Kapuloan Balearic bakal ningkatkeun kapasitas terbarukan na ku 25% ku 7 taman surya anyar

panel surya supermarket

Kapuloan Balearic ningkatkeun minat énergi anu tiasa dibangkitkeun. Direktorat Umum Énergi sareng Perubahan Iklim ngolah tujuh proyék énggal pikeun taman fotovoltaisIeu bakal hartosna kanaékan 25% kakuatan pembaruan ayeuna dipasang di kapuloan. Ieu mangrupikeun proyek alit, totalna langkung ti 20 MW.

biaya investasi tanaga surya handap

Éta tiasa ditingali yén proyék-proyék énggal henteu ngagambarkeun sajumlah kakuatan anyar anu luhur pisan, diréktur umum Énergi sareng Iklim Camabio, Joan Groizard, ngahargaan kontribusina. Hanjakalna, ayeuna di Kapuloan Balearic ngan aya 79 megawatt énergi terbarukan dipasang.

Ladang angin Kapuloan Kanaria

Sanaos, éta ogé kedah diperhatoskeun yén aya proyek sanés anu bakal nyumbang deui 197 megawatt, salaku hasil tina mimiti inisiatif hébatDiantarana aya 'megapark' Santa Cirga sareng Cap Blanc, anu ngahasilkeun kritik ti kelompok lingkungan, dina akhir tulisan urang bakal ngabahas ngeunaan aranjeunna.

Di sisi séjén, tujuh taman anyar anu nuju diolah, anu lima di Mallorca, ukuranana langkung alit, anu saluyu sareng tujuan Pamaréntah ayeuna pikeun naekeun énergi héjo. Réspon anu anyar ieu ku promotor pikeun ngamajukeun taman surya alit dumasarkeun kana alesan anu béda.

Groizard sadar yén salah sahiji sababna nyaéta tekanan anu dilaksanakeun ku lembaga pikeun ngirangan ukuran proyék anyar. Faktor sanésna, anu henteu kurang pentingna, nyaéta évolusi téknologi, anu parantos ngirangan pisan biaya nerapkeun tanaga surya.

Panawaran 

Warta anu saé pisan pikeun pangembang leutik mangrupikeun negosiasi anu parantos dijaga ku Pamaréntah sareng Nagara, sahingga ngalaksanakeun lélang khusus pembaharuan pikeun Kapuloan Balearic. Tujuanana nyaéta pikeun masihan kamampuan pikeun proyék-proyék kalayan ukuran anu langkung alit sareng, ku sabab éta, langkung adaptasi sareng kanyataan Kapuloan. Pamaréntah ngalaporkeun Senén kamari yén éta diajar diajar hibah 60 juta euro tina bantuan kanggo Kapuloan Balearic sareng Kapuloan Kanaria, rencana anu ngiringan investasi dina énergi terbarukan anu dibiayaan ngalangkungan dana Éropa. "Kalayan hibah ieu, para promotor taman anu tiasa diperbaharui langkung alit didorong pikeun nanem modal, kusabab ieu nguntungkeun pikeun aranjeunna. Tanpa bantosan, éta ngan ukur mayar kanggo ngembangkeun taman ageung, "terang Groizard.

Faktor anu penting pisan nyaéta nyederhanakeun pamrosésan pikeun taman fotovoltais leutik. Dina modifikasi UU Penilaian Pangaruh Lingkungan, kaayaan pikeun proyék-proyék dampak lingkungan disederhanakeun. kirang tina opat hektar, anu perenahna di daérah anu diklasifikasikeun lingkungan salaku cocog pisan pikeun ngadorong tepatna jenis proyék ieu.

Gosok salaku énergi

Megapark surya

Sanaos seueur kritik, Komisi Lingkungan Kapuloan Balearic (CMAIB) nyatujuan dua proyék taman panggedéna sababaraha bulan ka pengker. tutuwuhan photovoltaic di Mallorca, Santa Cirga di Manacor sareng tegalan s'Àguila, tempatna di Marina de Llucmajor.

Saatos sababaraha réduksi di daérah pamasangan, proyék manacorí (anu bakal ayana di tanah air bersejarah filologi Antoni Maria Alcover), bakal nempatan 56 hektar sareng ngagaduhan kakuatan 49,5 megawatt. Argumen anu, saatos taun kontroversi sareng tekanan lingkungan sareng sasarengan sareng usulan pikeun nyetél deui sareng nempatkeun panghalang alami, aranjeunna parantos tungtungna ngayakinkeun administrasi.

 

solar

Dina cara nu sami, taman fotovoltais s'Àguila, parantos ngirangan diménsi awal na ampir 50% bulan ka tukang. Promotor Baleares Llucmajor Photovoltaic SL ngirangan permukaan na 48,4%, angkat tina 97,4 hektar janten 50,2 dinten ayeuna. Nyaéta, 47,2 hektar kirang. Kitu ogé, modul 204.120 anu ditingali dina vérsi mimiti proyek naék janten 133.614, sareng pamisahan ti luarna ningkat ku cara nyiptakeun halangan pepelakan kandel sareng séri ternak sareng proyek sosial.

Numutkeun kana administrasi, aranjeunna sadar kana kontroversi sosial sareng posisi sah ngalawan taman, kusabab pendudukan daérah sareng sénsitip kana bentang. Tapi aranjeunna nambihan yén aranjeunna kedah nyandak kaputusan anu ambisius sareng kuat kusabab tingkatan terbarukan di Kapuloan Balearic aranjeunna pikaseurieun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.