Kumaha cara ngadamel turbin angin atanapi kincir angin?

Pamasangan kincir angin Tapi sakumaha angin janten listrik? Ancédent langsung ayeuna turbin angin anu sepuh ngagiling, anu bahkan ayeuna masih dianggo, pikeun sababaraha padamelan sapertos ngekstrak cai atanapi ngagiling sisikian. A Kincir angin Mangrupikeun mesin anu agul-agul atanapi agul anu napel dina aci umum, anu mimiti diputer nalika angin ngagelebug.

Aci puteran ieu dihubungkeun sareng sababaraha jinis mesin, contona mesin pikeun ngagiling sisikian, ngompa cai atanapi ngahasilkeun listrik.

Kéngingkeun listrik, gerakan agul-agul ngadorong generator listrik (alternator atanapi dinamo) anu ngarobahna énergi mékanis tina rotasi di kakuatan listrik. Listrik tiasa disimpen dina batré atanapi dikirim langsung kana kisi. Operasi na cukup saderhana, anu janten rumit nyaéta panilitian sareng pangwangunan turbin angin beuki éfisién.

Jenis Turbin Angin

Kincir angin tiasa tina sumbu horisontal, anu paling umum ayeuna, atanapi aya ogé sumbu nangtung.

Tina Wikipedia definisi tina turbin angin nangtung atanapi horisontal salaku generator listrik ngajalankeun ngarobah énergi kinétik angin dina énergi mékanis sareng ngalangkungan turbin angin dina énergi listrik.

Anu ngagaduhan sumbu nangtung nangtung pikeun henteu meryogikeun mékanisme orientasi sareng naon generator listrik tiasa diatur dina taneuh. Di sisi anu sanésna, anu nganggo sumbu horisontal, ngamungkinkeun pikeun nutupan rupa-rupa ti aplikasi terisolasi listrik leutik pikeun pamasangan di kebon angin ageung.

Turbin angin nangtung

Turbin angin nangtung

Sakumaha didadarkeun, turbin angin sumbu nangtung atanapi nangtung teu kedah mékanisme orientasi, sareng naon anu janten pembangkit listrik tiasa dipendakan dina taneuh.

Su produksi énergi langkung handap sareng éta ngagaduhan sababaraha handicap alit sapertos éta kedah dimotor pikeun jalan.

Aya tilu jinis turbin angin nangtung sapertos Savonius, Giromill sareng Darrrieus.

Areng

Salah sahiji masalah anu paling umum turbin angin nyaéta ukuran anu saéna, sajaba ti geter sareng noise anu disababkeun ku aranjeunna. Kusabab kitu, aranjeunna biasana aya di daérah anu jauh ti bumi. Nanging, perusahaan sareng ilmuwan di panjuru dunya teras damel ngawangun turbin anu langkung alit (Anjeun tiasa konsultasi kana artikel anu sateuacanna dilakukeun dina kakuatan angin mini), o jempé anu tiasa ayana di daérah perkotaan.

tegalan angin mini

Tapi salah sahiji masalah anu paling hariwang dina bidang generasi éta kakuatan angin Éta mangrupikeun variabilitas sumberna, nyaéta angin. The turbin dina umumna, aranjeunna siap dianggo sacara optimal nalika angin ngagelebug dina waktos anu pasti rentang speed. Di hiji sisi, kecepatan minimum anu diperyogikeun pikeun mindahkeun wilah, di sisi anu sanésna ogé aya wates maksimum.

Salaku conto, anu paling umum nyaéta yén watesan ieu aya sareng Laju angin antara 3 sareng 24 méter per detik. Minimum disebatna laju sambungan, nyaéta minimum pikeun ngahasilkeun sababaraha listrik, sareng maksimal disebat speed cut-off, nyaéta nalika éta parantos teu produktif, kumargi éta tiasa ngarobih mékanisme na.

komponén turbin angin

 

Un Kincir angin tiasa nyalira atanapi lebet kebon angin, di darat ngabentuk kebon angin darat, di basisir laut atanapi aranjeunna bahkan tiasa dipasang dina perairan dina jarak anu tangtu ti basisir anu disebatna tegalan angin lepas pantai atanapi lepas pantai.

turbin angin

Konstitusi turbin angin atanapi turbin angin

Aya rébuan kebon angin pinuh ku modél TEEH (turbin angin sumbu horisontal). Mesin ieu diwangun ku bagéan-bagéan ieu.

Tower sareng pondasi: Yayasan menara tiasa datar atanapi jero, ngajamin dina kadua kasus stabilitas turbin angin, pengikat nacelle sareng agul motor. Yayasan ogé kedah nyerep dorongan anu disababkeun ku variasi sareng kakuatan angin.

 

Munara tiasa tina sababaraha jenis gumantung kana ciri na:

  • Tubular waja: Kaseueuran turbin angin diwangun ku menara waja tubular.
  • Munara beton: Éta diwangun dina tempat anu sami, ngamungkinkeun jangkungna perlu diitung.
  • Munara beton Precast: Éta dirakit ku potongan siap pakai sareng segmenna ditempatkeun di tempat anu sami.
  • Struktur kisi: Éta didamel nganggo profil baja.
  • Hibrida: Éta tiasa ngagaduhan ciri sareng bahan tina sababaraha jinis menara.
  • Menara tihang diteken ku angin: Éta dicirikeun ku janten turbin angin anu ukuranna langkung alit.

