Perusahaan Spanyol hoyong bet dina pembaruan

kapuloan kenari terbarukan

 

Ya aya 11 nagara ti lingkungan urang anu parantos ngahontal targét 20% pikeun 2020, sareng éta ogé ngahontal target 2030 énggal sapertos Swédia, Finlandia, Latvia, Austria sareng Dénmark.

Luar biasa, diantara nagara-nagara anu minuhan tujuanana, tatangga urang Portugal menonjol. Anu ngagaduhan miklim anu sami, kaayaan cuaca anu sami éta ngahontal 28%, nalika urang henteu ngahontal 17%.

Kapuloan Kanaria sareng énergi terbarukan

Usul Éropa Anyar

Parlemén Éropa parantos ngalakukeun komitmen anu kuat pikeun énergi anu terbarukan. Kalayan tujuanana parantos disetél dina taun 2020. Kabaruan nunjuk kana dékade ka payun, taun 2030 sahingga nagara-nagara Éropa ngahontal yén 35% énergi na dihasilkeun ku industri terbarukan.

énergi langkung dibaharuan

Éta sateuacanna anu saé, angka sateuacanna 27% kanggo tanggal anu sami. Tapi kanggo ayeuna, ieu ngan ukur proposal parlemén. Mudah-mudahan aranjeunna bakal janten kanyataan, tapi kanggo ayeuna Komisi sareng Déwan Éropa kedah meratifikasi tujuan ieu atanapi henteu.

Numutkeun ka José María González, diréktur umum APPA anu tiasa direnovasi, anjeunna ngagaduhan pendapat sapertos kieu: «Kami ngarepkeun angka ieu bakal dijaga atanapi éta bakal caket. sahenteuna saur kami, éta nyaéta sinyal anu jelas pisan dibuka yén anjeun kedah bet dina pembaruan ».

lélang terbarukan

España

Hanjakalna, di Spanyol kami henteu ngahontal éta 17% tina total énergi anu dihasilkeun ku pembaharuan. Saatos mangtaun-taun tanpa masang hiji MW kakuatan pembaruan anu énggal kusabab katetepan PP, dina taun kamari 3 lélang mega dilaksanakeun di Spanyol, urang ngartos yén kusabab tekanan ti Uni Éropa.

Kalayan lélang ieu, urang kedah ngahontal 20% anu dipénta Uni Éropa dina dua taun.

Jinis énergi anu tiasa diperbarui

Di Cina aya jalan anu nganggo panel surya. Éta mangrupikeun salah sahiji conto yén kakuatan hébat parantos atohan kuat kana énergi anu tiasa dibangkitkeun. Kateranganana saderhana: biaya parantos dikirangan pisan.

Revolusi anu kajantenan dina sababaraha taun terakhir nyaéta biaya, berkat kurva diajar, parantos dikirangan seueur pisan parantos pilihan utama pikeun ngawangun pembangkit listrik listrik énggal di sadaya nagara di dunya, éta énergi anu tiasa diénggalan ”, mastikeun Heikki Willstedt, diréktur Sarat jeung Kaayaan Énergi sareng Parobihan Iklim PREPA.

Perusahaan Spanyol hoyong naék kana karéta anu tiasa diperbarui

Nyatana, seueur perusahaan hoyong bet dina pembaruan, naha di bank (Bankia atanapi CaixaBank), perusahaan konstruksi, administrasi publik, distributor sapertos El Corte Ingles, sareng anu sanésna.

Bankia

Nyandak conto Bankia, Énergi Nexus bakal nyayogikeun 100% listrik pembaruan ka Bankia, nyayogikeun total 2.398 titik pasokan, antara gedong kantor pusat sareng cabang, kalayan konsumsi taunan langkung ti 87 GWh. Nexus Energía nampilkeun salah sahiji tawaran anu paling kompetitif dina tingkat ékonomi sareng téknis, berkat optimasi multipoint sareng alat manajemén na.

Aspék anu ditetepkeun nyaéta kerja optimasi anu dilaksanakeun pikeun sadaya kantor pusat sareng cabang Bankia, anu hartosna penting tabungan ka bank. Salaku tambahan, perusahaan listrik ngalaksanakeun panilitian anu tuntas pikeun unggal titik pasokan pikeun mendakan kabutuhan aslina pikeun énergi listrik.

bank caixa

Conto anu sanés nyaéta CaixaBank, badan ieu parantos nyumbang pikeun ngamimitian pabrik koogenerasi biomassa di Viñales (Chili), salaku cara pikeun ngimbangan émisi CO₂ diturunkeun tina kagiatanana salami sataun katukang. Ngitung tapak suku karbon sareng proyék pendukung anu ngabantosan nétralisasi mangrupikeun salah sahiji tindakan anu ngawujudkeun komitmen CaixaBank pikeun ngalestarikeun lingkungan sareng merangan parobihan iklim.

Nyatana, di Spanyol perusahaan énergi terbarukan netepkeun tujuan anu ambisius sareng optimis. Janten mandiri ku 2040 ku ngahasilkeun listrik 100% dina jalan anu tiasa dirobih. Sareng dina 2050 ngahontal dekarbonisasi lengkep.

Émisi CO2

Ayeuna sigana langkung ngimpi tibatan kamungkinan, tapi éta bakal tiasa dilaksanakeun upami aya kemahuan politik. Ngan ku cara kieu moal aya bahan bakar fosil anu dianggo dina 3 dasawarsa.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.