Pamplona bakal nyubsidi konsumsi diri pikeun padumukan anu biasa

konsumsi diri di Spanyol ruksak ku kaleuwihan pajak

Hanjakalna, henteu umum pikeun milari program bantuan konsumsi diri fotovoltais Di nagara urang. Éta sababna warta yén déwan kota Pamplona bakal ngaluncurkeun inisiatif pikeun ngadorong konsumsi diri di antara masarakat Pamplona.

Déwan kota ibukota Navarran parantos nampilkeun Rencana Aksi Énergi. Proyék anu ngagaduhan anggaran 926.250 euro ditujukeun pikeun nyiptakeun kota anu modél langkung sustainable sareng éfisién, sareng ngirangan katergantungan énergi kota.

Rencana Aksi Énergi

Tujuan tina program ieu nyaéta pikeun ngadorong produksi énergi terbarukan dina sadaya jinis gedong, swasta sareng umum. Ngalawan kamiskinan énergi sareng ngirangan tanaga paménta énergi, pikeun nyobian ngamajukeun hemat energi sareng efisiensi énergi.

mandiri

Konsumsi mandiri

Tina rencana ieu urang tiasa nyorot tujuan na pikeun ningkatkeun pamasangan fotovoltaik di bumi sareng bumi swasta, sahingga nampilkeun bantuan ka mandiri pikeun bumi swasta.

Rencana Aksi Energi Pamplona ngagaduhan 22 ukuran, rencana éta sorangan bakal ngagaduhan investasi € 926.250, sareng bakal dieksekusi salami taun payun.

konsumsi mandiri listrik domestik

5 tina 22 ukuran ieu bakal ditujukeun pikeun ngamajukeun konsumsi diri di bumi swasta, pikeun nyayogikeun fasilitas sareng aksés langkung langsung kana pamasangan panel fotovoltaik, dina raraga ngahasilkeun listrik tina radiasi matahari.

tanaga surya

Tujuan tina 5 léngkah ieu nyaéta pikeun ngirangan paménta énergi tina Pamplona di gedong swasta. Tapi anu dipromosikeun nyaéta konsumsi diri fotovoltaik sareng hemat énergi di bumi, pilihan pikeun ngajual kaleuwihan énergi kana kisi henteu dianggap.

Sél surya

Para memotivasi yén warga masarakat nanem modal dina pamasangan fotovoltais pikeun konsumsi diri, déwan kota bakal nampilkeun garis bantosan pikeun individu.

Aranjeunna tetep henteu terang sacara gembleng serat leutik tina proyék éta, tapi éta dianggap yén dugi ka 50% pamasangan tiasa disubsidi.

Salaku tambahan, 7 tina 22 ukuran éta berorientasi pikeun nambahan énergi anu tiasa diénggalan sareng konsumsi diri di Pamplona di gedong-gedong kota, ngémutan pamendak pamasukan diri di gedong resmi.

Peta sanésna nyaéta ningkatkeun modél énergi sareng ngirangan paménta anjeun tanaga kota, pikeun pendidikan énergi éta bakal diwanohkeun di wargana.

Pikeun éta, konperénsi anu béda bakal disayogikeun di gedong kota, sakola, lembaga sareng universitas. Salaku tambahan, sababaraha bengkel diayakeun pikeun ngabantosan turunkeun tagihan listrik, ngamajukeun tabungan sareng ningkatkeun kasadaran masalah lingkungan ayeuna sareng pikahareupeun.

Pamplona sanés ngan ukur hiji-hijina

Cabildo de La Palma bakal nyayogikeun 200.000 euro kanggo bantosan pikeun mandiri Individu kedah masang tutuwuhan fotovoltais alit di bumi na.

Beda sareng naon anu kajantenan di daratan Spanyol, bantosan éta ditujukeun pikeun individu anu bet ieu énergi renewable kalayan kakuatan anu sami atanapi kirang ti 10 kW kakuatan.

Nyatana, tujuan bantosanna nyaéta pikeun ngalaksanakeun proyek pikeun produksi listrik ngalangkungan sistem panel fotovoltaik pikeun panggunaan bumi di bumi anu, kalayan sambungan jaringan distribusi, hoyong ngirangan konsumsi sareng nyumbang kana hémat énergi.

Menteri Promosi Ékonomi, Dagang, Énergi sareng Industri Cabildo de La Palma, Jordi Pérez Camacho, nyorot kasempetan hébat pikeun ieu hibah Éta pikeun sadaya kulawarga anu percanten kana énergi anu tiasa dibangkitkeun, sareng ku cara ieu ngabantosan kelestarian pulau.

Uni Éropa ngadorong pergeseran paradigma

Parlemén Éropa komitmen pikeun ngamajukeun konsumsi nyalira énergi terbarukan di sadaya nagara Uni Éropa, salian ti ngadorong Amérika Serikat "mastikeun yén konsumén boga hak pikeun janten konsumén nyalira énergi terbarukan ”.

Pikeun ieu, sadaya konsumén kedah diijinkeun "pikeun nyéépkeun sareng ngical surplus produksi listrik terbarukan na, tanpa tunduk kana prosedur sareng tuduhan diskriminatif atanapi henteu saimbang anu henteu ngagambarkeun biaya.

Kongrés parantos nyatujuan amandemen anu nyungkeun ngamungkinkeun konsumsi listrik tina sumber produksi anu tiasa dirobih sareng anu tetep aya di jero gedongana "tanpa tunduk kana pajak, biaya atanapi upeti naon waé". Amandemen ieu nampi 594 sora anu diuntungkeun, 69 ngalawan sareng 20 pantang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.