Forestalia nyapu lélang anu tiasa dirobih

Tembok turbin angin

Sakumaha diperingatkeun ti Spanyol Photovoltaic Union (UNEF), anu kakuatan angin parantos janten ahli waris anu hébat tina kompetisi pikeun kapasitas terbarukan anu énggal dilaksanakeun dinten 17 Mei.

El Grup Forestalia parantos hasil langkung ti satengah tina 2.000 megawatt (MW) tina kakawasaan anu Kementerian Energi parantos nempatkeun méja pikeun masihan dorongan anyar pikeun séktor éta.

Sakumaha dikonfirmasi ku perusahaan Aragon ka média, éta parantos kéngingkeun 1.200 megawatt (MW) éta aranjeunna bakal ngembangkeun utamina dina proyek di Aragon. 

Taun kamari, dina lélang anu ngeureunkeun moratorium énergi anu terbarukan, grup anu dipimpin ku Fernando Samper (Kehutanan) Dileler langkung ti 400 MW -300 MW tanaga angin sareng langkung ti 100 MW biomassa- tina 700 MW anu dimaénkeun.

Dina kagiatanana, urang Aragonis parantos masihan 1.500 MW tina kapasitas angin di antara duanana tender sareng kapasitas terpasang 277,5 MW di komunitas cenah, disebarkeun di 13 kebon angin.

Ayana kebon angin

'Lélang makro' tina pembaharuan nempatkeun 2.000 MW, diénggalan janten 3.000 MW upami hasil lelang nawiskeun harga kalapa, sakumaha anu dituduhkeun ku Kamentrian Énergi. Kanyataanna, blok dialokasikan ngalangkungan 2.000 megawatt anu dibahas di luhur.

Papisah tina Kehutanan, perusahaan sanésna ogé parantos kéngingkeun sababaraha blok. Salaku conto Gamesa mastikeun yén éta bakal meunang blok 206 MW. Pikeun bagian na, numutkeun sumber industri Gas Fenosa Pengetahuan Alam éta parantos kéngingkeun sakitar 600 MW. Enel Héjo Daya Spanyol-cabangna Endesa-, bakal dilélér 500 MW. Nanging, IberdrolaSamentawis éta, éta moal ngahontal salah sahiji blok anu ditawarkeunana.

Seuneu gas alam

Lélang, dikembangkeun ku Spanyol Electric Electric Operator (OMIE), dilaksanakeun énjing-énjing na sareng pencocokanna ditutup kira-kira tengah wengi. Hasilna pasti mungkin beda-beda gumantung kana resolusi kamungkinan sumberdaya, nunjukkeun sumber industri. Dina lélang anu kadua ieu, Kamentrian ngagandakan jaminan anu bakal ditepikeun pikeun mastikeun yén proyék-proyék éta aranjeunna ngaraoskeun daya hirup kauangan anu diperyogikeun.

Éta leungit yén Komisi Nasional Pasar sareng Kompetisi (CNMC) nyatujuan, anu ngagaduhan jangka waktu 24 jam, sareng yén Kamentrian Énergi ngadukung aranjeunna.

Tujuan tina lélang anu diluncurkeun ku Pamaréntah nyaéta ngamungkinkeun ngenalkeun téknologi terbarukan anu paling hemat biaya sareng yén panggilan éta ngamungkinkeun Spanyol maju dina minuhan tujuan masarakat dina bidang énergi anu tiasa diénggalan pikeun taun 2020.

UNEF bakal ningkatkeun keluhan na ka Uni Éropa

Energía ngumumkeun lélang sakumaha nétral sacara téknologi. Nanging, tina sektor fotovoltaik dianggap yén aranjeunna kasigeung. Seueur pisan Serikat Nasional Perusahaan Fotolotais (UNEF) ngajukeun banding di Mahkamah Agung ngalawan peraturan anu aya hubunganana sareng dasi Éta masihan aranjeunna kirang jam produksi sareng janten karugian nalika dasi. Sanaos lélang parantos dilaksanakeun, prosedur ieu sateuacan pengadilan diteruskeun. Nanging, sumber industri nganggap yén hésé pisan pikeun kajembaran.

Pagawe dina panel surya

Sanaos kitu, saatos réngsé lélang, anu parantos réngsé kalayan henteu nganggo megawatt tunggal, angkat ka fotovoltaik, UNEF parantos nunjukkeun yén bakal ngajukeun keluhan ka Direktorat Jénderal Kompetisi Komisi Éropa, ngartos yén tawaran éta henteu saluyu sareng nétral téknologi prinsip. "Aranjeunna henteu ngijinkeun kami nunjukkeun daya saing urang."

Dina lélang ieu, tanaga angin tiasa ngirangan diskon maksimal pikeun investasi anu didamel tina 66,01%, sedengkeun fotovoltaik tiasa diskon 59,84% tina investasi anu bakal dilakukeun. Sésa téknologi tiasa ngadamel diskon ampir 100%.

Forestalia

Grup Forestalia lahir di Zaragoza di 2011, hasil tina a karir bisnis panjang samemehna dina promosi énergi terbarukan, khususna dina pepelakan énergi sareng énergi angin ti saprak 1997.

Ayeuna ngagaduhan pepelakan énergi di Spanyol, Perancis sareng Italia; ngawangun éta panggilingan pelet panggedéna sareng serpihan nagara di Erla (Zaragoza); ngamajukeun pepelakan pembangkit listrik biomassa di Aragon, Komunitas Valencian sareng Andalusia, sareng sagala rupa kebon angin, khususna di Aragon.

énergi biomassa tina sésa-sésa unsur leuweung

Tanggal 14 Januari 2016, Grup Forestalia mangrupikeun juara panggedéna pikeun pelelangan Kamentrian Industri, Énergi sareng Pariwisata pikeun alokasi skéma remunerasi khusus kana fasilitas énggal pikeun produksi listrik tina téknologi angin sareng biomassa. Dina tanaga angin, Grup Forestalia dilélér 300 MW, tina 500 MW dilélang; sareng dina biomassa, éta kéngingkeun 108,5 MW biomassa, tina 200 MW dilélang.

Munculna Grup Forestalia dina pasar énergi bakal ngahasilkeun épék anu positip pisan: Forestalia komitmen ka pasar terbuka, kalapa, transparan, efisiensi tinggi, biaya handap sareng, pamustunganana, langkung seueur kauntungan dina harga pikeun konsumén


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.