Ledakan tanaga surya photovoltaic mulih di Spanyol

tanaga surya sareng harga enteng Ibukota pembaharuan giliranna ningali ka Karajaan Spanyol pikeun ngalakukeun investasi dina énergi fotovoltaik. Beda sareng 10 taun ka pengker, penghasilan anjeun bakal gumantung dasarna dina pasaran tibatan naon anu diputuskeun ku Menteri Energi.

Hanjakalna, Partéy Populer ngarusak kaamanan hukum nagara, sareng ieu sieuneun investor. Nyatana, éta ngabalukarkeun a lirén di nagara anu langkung sinar matahari ti sakumna Éropa.

Untungna, pamutahiran pasar sareng konsensus politik Éropa ngahontal saatos Pasatujuan Paris narik investasi ka Spanyol nuju fotovoltais deui, anu nembus kana campuran énergi bieu nutupan 3% paménta ayeuna

california ngahasilkeun teuing tanaga surya

Kalayan perkiraan kauntungan antara 4% sareng 7% rata-rata, minat dana, bank, pamekar industri sareng pamaén jaminan mimiti ngahasilkeun ledakan énergi surya anu anyar.

Salajengna urang bakal ningali sababaraha konci:

Ngurangan biaya photovoltaic panonpoé

Ieu faktor konci pikeun dorongan badag anu ngalaman téknologi ieu sacara global. Ayeuna, panel fotovoltaik sapuluh kali langkung mirah tibatan éta dasawarsa ka pengker.

Ieu ngandung harti yén tanaga surya fotovoltaik parantos kalapa tanpa kedah peryogi subsidi sapertos sateuacanna. Nyatana, éta ulikan panungtungan Badan Énergi Terbaruan Internasional (IRENA) nunjukkeun kumaha listrik anu dihasilkeun ku surya fotovoltaik mangrupikeun listrik anu janten anu paling murah pikeun sadaya téknologi terbarukan.

Turunna harga anu saé kusabab manufaktur di Cina, dimana praktisna 100% tina piring dihasilkeun. Sababaraha konsultan khusus dina sektor éta ngingetkeun yén éta kedah diperhatoskeun yén Cina aranjeunna tiasa ngamimitian langkung mahal harga pelat nunjukkeun yén aranjeunna henteu ngagaduhan persaingan penting di dunya.

Seueur Matahari Sadia

Faktor penentu anu sanés nalika ngeunaan taruhan ka Spanyol nyaéta kapasitas anu ngagaduhan wilayah ieu, kumargi sumberdaya surya luhur. Nyatana, nagara di Éropa anu ngagaduhan radiasi panonpoe anu paling seueur. Nagara ieu ngamangpaatkeun éta pikeun ngamangpaatkeun wisata. Hanjakalna, kapasitas énergi kirang dianggo. Upami urang ningali data, éta parantos dipasang di Spanyol di akhir 2017 4.675 MW kakuatan fotovoltais, samentawis di Jérman, anu sumber daya surya jauh langkung scarcer sareng gaduh panyuluhan lahan anu sami, parantos aya langkung ti 40.000 MW dina operasi.

Dékarbonisasi ka hareup

Faktor penting séjén pikeun bet dina pembaharuan nyaéta tingkat luhur compromiso yén Uni Éropa parantos kéngingkeun perang ngalawan perubahan iklim sareng dekarisasi.

Ieu maksa pikeun ngeureunkeun émisi dina 2050 sareng ieu ngalibatkeun paningkatan anu pasti dina produksi listrik ngalangkungan pembaharuan. Éta sababna nagara-nagara anggota ngaluncurkeun lelang pikeun masang téknologi ieu anu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun minuhan kuota. Pikeun patepung dina Pasatujuan Paris ditandatanganan dina 2015, para ahli nunjuk kana listrikna ékonomi.

Ieu ngajantenkeun seueur anu mikir yén paménta listrik bakal tumuh pisan dina sababaraha taun ka pengker. Buktina ieu nyaéta tarohan anu ditangtukeun anu seueur pabrik mobil anu ngadamel mobil listrik.

akuisisi kandaraan listrik anyar

Ngurangan dokumen sareng kateupastian kirang pangaturan

Énergi Photovoltaic kabuktosan dina lélang anu terbarukan terakhir anu tiasa bersaing tanpa subsidi publik. Nyaéta, dina harga pasar. Untungna pikeun artos negara, katergantungan Administrasi kirang sareng kirang. Ngurangan dokumen nalika masang fasilitas anyar, sareng ngahargaan kerangka pangaturan, bakal ngabantosan pisan pikeun narik investasi anyar.

PPA (Perjanjian Mésér Kakuatan)

Salaku kabaruan, urang gaduh produk anu katelah PPA (Perjanjian Mésér Kakuatan). Éta mangrupikeun perjanjian jangka panjang antara generator anu ngical kakuatan dina harga anu tangtu sareng konsumén anu ngagaleuh. Produk ieu janten konci, nunjukkeun yén tanpa bantuan pamaréntah, bank sareng dana satuju nyumbangkeun modal nganggo PPA ieu salaku jaminan, anu ngamungkinkeun pamekaran di luar lélang anu anyar sareng naon waé jinis bantuan.

Spanyol énergi spain

Sakumaha dijelaskeun ku diréktur umum asosiasi fotovoltais UNEF, José Donoso, "aya antara 1.000 MW sareng 2.000 MW diluar 4.000 MW dilélér dina lélang anu dikembangkeun ayeuna-ayeuna ku PPA atanapi langsung dina harga pasar." Aya malah investor daék pikeun nganggap résiko tina volatilitas anu ditawarkeun ku panghasilan asalna tina pasar borongan, anu ngagaduhan turun naek anu cukup ageung.

Titik penting anu séjén nyaéta kapentingan anu diperbaharui ku bank pikeun ngabiayaan proyék-proyék ieu. Nanging, résiko pasar sareng pangalaman goréng jaman baheula ngajantenkeun aranjeunna langkung seueur calik nalika nyuntik dana. Nanging, sumber industri ngajelaskeun yén aya bank internasional anu langkung aktif sareng ogé bakal merjuangkeun Spanyol.

Mélon generasi listrik anu aya dina tangan 'utiliti' ageung bakal beuki dibagi. Oligopoli produksi rusak. Kanyataanna, Dana mancén (Allianz, lembaga umum Hontario), tina ibukota ventura (Cerberus, KKR, Oaktree) atanapi ti infrastruktur (GIP, Brookfield) urang asing nuju kana sektor kalayan tekad.

Portugal bakal nyayogikeun énergi terbarukan opat dinten


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.