Albacete nyaéta propinsi anu ngahasilkeun énergi angin pang ageung di Spanyol sareng anu katilu dina fotovoltaik

Albacete nyaéta propinsi Spanyol anu ngahasilkeun langkung seueur listrik berkat énergi anu tiasa dibangkitkeun. Nyatana, éta propinsi kalayan produksi énergi angin pangluhurna di nagara éta sareng anu katilu dina fotovoltaik surya.

 500 gigawatts, anu ngagambarkeun 6,7% tina total pikeun nagara urang.

Bahan LPP pikeun panél surya

Upami urang ningali énergi angin, Albacete nyaéta propinsi anu éta ngagaduhan kakuatan anu dipasang paling luhur, sareng ampir 2.000 megawatt, langkung ti satengah tina sagala rupa anu dipasang dina Komunitas Castilla la Mancha, kalayan 62 kebon angin sareng 1.870 generator.

Upami urang ngan ukur ningali komunitas otonom éta, propinsi Albacete nyaéta pamimpin mutlak dina énergi fotovoltaik. Nyatana, éta gaduh sapertilu tina sadaya kakuatan Castilla la Mancha.

tanaga surya sareng harga enteng

Ladang angin pangageungna di Spanyol

Sakumaha urang sadayana terang, Spanyol mangrupikeun pelopor jeung pointer nagara dina panggunaan énergi angin, sanaos dina taun-taun ayeuna pamasangan taman énggal parantos liren. Sanaos, urang masih tiasa ngabanggakeun gaduh kebon angin pangageungna di benua Éropa.

Saatos ningali kapamimpinan Albacete, urang panginten panginten taman anu pangageungna aya di propinsi éta. Tapi ieu sanés masalahna, komplek angin panggedéna di nagara éta nyaéta di El Andévalo, anu kalayan nya 292 MW kakawasaan ngan ukur dileuwihan ku taman Whitelee, di Skotlandia, anu jumlahna 322. Hal anu panasaran nyaéta duanana dipimilik ku perusahaan anu sami, sareng éta Spanyol, Iberdrola Renovables, sareng duanana sareng turbin ti perusahaan Basque Gamesa.

kakuatan angin

Dimana Andévalo?

Tempatna di antara kota Huelva di El Almendro, Alosno, San Silvestre sareng Puebla de Guzmán, di beulah kidul propinsi Andalusian ieu. Komplek, anu mimiti dijalankeun dina 2010Éta diwangun ku dalapan kebon angin: Majal Alto (50 MW), Los Lirios (48 MW), El Saucito (30 MW), El Centenar (40 MW), La Tallisca (40 MW), La Retuerta (38 MW) , Las Cabezas (18 MW) sareng Valdefuentes (28 MW).

Sacara total, 292 MW anu disebut di luhur, anu ngamungkinkeun produksi listrik taunan tutuwuhan anu gedé ieu pikeun nyayogikeun 140.000 bumi sareng diitung yén éta ngajauhkeun émisi kana atmosfir henteu kirang ti 510.000 ton tina CO2.

Iberdrola Renovables

Éta dina bulan Pébruari 2010 nalika Iberdrola Renovales nyandak kapamilikan sakabeh kompléks. Peternakan angin Los Lirios mangrupikeun anu terakhir anu diala, dina perjanjian jual beuli angin di Andalusia anu ditandatanganan sareng Gamesa. Operasi éta, anu mangrupikeun bagian tina perjanjian anu ditandatanganan ku duanana perusahaan di 2005 pikeun penjualan peternakan angin di Andalusia. Biaya pamungkas na ngalangkungan 320 juta euro.

Nyatana, sakumaha anu parantos kami mairan sateuacanna, sadaya taman parantos diwangun sareng Téknologi Gamesa, ngagunakeun dua modél turbin angin, G90 sareng G58, anu masing-masing nawiskeun 2 MW sareng 0,85 MW.

Pikeun ngévakuasi énergi ti El Andévalo, Iberdrola Ingeniería y Construcción ngaktipkeun Beureum Eléctrica de España garis anyar panjangna 120 kilométer anu ngahubungkeun Puebla de Guzmán sareng kota Sevillian Guillena. Salaku tambahan, rencana aslina ngémutan pangwangunan garis kadua anu bakal nyambungkeun Puebla de Guzmán sareng Portugal, anu pentingna taman éta ogé sifatna strategis.

Kalayan pangwangunan fasilitas anu saé ieu, 50 anu énggal padamelan langsung ditakdirkeun pikeun operasi sareng perawatan taman, salian 400 deui padamel anu diintervensi nalika fase taman anu sanés.

Sanaos sakumaha pamasanganana parantos dikoméntaran jalan sawaréh ti saprak 2010, komplek diresmikeun dina Maret 2011 ku ayana présidén Junta de Andalucia, José Antonio Griñán, sareng Iberdrola Renovables, Ignacio Galán. Henteu perlu disebatkeun yén komplek ieu mangrupikeun anu masihan sumbangan pangageungna pikeun énergi angin di propinsi Huelva, khususna, 292 tina 383,8 MV kakuatan di propinsi éta.

Sakitu deui, Badan Energi Andalusia memperkirakeun kontribusi Huelva pikeun kakuatan angin di komunitas otonom 11,5 persén, anu dina Spanyol mangrupikeun perusahaan anu paling ageung dina sektor pembaharuan ieu salami lima taun ka pengker. Sadaya kakuatan angin di Huelva dianggo pikeun nyayogikeun 164.000 bumi unggal taun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.