Pamakéan microalgae pikeun ngadéklamasi cai

mikroalga pikeun ngadékontaminasi

Masalah kakurangan cai sareng nambahan usum halodo sumebar dina skala global. Éta mangrupikeun masalah lingkungan anu gedé sareng ageung, kumargi urang peryogi cai pikeun ampir sagalana. Tanpa cai urang moal tiasa salamet.

Ditambahkeun kana masalah kakirangan cai mangrupikeun masalah lingkungan anu sanés anu ogé ngirangan jumlah cai anu sayogi: Kontaminasi cai. Pencemaran cai mangrupikeun akibat utama tina kagiatan industri. Kusabab revolusi industri, polusi cai parantos ningkat sacara dramatis. Sadaya perusahaan kimia, petrokimia, farmasi, metalurgi sareng ékstraksi parantos nyéépkeun seueur toksik dina awak cai di sakumna dunya. Nanging, salami dua dasawarsa téknologi ti alam anu sami parantos jalan kaluar tina masalah ieu. Naon leyuran ieu?

Microalgae salaku solusi pikeun polusi cai

Solusi pikeun meringankeun masalah kontaminasi cai aya dina panggunaan ganggang pikeun ngotorkeunana. Téknologi ieu muncul langkung ti 17 taun ka pengker. Proyék anu ngagunakeun mikroalga pikeun ngadékamin cai éta disebut bioremediation. Éta kauninga berkat kanyataan yén iraha waé aya cai anu tercemar dina ékosistem, mikroalga ngaréspon éta, kumargi aranjeunna ngagaduhan kamampuan ngarobih zat toksik janten sanés anu henteu toksik, sapertos protéin.

Ganggang ieu bénten sareng anu urang terang. Éta mangrupikeun organisme unisélular, aranjeunna henteu ngagaduhan akar atanapi bobot. Éta alit pisan anu aranjeunna ngan ukur katingali handapeun mikroskop. Ganggang ieu aya di panjuru dunya sareng ngan 30% spésiés anu mungkin aya anu dikenal.

Kumaha cai na dékontaminasi?

polusi cai

Mikroalga ieu dianggo salaku jinis saringan. Aranjeunna gaduh permukaanna sababaraha glukopolysakarida anu polah sapertos velcro pikeun néwak molekul polusi anu aya dina cai. Nalika mikroalga ngolah polutan ieu, éta ngajantenkeun janten biomassa. Hal anu pikaresepeun nyaéta mikroalga langkung tahan tibatan baktéri sareng henteu maéhan organisme sanés anu parantos nyicingan ékosistem anu bade diinterpénsi.

Ieu mangrupikeun kamungkinan tiasa nyandak léngkah dina ngirangan cai anu aya di dunya sareng ngatasi masalah cai.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alex Mauricio Mopan Chilito cenahna

    Halo sayang.
    anu mangrupakeun genera atanapi spésiés anu ngajantenkeun bioremediators.