Pembaruan anu nyayogikeun langkung ti 80% énergi di Nikaragua

Angin Power SkotlandiaPembangkitan listrik kalayan sumber anu tiasa diperbaharui di Nikaragua sakitar 53% tina total, tapi taun ieu, numutkeun Menteri ESDM Salvador Mansell, aya sababaraha dinten dimana sumber-sumber ieu nyayogikeun jaringan. hasta un 84% énergi anu digunakeun di nagara éta.

Ieu hartosna, numutkeun pamaréntah, poténsi anu ageung di nagara éta énergi bersih. Menteri ti MEN commented yén dina bulan kawas Nopémber, April atawa Maret, nalika nagara boga angin kuat, sadaya peternakan angin jalan di 100%, sajaba kontribusi PLTA, generasi ngahontal kira 84% kalawan sumber renewable .

Mansell nambahan yén "Nalika kaayaan anu optimal pikeun sumber renewable bisa ngahasilkeun, aranjeunna prioritas dina operasi poean sistem na éta penting dina manajemen pasar. Di nagara urang ngamaksimalkeun sumberdaya alam ”.

Ngagiling angin

Nyatana, Mansell henteu ngaluarkeun yén taun ieu aya dinten-dinten anu tiasa ngahontal naékna saluhureun 85% generasi kalayan sumber anu bersih, sanaos anjeunna negeskeun yén sababaraha anu kedah dipendakan. kaayaan iklim pikeun ngahontal éta rekor anyar. Sajaba ti éta, dina 2017 tutuwuhan surya 12 megawatt anyar diresmikeun di sektor Puerto Sandino.

Tanaga surya

Numutkeun pamaréntah: "Kami gaduh generasi termal, tapi éta pikeun ngadukung, nalika aya masalah, nalika teu aya angin, teu aya hujan, aya masalah dina bagian surya, teras urang gaduh cadangan termal pikeun neraskeun jasa énergi pikeun penduduk ”.

2016 ditutup dina 53% generasi stabil kalayan sumber anu tiasa diperbaharui sareng tujuan lembaga nyaéta pikeun ningkatkeun angka ieu.

Rujukan Dunya

Kanyataanna, Nikaragua terus jadi conto produksi listrik kalawan sumber renewable. Anyar, yayasan The Climate Reality Project - diadegkeun dina 2006 ku tilas Wakil Présidén Amérika Serikat, Al Gore - ngakuan nagara éta salaku ti tilu bangsa, bareng jeung Swédia jeung Kosta Rika, nu netepkeun jalur pikeun nuturkeun dina widang ieu sakuliah dunya, nu mangrupakeun jalan utama pikeun ngurangan émisi gas rumah kaca.

Sareng henteu kirang. 27.5% nu ngagambarkeun generasi énergi renewable di 2007, indit ka 52% dina 2014, jeung 53% dina 2016. Tujuan gede Pamaréntah nyaéta pikeun ngahontal. 90% dina 2020, kalawan proyék investasi umum, swasta jeung campuran. Antara 2007 jeung 2013 nyalira, angin, biomassa, PLTA jeung proyék surya disadiakeun 180 megawatts tambahan kana jaringan distribusi listrik nasional, nu boga paménta poéan 550 megawatts.

biomassa

Énergi angin di Nikaragua

Sakumaha didadarkeun di luhur, National Interconnected System (SIN) nyatet yén dina taun 2016, prosentase pembangkitan listrik kalayan sumber terbarukan ngahontal 53%. The pembangkit listrik tenaga angin aranjeunna digambarkeun 31%, tutuwuhan panas bumi 28.6%, PLTA 26.8% jeung pabrik gula 13.6%.

Dina hal énergi angin, proyék anu paling wawakil di nagara éta nyaéta Amayo I sareng II anu aya di jabatan Rivas sareng diarahkeun ku konsorsium Kanada Amayo SA, anu ngahasilkeun sakitar 63 megawatt.

Pangwangunan bagian tina turbin angin

Taun ieu, kontribusi ti tutuwuhan fotovoltaik anu aya di Puerto Sandino, ayeuna éta hiji-hijina anu ngahasilkeun tanaga surya pikeun jaringan distribusi nagara.

Nyatana, tanaga surya aya pisan di nagara éta, tapi langkung seueur pikeun generasi individu.

mandiri

Dina ahir taun ieu, pamaréntah boga tujuan pikeun ngahontal 94% cakupan listrik di wewengkon nasional. "Dumasar kana rencana sareng prosés anu dikembangkeun, tujuan kami nyaéta ngahontal 2021% cakupan listrik ku 99," saur Mansell.

Keragaman sumber

Nagara ieu ngagaduhan proyék makro hidrolistrik Tumarín, anu nuju dikembangkeun di Karibia kidul Nikaragua, numutkeun ramalan. bakal nyayogikeun 253 megawatt, pas ngamimitian operasina dina ahir taun 2019.

César Zamora, manajer nagara pausahaan énergi IC Power, nunjuk kaluar yén komitmen Nikaragua pikeun énergi bersih mecenghul salaku solusi pikeun krisis tina kakurangan listrik anu dialaman ku nagara sateuacan 2007.

"Undang-undang pikeun Promosi Generasi Listrik sareng Sumber anu tiasa Diperbaharukeun diusulkeun sareng sareng Pamaréntah anyar (2007, Daniel Ortega) ngamimitian dialog sareng wawakil séktor énergi sareng Cosep (Dewan Atasan Perusahaan Swasta) pikeun ngarencanakeun kumaha cara kaluar tina. krisis éta, ”cenahna.

Zamora disebutkeun yén geus mungkin pikeun nyuntik 180 megawatt énergi angin kana jaringan distribusi, 70 megawatts tina énérgi angin. tanaga panas bumi ti kompleks San Jacinto-Tizate, 50 megawatt PLTA tina proyék-proyék Larreynaga (nagara), Hidropantasma jeung El Diamante, nu janten operasional Désémber panungtungan, bari di biomassa Pabrik kalayan 30 megawatt sareng pabrik gula Santa Rosa sareng San Antonio, kalayan 80 megawatt antara dua, parantos beroperasi.

Énergi renewable di Nikaragua

Investasi asing

Pikeun Jahosca López, koordinator kantor Asosiasi Renewable Nicaraguan, booming hébat nagara di sektor ieu disababkeun ku kawijakan anu dipromosikeun ku Pamaréntah pikeun nyorong. investasi nasional jeung asing, khususna Undang-Undang Promosi Pembangkitan Listrik dengan Sumber Terkini.

Dina Juni 2015, ceuk hukum ieu diralat ku Majelis Nasional pikeun manjangkeun insentif pikeun proyék énergi renewable anyar salila tilu taun deui.

Salah sahiji alesan anu dipasihkeun dina kasempetan éta ku anggota DPRD nyaéta nalika nagara ngarobih matriks énergi tarif listrikna turun.

Koordinator ogé nyorot yén pamekaran téknologi parantos dipangaruhan, anu ngamungkinkeun rumusan sareng palaksanaan proyék dina a leuwih efisien, sajaba ti ngamajukeun pangwangunan sosial masarakat tangtu kalawan fokus lingkungan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.