Ladang angin pangageungna di Spanyol nyaéta di El Andévalo (Huelva)

Ladang angin Huelva

Spanyol, janten sakumaha a pelopor jeung pointer nagara dina panggunaan énergi angin, sanaos dina taun-taun ayeuna pamasangan taman énggal parantos liren. Sanaos, urang masih tiasa ngabanggakeun gaduh kebon angin pangageungna di benua Éropa.

Éta kompleks El Andévalo, anu nganggo nya 292 MW kakawasaan ngan ukur dileuwihan ku taman Whitelee, di Skotlandia, anu jumlahna 322. Hal anu panasaran nyaéta duanana dipimilik ku perusahaan anu sami, sareng éta Spanyol, Iberdrola Renovables, sareng duanana sareng turbin ti perusahaan Basque Gamesa.

Nalika Andévalo kagungan sababaraha taun ka pengker, perusahaan ngagabungkeun jabatanana pamimpin énergi kakuatan angin duanana di Andalusia, kalayan 851 MW, sareng di seluruh Spanyol, kalayan 5.700 MW.

Dimana Andévalo?

Tempatna di antara kota Huelva di El Almendro, Alosno, San Silvestre sareng Puebla de Guzmán, di beulah kidul propinsi Andalusian ieu. Komplek, anu mimiti dijalankeun dina 2010Éta diwangun ku dalapan kebon angin: Majal Alto (50 MW), Los Lirios (48 MW), El Saucito (30 MW), El Centenar (40 MW), La Tallisca (40 MW), La Retuerta (38 MW) , Las Cabezas (18 MW) sareng Valdefuentes (28 MW).

Sacara total, 292 MW anu disebut di luhur, anu ngamungkinkeun produksi listrik taunan tutuwuhan anu gedé ieu pikeun nyayogikeun 140.000 bumi sareng diitung yén éta ngajauhkeun émisi kana atmosfir henteu kirang ti 510.000 ton tina CO2.

Éta dina bulan Pébruari 2010 nalika Iberdrola Renovales nyandak kapamilikan sakabeh kompléks. Peternakan angin Los Lirios mangrupikeun anu terakhir anu diala, dina perjanjian jual beuli angin di Andalusia anu ditandatanganan sareng Gamesa. Operasi éta, anu mangrupikeun bagian tina perjanjian anu ditandatanganan ku duanana perusahaan di 2005 pikeun penjualan peternakan angin di Andalusia. Biaya pamungkas na ngalangkungan 320 juta euro.

Nyatana, sakumaha anu parantos kami mairan sateuacanna, sadaya taman parantos diwangun sareng Téknologi Gamesa, ngagunakeun dua modél turbin angin, G90 sareng G58, anu masing-masing nawiskeun 2 MW sareng 0,85 MW.

Pikeun ngévakuasi énergi ti El Andévalo, Iberdrola Ingeniería y Construcción ngaktipkeun Beureum Eléctrica de España garis anyar panjangna 120 kilométer anu ngahubungkeun Puebla de Guzmán sareng kota Sevillian Guillena. Salaku tambahan, rencana aslina ngémutan pangwangunan garis kadua anu bakal nyambungkeun Puebla de Guzmán sareng Portugal, anu pentingna taman éta ogé sifatna strategis.

Kalayan pangwangunan fasilitas anu saé ieu, 50 anu énggal padamelan langsung ditakdirkeun pikeun operasi sareng perawatan taman, salian 400 deui padamel anu diintervensi nalika fase taman anu sanés.

Sanaos sakumaha pamasanganana parantos dikoméntaran jalan sawaréh ti saprak 2010, komplek diresmikeun dina Maret 2011 ku ayana présidén Junta de Andalucia, José Antonio Griñán, sareng Iberdrola Renovables, Ignacio Galán. Henteu perlu disebatkeun yén komplek ieu mangrupikeun anu masihan sumbangan pangageungna pikeun énergi angin di propinsi Huelva, khususna, 292 tina 383,8 MV kakuatan di propinsi éta.

Sakitu deui, Badan Energi Andalusia memperkirakeun kontribusi Huelva pikeun kakuatan angin di komunitas otonom 11,5 persén, anu dina Spanyol mangrupikeun perusahaan anu paling ageung dina sektor pembaharuan ieu salami lima taun ka pengker. Sadaya kakuatan angin di Huelva dianggo pikeun nyayogikeun 164.000 bumi unggal taun.

Iberdrola Renovables Énergía

Iberdrola Renovables Energía mangrupikeun kapala bisnis di Grup Iberdrola kalayan kantor anu kadaptar di Spanyol, anu ngalaksanakeun kagiatan liberalisasi pembangkit listrik sareng komérsial énergi listrik ngalangkungan sumber énérgi anu tiasa dibangkitkeun sareng, akibatna, tujuanna pikeun ngalaksanakeun sagala rupa kagiatan, padamelan sareng jasa anu aya hubunganana sareng bisnis produksi sareng komérsialisasi listrik ngalangkungan fasilitas anu ngagunakeun sumber énergi terbarukan.

Ieu tiasa janten PLTA, angin, thermosolar, photovoltaic, atanapi tina biomassa; produksi, pangobatan sareng komérsial bahan bakar hayati sareng produk turunan; sareng proyek, rékayasa, pamekaran, konstruksi, operasi, perawatan sareng pembuangan fasilitas anu dilebetkeun di luhur, naha dipimilik atanapi dipimilik ku pihak katilu, jasa analisa, studi rékayasa atanapi énergi, konsultasi téknis sareng ékonomi, anu aya hubunganana sareng jinis fasilitas .

Angin

Kegiatan anu disebut di luhur dilaksanakeun sacara fundamental di Spanyol sareng di daérah géografis anu dugi ka Portugal, Italia, Yunani, Romania, Hungaria sareng ka sababaraha nagara sanés, sareng aranjeunna dilakukeun langsung, lengkep atanapi sawaréh, atanapi ku kapamilikan saham, partisipasi, kuota atanapi bagian anu sami dina perusahaan atanapi entitas sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.