Résidu tomat sareng cabé naekeun produksi biogas

Tim ilmuwan ti Polytechnic University of Valencia parantos diajar sareng nganalisis panggunaan runtah tatanén atanapi ku-produk terang kumaha kalakuanana ngahasilkeun biogas.

Hasil anu disimpulkeunana nyaéta cabé sanggup ningkatkeun produksi biogas ku 44%, anu tukang nyerna éta ngan ukur nganggo bubur tina babi.

Omat ningkat produksi gasana metana 41%, katumbiri ngan 28% sareng kesemek henteu nunjukkeun bédana.

Kalayan data ieu, timbangan sareng perséntase tiasa ditetepkeun pikeun ngagabungkeun bahan baku anu béda pikeun ngamangpaatkeun produksi metana kalayan téknologi anu parantos dipasang.

Kalayan inpormasi ieu, pepelakan biogas industri komo kebon swasta sareng biodigér Aranjeunna bakal tiasa ningkatkeun produksi kalayan gampang ngan ukur ngagunakeun bahan baku anu leres.

Éta henteu acak pikeun nganggo purin salaku bahan baku pikeun generasi énergi kumargi résidu organik ieu teu aya gunana salaku kompos maka aya kaleuwihan unsur ieu di daérah ieu. Ide na nyaéta masihan perlakuan anu cekap sareng berkelanjutan pikeun limbah ieu.

Janten nagara kota sareng organisasi lokal sanésna milari aplikasi praktis pikeun ngamangpaatkeun unsur ieu, anu ngagaduhan kapasitas anu handap pikeun ngahasilkeun énergi sapertos biogas, janten henteu nguntungkeun.

Tapi upami bubur digabungkeun sareng résidu tatanén anu ningkatkeun produksi biogas, éta bakal langkung épisién sareng nguntungkeun.

Sababaraha tés skala nyata masih kedah dilaksanakeun pikeun ngagaduhan data anu langkung pas pikeun paripolah runtah, tapi panilitian ieu tiasa leres-leres manpaat pikeun ningkatkeun produksi biogas.

Éta bakal janten sateuacanna anu saé pikeun milari formula anu sampurna diantara unsur alami anu ngajamin generasi biogas anu nguntungkeun sareng épisién boh dina skala lokal sareng industri.

SUMBER: Énergi anu tiasa diperbarui


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Angie cenahna

    Wilujeng wengi! dimana kuring tiasa mendakan langkung seueur data atanapi dokumén anu nunjukkeun jenis ieu panilitian. hatur nuhun

bool (leres)