Kumaha ngamangpaatkeun cai hujan

Panén cai hujan

Cai hujan ngagaduhan sababaraha kualitas anu cocog pikeun sagala rupa panggunaan di bumi. Upami anjeun cicing di propinsi dimana hujan ageung, anjeun tiasa ngamangpaatkeun éta sareng ngumpulkeun Cai ieu pikeun dianggo engké, langkung saderhana tibatan sigana, anjeun ngan saukur tiasa nempatkeun bak dina teras sareng ngantepkeun hujan turun atanapi ningkatkeun sistim sareng ngumpulkeun cai hujan anu asalna tina hateup ti bumi anjeun.

Cai hujan anu turun dina hateup anjeun tiasa disalurkeun talang diarahkeun kana wadah katutupan supados agua entong kotor, tinggalkeun liangna murag tina talang. Cai bakal ngahontal bak anu tiasa kakeunaan atanapi dikubur, didamel tina beton atanapi plastik atanapi hiasan sareng kapasitas na gumantung kana panggunaan anu anjeun bakal pasihkeun sareng jumlah hujan anu biasana turun di kota anjeun. Perlu nempatkeun a nyaring Ngandung daun sareng résidu padet sanésna sareng saringan anu sanés kedah nyegah lebet sato.

Sakali dina deposit anjeun kedah nyiptakeun jaringan supados didistribusikeun ka tempat-tempat bumi anu anjeun peryogikeun. Éta kedah janten sumber pelengkap pikeun jaringan asal anu asli tapi henteu kedah dicampur. Nalika cai dina bak na béak, saklar bakal ngamungkinkeun cai tina jaringan normal pikeun medar. Desain jaringan cai hujan diarahkeun ka tempat-tempat di bumi anu anjeun badé mangpaatkeun éta, éta tiasa disetir ku bom. Aya perusahaan anu ngajual sareng masang alat-alat ieu atanapi anjeun tiasa ngalakukeun éta nyalira upami anjeun gaduh sababaraha kanyaho ngeunaan pipa.

Cai ieu éta bersih, gratis, kapur gratis, sareng koleksina henteu nganggap pengeluaran anu kaleuleuwihi. Anggoanana biasana dimaksudkeun pikeun euweuh bauan, mesin cuci, mesin cuci piring, cai pikeun kolam renang, beberesih tina bumi sareng ngadamel urang grounds (pepelakan sareng tatangkalan) sareng kebon kebon kulawarga janten langkung lestari.

Di propinsi sapertos Galicia, dimana biasana hujan sering sareng seueur, seueur kulawarga parantos masang sistem daur ulang cai hujan di bumi na, ngahontal tabungan 50 persén cai minum, kaunggulan boh pikeun ékonomi domestik boh pikeun lingkungan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Oscar cenahna

    Abdi resep kumaha ngadamel saringan kanggo cai hujan anu mimiti