panama, 31 perusahaan ilubiung dina tender munggaran pikeun pengadaan tanaga surya skala ageung taun kamari. Proyék ieu nempatkeun kaluar pikeun tender 66 MW sareng investasi sakitar $ 120 juta

Guatemala Éta ngagaduhan salah sahiji pepelakan fotovoltaik panggedéna di daérah éta kalayan kakuatan 5 MW sareng caket 20 rébu panel surya. Minggu ayeuna Eduardo Font, General Manager industri kertas Painsa, nyarios yén aranjeunna parantos ngarencanakeun investasi 12 juta dolar dina pembangkit surya 8MW.

Bank Pengembangan Jérman (KFW) dilélérkeun El Salvador pinjaman pikeun 30 juta dolar kanggo kiridit ka perusahaan énergi anu tiasa diperbarui leutik sareng sedeng, utamina surya. Pamaréntah Él Salvador sareng tilu perusahaan tanaga listrik nandatanganan opat kontrak pikeun produksi sareng pasokan 94 megawatt tanaga surya kalayan jumlah anu caket kana 250 juta dolar.

Honduras Éta mangrupikeun nagara ngarah dina surya di sadayana Amérika Tengah sareng anu katilu dina pertumbuhan di Amérika Latin. Dina waktu anu singget, éta parantos ngadegkeun belasan tatangkalan surya di Choluteca sareng daérah sanés nagara éta.

Dina 2013 Cina sareng Kosta Rika perjanjian ditandatanganan pikeun 30 juta dolar pikeun ngabiayaan pamasangan 50 rébu panel surya. Ogé di awal taun ieu Kosta Rika Listrik Institute (ICE) ngumumkeun kamajuan rencana pilot pikeun panggunaan énergi surya padumukan anu tujuanna ngahontal 600 rébu konsumén. Dina 7 taun ka pengker, 1,700 milyar dolar parantos INVESTASI dina sababaraha proyék énergi anu tiasa diénggalan (surya, angin, PLTA, sareng anu sanésna).

costa-rica-only-using-renewable-energy-to-ngahasilkeun-listrik


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.