Kosta Rika disayogikeun salami 300 dinten hungkul sareng énergi anu diperbarui

tanaga angin di Kosta Rika

Kosta Rika parantos ngalaksanakeun leuwih ti 300 dinten numana sistem listrik na parantos dioperasikeun sacara éksklusif kalayan énergi terbarukan, utamina énergi hidrolik.

Lembaga Listrik Kosta Rika (ICE) dina hiji pernyataan nunjukkeun yén tanda 300 poé kahontal tanpa kedah ngaktipkeun pembangkit listrik tanaga termal.

Tanpa diragukeun, éta mangrupikeun tanda sajarah pikeun nagara ieu dimana aranjeunna parantos ngagaduhan kajadian sapertos kieu, anu di 2015 ngahontal 299 dinten sareng di 2016 ngahontal 271 dinten kalayan énergi terbarukan 100%.

Numutkeun ka ICE:

"Angka pikeun 2017 tiasa ningkat dina minggu-minggu sésana dugi ka akhir taun"

Dina sakedik anu janten taun ayeuna (2018) nagara parantos ngagaduhan produksi listrik 99,62% tina 5 sumber na ngahasilkeun énergi terbarukanNumutkeun data ti Pusat Kontrol Énergi Nasional sareng dikutip ku ICE, ieu ngagaduhan tingkat anu paling luhur ti saprak 1987.

Pikeun 2016 tingali gambar ieu di handap.

Skéma énergi 2016 Kosta Rika

ICE nyatakeun:

"Dina 2017, pembangkit listrik didasarkeun kana 78,26% pepelakan hidro, 10,29% angin, 10,23% énergi panas bumi (gunungapi) sareng 0,84% biomassa sareng panonpoé.

Sésana 0,38% asalna tina pepelakan termal anu didukung ku hidrokarbon ".

Carlos Manuel Obregon, Présidén Eksekutif ICE ngajelaskeun yén:

"Optimisasi matrix parantos ngamungkinkeun kami nyandak kauntungan tina kasadiaan cai anu luhur. Ngatur waduk nawiskeun kami jaminan pikeun ngamaksimalkeun panggunaan sumber variabel, utamina cai sareng angin anu ngalir, sareng dina waktos anu sami masihan kontribusi énergi panas bumi ".

Tangtosna, 2017 parantos diproyeksikeun sataun kalayan produksi énergi angin ningkat tina sajarah Kosta Rika, ngitung 1.014,82 GW / jam ti saprak Januari, ti sakitar 16 pepelakan angin dipasang di nagara éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.