Dinten bumi 2018 bakal 22 April

Poé Bumi 2018 bakal dirayakeun tanggal 22 April sapertos unggal taun. 1970 mangrupikeun taun munggaran éta Abdi ngarayakeun acara ieu; sareng éta mangrupikeun tanggal anu penting pisan saprak lahirna planét urang dirayakeun.

Hanjakalna, Bumi Bumi peryogi urang ayeuna langkung ti heula, janten pikeun ningkatkeun kasadaran urang badé nyarioskeun ngeunaan Bumi Bumi 2017, kumaha prakarsa ieu timbul sareng sababaraha tindakan anu urang tiasa laksanakeun janten waspada sareng jaga hadé habitat urang.

Iraha dinten Bumi 2017

Tanggal 22 April anu lalu mangrupikeun Poé Bumi Bumi. Sadaya urang gaduh seueur cara pikeun ngabantosan, cara anu teu aya watesna pikeun kerjasama. Sacara prinsip, tong hilap kumaha pentingna panggunaan énergi terbarukan, énergi bersih tinimbang ngagunakeun énergi fosil atanapi polusi.

CO2

Di sisi anu sanésna, henteu goréng pikeun "nyéépkeun waktos" pikeun diajar langkung seueur ngeunaan énergi anu diperbarui, sapertos ningali éta dokumenter Nationa Geographic, sababaraha video youtube, ...

Ngamangpaatkeun jaga cai sareng diajar kumaha urang kedah nyalametkeunana, hal anu penting pisan pikeun salamet urang, ngiringan pameran kelestarian upami aya, ngahemat energi pikeun ningkatkeun efisiensi énergi, ngeunteung kana jalma-jalma di dunya anu kakurangan cai bersih, ngalamar hibah anu tiasa diperbarui. Saleresna, ku panggunaan anu saé énergi terbarukanAya rébuan hal anu kedah dilakukeun.

Naon ari Bumi sareng kumaha éta dirayakeun?

El Dinten bumi tandana unggal taun teh peringatan ulang taun kalahiran, taun 1970, tina gerakan lingkungan sakumaha urang terang ayeuna.

Poé Bumi (22 April) mimiti dirayakeun tanggal 22 April 1970, nalika Sénator Amérika Gaylord Nelson ngadorong mahasiswa pikeun ngembangkeun proyék kasadaran lingkungan di komunitasna.

Gaylord Nelson, Sénator ti Wisconsin, mangrupikeun anu ngusulkeun protés lingkungan utama anu munggaran di Amérika Serikat pikeun ngagerakkeun politikus, salian ti maksakeun aranjeunna kalebet masalah lingkungan lingkungan dina agenda nasional nagara urang.

Palaku éta suksés sareng kanyataanna, éta janten manifestasi anu paling hébat dina sajarah. Jalma-jalma tina sagala rupa lapisan masarakat ilubiung dina pawai, unjuk rasa, unjuk rasa sareng pidato di saluruh nagara. Malah kongrés ditunda sahingga politikus tiasa ngiringan acara di kota asalna, sareng mobil teu kéngingkeun sadidinten dina Fifth Avenue di New York, supados ngirangan polusi sababaraha jam.

Dina lahirna Bumi Bumi, Gaylord Nelson nyerat: "Éta ngan ukur judi, tapi éta hasil." Kanyataanna, Éta Bumi Bumi anu munggaran, anjeunna suksés nyiptakeun Badan Perlindungan Lingkungan Amérika Serikat (EPA) sareng, sajaba ti éta, hasil nyoko kana hukum "Hawa bersih, Cai bersih, sareng spésiés anu kaancam punah" (Hawa Bersih, Cai Beresih sareng Spésiés Anu Luntur).

Saatos perayaan éta Bumi Bumi mimiti 2017, Kongrés Amérika Serikat netepkeun 28 hukum anu ditujukeun pikeun mayungan hawa anu urang nghirup, cai anu urang inuman, spésiés kami anu kaancam sareng habitatna, sareng ngabendung limbah toksik.

Hanjakalna, sareng sanaos usaha ayeuna, undang-undang ieu henteu dituturkeun di Amérika Serikat sareng di seueur beulahan dunya. Kaseueuranana nyiptakeun berkat perayaan Poé Bumi.

Conto éta nyaéta butuh 20 taun pikeun Bumi Bumi dianggap Dunya. Dugi ka 1990, nyaéta nalika Poé Bumi janten kajadian global, sabab digerakkeun 200 juta jalma di 141 nagara sareng ngagaduhan peran konci dina masalah lingkungan di panjuru dunya.

Poé Bumi, kumaha cara ngagungkeunana? parantos pikeun 2018.

  1. Ngarobih lampu anjeun. Lampu bohlam atanapi lampu LED nganggo tanaga langkung kirang dibandingkeun bohlam konvensional pikeun nyayogikeun jumlah cahaya anu sami, sareng tahan dugi ka sapuluh kali langkung lami.
  2. Melak tangkal. Kalayan Arbor Day (27 April) ngan sababaraha dinten ka pengker. Mangrupikeun kasempetan anu saé pikeun latihan melak tangkal buah atanapi jinis tangkal naon waé! Penting, sabab tangkal ngaluarkeun CO2 tina hawa sareng ngabantosan merangan pemanasan global.
  3. Pareuman lampu sareng cabut carjer telepon sélulér. Anu ieu henteu gampang.
  4. Coba ngumbah baju "sadar." Daripada ngahémat tumpukan baju kanggo nyeuseuh baju sabtu atanapi dinten Minggu soré, lakukeun wengi, nalika biaya énergi paling handap. Upami anjeun kedah nyeuseuh siang siang, cobi gantungkeun baju anjeun di luar tibatan nganggo mesin pengering.
  5. Ogé cobian sababaraha produk cuci ramah lingkungan, Anjeun bahkan tiasa nyobian ngadamel sabun cuci nyalira.
  6. Ngajalankeun ka wates speed. Ieu panginten anu paling hese, tapi éta bakal ngahémat anjeun suluh. kualitas hawa di barcelona turun kusabab polusi tina kendaraan
  7. Bawa botol cai sorangan. Ngurangan jumlah limbah botol cai palastik anu akumulasi di sakumna dunya. Anjeun tiasa mésér hiji botol aluminium sareng anjeun bakal ngahémat pisan.
  8. Daur mulang di damel. Kaseueuran jalma ngalakukeunana di bumi, tapi aya sababaraha kantor sareng tempat damel anu héran anu henteu didaur ulang. Pikirkeun waé jumlah runtah kertas anu tiasa didaur ulang, sareng anu dialungkeun. ékobarométer kasadaran lingkungan
  9. Diajar langkung seueur ngeunaan lingkungan. Naha éta maca, nonton film dokumenter, atanapi ngiringan pidato.
  10. Ngajarkeun batur. Sareng sagala hal anu anjeun pelajari atanapi lakukeun dina Bumi Bumi, anjeun tiasa neraskeunna ka anu sanésna supados aranjeunna ogé ngarayakeun miara bumi kalayan pentingna pantes.

Ecoglass


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Josep Ribes cenahna

    Folios kalayan sisi bersih kuring anggo deui dina printer, naha éta iklan atanapi parantos dipiceun ku kuring.