Itungan lumén lampu bohlam énergi

Nyatana, ayeuna 18% dihasilkeun pikeun lampu di bumi sareng langkung ti 30% di kantor nilai tagihan listrik urang. Upami urang milih jinis cahaya anu cekap pikeun tiap panggunaan, urang bakal kéngingkeun ngahémat antara 20% sareng 80% énergi.

Pikeun ngahemat urang kedah dianggo Lampu bohlam énergi, sareng kami diklasifikasikeun ieu numutkeun na kacaangan, ngaliwatan unit ukuran "lumens"Atawa"luménsor", Anu nunjukkeun jumlah cahaya anu dipancarkeun.

Sabalikna, bohlam pijar (anu pangkolotna) ukuran na nyaéta watt (W), ieu nunjukkeun sabaraha listrik meakeun.

Tulisan ieu nyobian ngajelaskeun kumaha ngitung Lumens tina lampu bohlam.

Naon ari Lumen téh? sareng kumaha ngitungna

Patarosan kahiji anu urang kedah naroskeun nyaéta naroskeun ka diri urang sorangan naon ari Lumens?

  • Lumens, mangrupikeun hijian Sistem Pangukuran Internasional pikeun ngukur fluks bercahya, ukuran kakuatan bercahya dikaluarkeun ku narasumber, dina hal ieu bohlam lampu.
  • Pikeun terang lumén anu ngahasilkeun bohlam LED Aya rumus: Lumens nyata = jumlah watt x 70, 70 mangrupikeun nilai rata-rata anu urang mendakan dina kalolobaan bohlam. Éta hartosna, hiji bohlam LED 12W bakal nawiskeun kaluaran lampu 840 lm. Éta kirang langkung anu ngahasilkeun a Bohlam pijar 60W. Sakumaha anjeun tiasa tingali, ku ngahasilkeun jumlah cahaya anu sami, urang ngahémat 48 w kanggo tiap bohlam pijar anu urang gantikeun.

Rohangan anu hampang

Pikeun ningkatkeun kanyamanan di kamar anu béda-béda di imah, sadayana kedahna hérang teuing. Sareng penting pikeun terang éta "Terang hurung" hartosna masing-masing rohangan kedah gaduh cahaya anu cukup: moal langkung henteu kirang ti kabutuhan. Upami jumlah cahaya henteu cekap, panon kapaksa damel seueur teuing, sareng ieu ngakibatkeun kacapean visual, anu dina gilirannana nyababkeun gejala sapertos nyeri sirah, iritasi panon sareng nyeureud, beurat dina kongkolak panon, sareng sajabana.

Disarankeun lampu pikeun kamar di imah 

Sakali unitna dipedar ogé, urang tiasa nyobian ngitung sabaraha lampu bohlam énergi anu diperyogikeun pikeun rohangan anu khusus, anu tiasa janten bagian bumi.

Kanggo terang naon Tingkat cahaya disarankeun, urang kedah ningali kana lux. Ieu unit inténsitas katerangan tina Sistem Internasional, tina simbol lx, anu sami sareng pencerahan permukaan anu normal sareng seragam nampi fluks bercahya 1 lumen per méter pasagi.

Éta hartosna, upami kamar dicaangan ku lampu bohlam 150 lumen, sareng luas ruanganna 10 méter pasagi, tingkat cahaya bakal 15 lx.

lumen

Dumasar kana unit ieu, aya angka anu disarankeun pikeun tingkat cahaya di lingkungan bumi, gumantung kana kabutuhan unggal rohangan di bumi:

  • Dapur: rekomendasi pikeun cahaya umum antara 200 sareng 300 lx, sanaos pikeun daérah padamelan khusus (dimana dahareun diteureuy sareng disiapkeun) naék dugi ka 500 lx.
  • Kamar tidur: pikeun jalma déwasa, tingkat anu henteu luhur pisan disarankeun pikeun pencahyaan umum, antara 50 sareng 150 lx. Tapi dina sirah ranjang, khususna kanggo maca di dinya, lampu fokus dugi ka 500 lx disarankeun. Di kamar barudak disarankeun cahaya anu langkung umum (150 lx) sareng sakitar 300 lx upami aya kagiatan sareng area permainan.
  • Ruang tengah: Pencahayaan umum tiasa bénten-bénten antara 100 sareng 300 lx, sanaos pikeun nonton televisi disarankeun anjeun turun sakitar 50 lx sareng kanggo maca, sapertos di kamar tidur, katerangan 500 lx pokus.
  • Mandi: anjeun teu kedah seueur teuing lampu, sakitar 100 lx cekap, kacuali di daerah kaca spion, pikeun nyukur, ngalamar make-up atanapi nyisir rambut anjeun: sakitar 500 lx ogé disarankeun didinya.
  • Tangga, koridor sareng daérah sanés lalangkungan atanapi sakedik dianggo: idéalna nyaéta lampu umum 100 lx.

Daptar Sarua

Sangkan leuwih gampang dirobah tina watt jadi lumens, anu mangrupikeun hal anu kawilang anyar, aya tabel anu matak gampang gampang ngitung gancang watt ka lumens (lampu bohlam murah):

Nilai dina lumens (lm) KONSUMSI SADAYAAN dina jam tangan (W) Nurutkeun Jinis Lampu
LEDs Pijar Halogén CFL sareng fluorescent
50 / 80 1,3 10 - - - - - -
110 / 220 3,5 15 10 5
250 / 440 5 25 20 7
550 / 650 9 40 35 9
650 / 800 11 60 50 11
800 / 1500 15 75 70 18
1600 / 1800 18 100 100 20
2500 / 2600 25 150 150 30
2600 / 2800 30 200 200 40

Sumber méja: http://www.asifunciona.com/tablas/leds_equivalencias/leds_equivalencias.htm


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   osvaldo peraza cenahna

    Saé pisan dipedar. hatur nuhun