Ladang angin lepas pantai Iberdrola di Wikinger parantos nyambung kana jaringan

Turbin raksasa

Kisi listrik Jerman parantos mikaresep sambungan tina peternakan angin lepas pantai Wikinger, anu parantos didamel langkung satengah taun ka pengker di perairan Jérman Laut Baltik.

Proyék ieu ngalibatkeun investasi sakitar 1.400 juta euro. Taman ngagaduhan 70 turbin angin, nyayogikeun 350 megawatt kakuatan bersih, sanggup nyayogikeun énergi anu terbarukan ka sakitar 350.000 bumi.

Di Taman bakal nyingkahan émisi kana atmosfir ampir 600.000 ton CO2 per taun, sareng tiasa nyumbang langkung ti 20% nagara dimana ayana (Mecklenburg-Western Pomerania).

Angin

Taman éta sorangan ayana di sisi basisir belah wétan laut Pulo Rügen Jérman. Perusahaan ngagaduhan paréntah, kontrol sareng pusat pangropéa di palabuhan Sassnitz.

turbin angin luar negeri

nu ngeunaan jeung susunan

Parahu parantos dianggo ngawangun taman Istilah Wani, ti perusahaan pangiriman Fred Olsen. Éta kapal langka: éta ngagaduhan opat kolom baja holed ageung anu katingalina sapertos liang haseup sareng bango anu langkung ageung di tengahna.

Majelis tegalan angin laut

Kolom-kolom ieu ngagaduhan kakhususan yén, nalika kapal aya di laut ageung, mékanisme ngajantenkeun aranjeunna nembus ka dasar laut sareng janten opat paws anu kapalna ngandelkeun sahingga bango tiasa maneuver sareng ngalereskeun turbin angin dina platform anu dipelak di tengah Laut Bértika. Éta gaduh biaya 200.000 euro per dinten.

280 tihang ukuran 40 méter panjangna sareng beurat 150 ton, diwangun ku perusahaan Asturian Windar, parantos dipasang dina dasar laut. 70 yayasan anu mana ngadukung turbin angin, masing-masing 620 ton, parantos didamel ku perusahaan Denmark Bladt, di galangan kapal na di Lindo (Dénmark), sareng ku Spanyol Navantia, di galangan kapal di Fene (La Coruña). Kontrak sareng Navantia jumlahna 160 juta euro.

Turbin parantos didamel ku perusahaan Adwen di pabrik na di Bremerhaven sareng Stade (Jérman), masing-masing ngagaduhan kakuatan 5 MW. Salah sahiji infrastruktur utama taman, nyaéta gardu marina «Andalucía», parantos diwangun ku Navantia di fasilitasna di Puerto Real (Cádiz).

wilah turbin angin

Pamasanganna, anu beuratna 8.500 ton (langkung ti Menara Eiffel sareng Patung Liberty babarengan), éta mangrupikeun pusat énergi taman sareng bakal dianggo babarengan ku Iberdrola sareng 50 Hertz, operator sistem listrik Jérman.

Pabrik-pabrik éta saling nyambung sareng gardu Andalusia ngalangkungan 12 sirkuit kabel. Komplek, nyaéta a investasi caket dina 1.400 juta euro, éta bakal ngagaduhan kakuatan 350 megawatt (MW), dina lima per turbin angin. Iberdrola, anu bakal ngoperasikeun taman salami 25 taun, ngarepkeun omzet 220 juta sataun.

Iberdrola

Iberdrola parantos mutuskeun komitmen pikeun énergi angin lepas pantai salaku salah sahiji konci pikeun kahareup perusahaan. Nagara-nagara anu dipilih pikeun ngalaksanakeun kagiatanana dina ieu bisnis anyar Aranjeunna, kanggo waktos ayeuna, Inggris, Jérman, Perancis sareng Amérika Serikat.

kakuatan angin lepas pantai

 

wods

Perusahaan ngahontal tonggak sejarah di 2014, ku janten perusahaan Spanyol munggaran anu ngamimitian kebon angin, Kulon Duddon Sands (WoDS). Iberdrola ngembangkeun proyék ieu ngalangkungan anak perusahaan Inggris na ScottishPower Renewables sareng dina konsorsium sareng perusahaan Denmark Dong, nanem modal langkung ti 1.600 juta pon di antawisna. WoDS gaduh kakuatan 389 MW, anu ngamungkinkeun ngahasilkeun kakuatan listrik cukup pikeun nyumponan paménta sakitar 300.000 rumah tangga Inggris.

Anglia Wétan Hiji

 

Kitu ogé, Iberdrola nuju siap-siap pikeun ngamimitian taun pangwangunan proyék laut katilu na, ladang angin Anglia Wétan Wétan, kalayan kakuatan 714 MW anu bakal nyayogikeun énergi bersih ka langkung ti 500.000 rumah tangga Inggris, proyek Spanyol pangageungna dina sajarah dina pembaharuan. séktor sareng anu panggedéna tegalan angin lepas pantai di dunya nalika éta online pikeun 2020 saatos £ 2.500 milyar investasi. Siemens bakal tanggel waler pikeun nyayogikeun 102 turbin 7 MW kapasitas unit pikeun taman laut ieu, anu bakal diwangun ku pabrikan Jérman dina fasilitas énggalna anu aya di kota Hull, di belah wétan-kalér Inggris.

Salaku tambahan, Iberdrola parantos nyungkeun Pamaréntah Inggris dilegakeun fasilitas ieu dugi ka 2.000 MW. Pikeun tujuan ieu, éta parantos nunjukkeun ka otoritas Inggris proposal pikeun ngawangun kebon angin Anglia Wétan Wétan, anu ngagaduhan kakuatan 1.200 MW.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.