Imah Minieolica

rotor: Rotor mangrupikeun "jantung" unggal kincir angin, sabab éta ngadukung agul-agul turbin, mindahkeun mékanis sareng rotasi pikeun ngarobih dorong angin kana énergi.

bagian kincir angin

Gondola: Éta sirah anu paling katingali tina turbin angin, hélem anu nyumput sareng ngajaga sadaya mesin turbin. Gondola ngiringan menara ngagunakeun bantalan nepi ka bisa nuturkeun arah angin.

Kotak multiplier: Salaku tambahan pikeun tahan variasi angin, kotak gear gaduh tugas gandeng laju rotasi low tina rotor sareng kecepatan luhur generator. Sakumaha kecap na nyalira nyarios; ngatur kalikeun 18-50 rpm anu dihasilkeun ku gerakan alami rotor sakitar 1.750 rpm nalika éta miang tina generator.

rotor

Generator: Éta tanggung jawab ngarobah énergi mékanis kana énergi listrik. Pikeun turbin anu gaduh kakuatan tinggi, generator asinkron anu tuangeun dua kali dianggo, sanajan generator sinkron konvensional sareng asinkron ogé seueur.

Rem: Rem mékanis dianggo dina karéta listrik, diperyogikeun pikeun koefisien gesekan anu luhur dina résistansi statis sareng hébat kana komprési.

Alat-alat listrik tina turbin angin atanapi kincir angin

Turbin angin ayeuna henteu ngan ukur diwangun ku agul-agul sareng pembangkit pikeun mawa énergi murah ka bumi. Turbin angin ogé kedah gaduh sistem catu daya individu sareng seueur sensor. Anu terakhir ngatur pikeun ngawas sareng ngukur suhu, arah angin, kagancangan sareng parameter sanés anu tiasa muncul dina jero gondola atanapi di sakurilingna.

Angin kakuatan

Kaunggulan turbin angin gancang dibandingkeun sareng anu laun

Kauntungan anu paling ageung tina anu disebut "turbin angin lambat" nyaéta anu dipibanda langkung agul yén jeram sareng bahan na biasana langkung mirah. Tapi naon masalah anjeun? Sanaos diaméterna ageung (tina 40 dugi ka 90 m jangkungna) sareng ngagaduhan rotors anu huluna ngahontal 100 m, turbin angin gancang torek tibatan anu lambat.

Ieu kahontal berkat generator kakuatan tinggi (0,5 dugi 3 MW) anu langkung ngamangpaatkeun babandingan kakuatan-jangkungna angin.

Kusabab langkung énténg, bilah ngalih langkung gancang, janten ukuran na biaya kotak multiplier anu nyetir generator listrik diréduksi.

Ku ngagaduhan jumlah agul anu kirang, ieu tiasa disaluyukeun langkung gampang pikeun adaptasi kakuatanana numutkeun karakteristik angin. Turbin angin gancang langkung tahan setrés disababkeun ku angin ngahiliwir. Dorong aksial kusabab tindakan angin dina rotor cicing nyaéta kirang dina turbin angin gancang tibatan nalika tos; sabalikna kajadian di turbin angin lalaunan.

Kincir angin anu paling kuat di dunya

Vestas parantos nampilkeun pembaruan turbin angin pangageungna di dunya. Kuring teu gaduh kecap sipat pikeun ngajelaskeun kumaha ageung turbin ieu. V164, kincir angin 220 méter kalayan 38-ton, wilah panjangna 80 méter, nembé museur sadaya perhatian anu resep kana pembaruan di Dénmark.

Turbin sateuacanna sanggup nganteurkeun kakuatan 8 MW, sareng hatur nuhun kana pembaruan anu ayeuna tiasa ngahontal 9 MW kaluaran dina kaayaan spésifik. Dina tés anu kahijina, V164 éta sanggup ngahasilkeun 216.000 kWh dina ngan 24 jam.

turbin angin

Sanés ngan ukur catetan mutlak pikeun pembangkit listrik tenaga angin ku hiji kincir angin, tapi éta mangrupikeun demonstrasi anu paling jelas yén angin laut bakal ngagaduhan peran konci dina transisi énergi anu parantos dilaksanakeun.

Cukup pikeun nguatkeun bumi salami 66 taun

Numutkeun ka Torben Hvid Larsen, Vestas CTO:

"Kami prototipe parantos nyetél catetan generasi anu sanés, kalayan 216.000 kWh dihasilkeun dina waktos 24 jam. Kami yakin yén turbin angin 9 MW ieu parantos kabuktosan siap pasar, sareng kami yakin éta bakal ngagaduhan peran penting pikeun nurunkeun harga énergi angin luar negeri. "

 

Biasana nyarioskeun perkawis kilowatt rada sesah sareng abstrak. Tapi numutkeun badan resmi, éta konsumsi listrik rata-rata di bumi Spanyol nyaéta 3.250 kWh per taun. Kuantitas sakedik langkung luhur tibatan rata-rata konsumsi taunan padumukan kota di kota-kota utama Amérika Kidul. Nganggap hal ieu, dina dinten produksi éta tiasa nyayogikeun listrik ka rata-rata bumi langkung ti 66 taun.

Kalayan ukuran langkung ageung tibatan Torres Kio di Madrid sareng mirip sareng Walikota Torre di Mexico, kuriling anu aranjeunna nyebrangan langkung ageung tibatan roda logam London Eye di London. Turbin ieu éta évolusi tina V164-8.0 MW, turbin angin éta parantos ngarusak rékaman di 2014 sareng éta tiasa nguasaan 16.000 rumah tangga Inggris.

turbin angin


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ose cenahna

    Abdi paduli 50 km ti Edilberto