Kumaha Uruguay janten nagara ngarah dina énergi angin

kebon angin

Kumaha nagara leutik anu henteu ngagaduhan cadangan minyak anu dikenal tiasa nurunkeun harga listrikna, ngirangan katergantunganana kana minyak, sareng janten pamimpin énergi terbarukan?

Dina 10 taun ka pengker, Uruguay parantos ngahontal hal anu sigana teu mungkin, janten nagara anu paling ageung proporsi listrik anu dihasilkeun tina énergi angin di Amérika Latin sareng salah sahiji anu utami dina istilah relatif sadunya.

Hatur nuhun kana ieu, nagara parantos ngirangan kerentananana kana parobihan iklim sareng usum halodo anu tumuh anu mangaruhan bendungan hidroelektrik.

Kalayan minyak murah parantos akhir tina pembaharuan?

ayeuna, langkung ti 30% listrik di nagara Amérika Kidul dihasilkeun tina angin. Di Brasil, contona, perséntase na langkung ti 6%. Salajengna, Uruguay ngarepkeun paningkatan signifikan deui dina sababaraha bulan ka payun.

Numutkeun ka kapala Direktorat Énergi Nasional Departemen Uruguay Industri, Énergi sareng Penambangan, Olga Otegui: "Kami ngarepkeun taun ayeuna suplai listrik tina tanaga angin bakal langkung ti 35%

Texas

Dina 2017, nagara éta hoyong 38% listrik dihasilkeun tina angin, anu bakal ditempatkeun caket ka pamimpin dunya Denmark, kalayan 42%, numutkeun data ti Déwan Énergi Angin Global, Global Energy Energy Council, GWEC pikeun akronimna dina basa Inggris.

Angin tegalan di laut

Internasional, nagara-nagara sanés anu ngagaduhan susuk salajengna aranjeunna Portugal, kalayan 23%, Spanyol, 19%, sareng Jérman, 15%.

Kamajuan pasar angin di Uruguay penting pisan, numutkeun ka Tabaré Arroyo, panaséhat énergi anu terbarukan tina World Wide Fund for Alam: «Dina 2005 teu aya tanaga angin di Uruguay. Nepi ka 2015 parantos aya kapasitas dipasang langkung ti 580 MW sareng di taun 2020 dipercaya bakal aya kapasitas dipasang langkung ti 2.000 MW, "saur Arroyo ka BBC Mundo.

Kaayaan anu pikaresepeun pikeun énergi angin

Kumaha cara Uruguay ngatur sacara radikal sacara béda-béda matrix énergi na? Nagara ieu ngagaduhan kaayaan anu hadé pikeun tanaga angin, janten langkung dipikaresep aranjeunna reuwas malah teknisi sorangan.

"A. A. ogé Kami reuwas sabab kami nagara anu lega nyaéta semi-polos, nagara anu rata pisan. Sareng nalika ukuran dimimitian dina 2005, urang panginten ngan ukur sababaraha tempat anu tiasa ngagaduhan kabiasaan anu hadé pikeun peternakan angin ieu. Di sisi anu sanésna, pangukuran ngamungkinkeun urang pikeun ningali yén kami ngagaduhan stabilitas pangukuran angin anu saé sapanjang taun, "saur Otegui.

Laju angin variabel, jadi a turbin angin éta tiasa dianggo handapeun kakuatan nominal anu dirancang.

Angin

Ku alatan éta, indikator utama épéktipitas peternakan angin nyaéta faktor kapasitas, hubungan antara énergi éta sacara efektif ngahasilkeun dina hiji periode, sareng anu bakal kajadian upami éta ngajalankeun non-stop dina kakuatan nominal.

«Tanpa nganggo seueur teuing detail téknis, kabuktosan yén kebon angin 50 MW di Uruguay ngahontal faktor kapasitas antara 40% sareng 50% pikeun modél listrik. turbin angin sapertos V80, G97, V112 sareng anu sanésna ». Kontrasna, peternakan angin di AS, contona, dioperasikeun di 2014 dina kapasitas 34% di 2014, numutkeun data ti Departemen Energi AS.

Angin Uruguay

Rencanana salami 25 taun

Saluareun kaayaan anu pikaresepeun, faktor anu penting nyaéta perencanaan kawijakan énergi 25 taun. Rencana énergi 2005-2030 ogé disahkeun, salaku kabijakan Nagara, ku sadaya pihak politikus kalayan representasi parlemén, hal anu henteu umum, sok aya kapentingan anu kalibet.

Perencanaan énergi 25 taun nyayogikeun kerangka anu stabil pikeun investor sareng narik perusahaan swasta internasional.

Numutkeun ka Otegui, "Henteu disayogikeun subsidi", tapi tawaran ku "transparansi sareng kaamanan pikeun investor".

«Aranjeunna dijamin harga anu ditawarkeunana sareng harga éta disaluyukeun ku parameter anu ogé sapuk. Aranjeunna terang pisan ti saprak éta pedoman ditepikeun sareng kumaha harga éta bakal diluyukeun sareng aranjeunna ckontrak anu tiasa dugi ka 20 taun".

Pamasangan kincir angin

Parobihan iklim sareng usum halodo

Keragaman énergi parantos ngamungkinkeun Uruguay nyugemakeun langkung ti 90% listrikna ti énergi renewable, kalebet énergi angin, PLTA, biomassa sareng tanaga surya.

Uruguay parantos ngahontal salah sahiji tujuan éta hadir ti mimiti: ningkatkeun senjata nagara dina nyanghareupan perubahan iklim.

Urang Uruguay takwa usum garing, dumasar kana sababaraha pejabat: "Kami yakin yén kami kedah nurunkeun kerentanan iklim ieu (…). Nalika aya halodo utamaKami ngagaduhan impor minyak anu ageung pisan pikeun generasi termal, sadayana ieu sacara atenuasi pisan sareng kagabungkeun tina bahan pembaruan.

Énergi angin ayeuna tiasa ngalengkepan PLTA.

"Uruguay ngagaduhan kakuatan hidroelektrik dipasang dina urutan 1500 MW, anu panggunaan diatur numutkeun sumber angin anu aya, ngamungkinkeun panyimpenan PLTA sareng nganggona langkung éfisién, ”terang Mullin.

Otegui, pikeun bagian na, nyatakeun yén ku dilebetkeun tina pembaharuan, Uruguay nampi "kadaulatan sareng kamandirian dina impor listrik." "Kami parantos sumping dua taun berturut-turut anu urang henteu kedah ngimpor énergi listrik."

"Salaku akibat tina perubahan iklim, pola hujan bakal robih sareng usum garing bakal langkung lami, langkung sering sareng langkung sengit. Maka, ngandelkeun PLTA pasti janten tarohan dina teu aman énergi«. Uruguay, bijaksana, bet bijaksana dina pembaruan


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.