Nyaho Kamentrian Lingkungan sareng Tata Ruang

Logo lingkungan

Junta de Andalucía mangrupikeun lembaga anu pamaréntahan mandiri Komunitas Otonom sacara politis diatur. Éta diwangun ku Parlemén Andalusia, Kapersidenan Déwan sareng Déwan Pamaréntahan.

La Administrasi Junta de Andalucía diayakeun dina Concierges ieu:

  • Déwan Présidén sareng Administrasi Lokal.
  • Kamentrian Ékonomi sareng Pangetahuan.
  • Kamentrian Keuangan sareng Administrasi Publik.
  • Kamentrian Atikan.
  • Konseling kasihatan.
  • Déwan pikeun Sarat jeung Kaayaan Sosial.
  • Kamentrian Pakasaban, Bisnis sareng Dagang.
  • Kamentrian Pangwangunan sareng Perumahan.
  • Kamentrian Pariwisata sareng Olahraga.
  • Kamentrian Kabudayaan.
  • Kamentrian Kaadilan sareng Interior.
  • Kamentrian Tatanén.
  • Kamentrian Lingkungan sareng Tata Ruang.

Dina tulisan ieu kami bakal fokus kana anu terakhir supaya anjeun tiasa langkung terang.

Anu mimiti sadayana nyaéta terang yén Kamentrian ieu ngagaduhan kakawasaan Komunitas Otonom dina hal-hal lingkungan, cai, tata ruang sareng basisir sareng perencanaan kota.

Daérah kagiatan kaasup cai, kualitas lingkungan, moro sareng mancing, iklim sareng perubahan iklim, pendidikan lingkungan sareng sukarela, daérah lindung, kahuruan leuweung, lingkungan alam, sareng perencanaan sareng pengelolaan perkotaan. Tina daérah éta.

Fungsi sareng kakuatan

Nanging, di unggal propinsi Menteri-menteri ngalangkungan Delegasi Daérah anu ngagaduhan hal-hal ieu fungsi sareng kompeténsi di daérah propinsi anjeun:

  • Répréséntasi biasa Menteri anu jasa periferalna napel sareng Delegasi Daérah, sareng dimana pantes, agénsi anu napel atanapi gumantung kana Menteri.
  • Langsung, dina kagumantungan fungsional pusat manajemén anu pakait, unit administrasi anu kagolong kana Delegasi.
  • Pikeun ngalaksanakeun kapamimpinan sadaya staf Delegasi sareng kakuatan administrasi sareng manajemén anu sami anu sacara jelas diturunkeun ka aranjeunna.
  • Ngadegkeun saluran hubungan biasa sareng jasa pusat Menteri anu jasa periferalna napel sareng Delegasi Daérah sareng, tanpa prasangka ka kakuatan anu disababkeun ku anu ngagaduhan Delegasi Pamaréntah Junta de Andalucía, kalayan badan periferal Jenderal Administrasi Nagara sareng badan lokal Andalusia dina hal kompeténsina.
  • Mindahkeun paréntah sareng pitunjuk dina hal-hal anu aya dina kamampuanna pikeun kapala Sekretaris Jenderal Propinsi Kamentrian anu jasa periferalna napel dina Delegasi Daérah.
  • Palaksanaan kakuatan administrasi anu aya kaitannana sareng kompeténsi anu ditugaskeun pikeun aranjeunna sareng, upami pantes, ngeunaan kompeténsi éta jasa periferal anu ditugaskeun.
  • Salaku tambahan kana fungsi-fungsi sanés anu disababkeun, didesentralisasi atanapi didelegkeun ka aranjeunna.

Struktur organisasi

Struktur organik Kementerian Lingkungan Hidup sareng Perencanaan Spasial didirikeun ku Kaputusan 216/2015, 14 Juli, anu netepkeun yén kompeténsi anu kasebat di luhur pakait sareng Kamentrian éta.

Kitu ogé, Surat Keputusan ieu ngatur tindakan Menteri ieu ngaliwatan badan pamaréntahan pusat, entitas sareng badan kolega anu napel na.

Ayeuna, Menteri Lingkungan sareng Tata Ruang nyaéta José Fiscal López.

Panutup tina struktur departemen lingkungan

Badan Pamaréntahan Pusat

Kapala Menteri gaduh representasi anu sami sareng ngalaksanakeun arah anu unggul, inisiatif, koordinasi, pamariksaan sareng evaluasi kagiatanana.

Pikeun dukungan langsung sareng bantosan ka kapala Menteri aya Kabinet sareng komposisi anu ditangtukeun ku peraturan khusus.

Badan Pamaréntahan Pusat anu ngawangun Menteri Lingkungan Hidup nyaéta:

Wakil Menteri

Anjeunna ngalaksanakeun kapamimpinan unggul Déwan sareng representasi biasa anu sami saatos anu ngagaduhanana, pakait sareng anjeunna delegasi umum ieu.

Sekretariat Umum pikeun Tata Ruang sareng Kelestarian Kota

Éta ngagaduhan pangkat Wakil-Menteri, éta saluyu sareng arah, koordinasi sareng kontrol kagiatan Diréktorat Umum Urbanisme. Éta tanggung jawab pikeun promosikeun sareng koordinasi kahontalna tujuan sareng minuhan tindakan anu aya hubunganana sareng hal-hal anu kompetén.

Sekretariat Umum pikeun Lingkungan sareng Parobihan Iklim

Kitu ogé, éta ngagaduhan pangkat Wakil Menteri. Disababkeun arah, koordinasi sareng kontrol kagiatan badan pamaréntahan pusat sapertos kieu:

  • Direktorat Jenderal pikeun Manajemén Lingkungan Alam sareng Spasi anu Dijaga.
  • Direktorat Umum Pencegahan sareng Kualitas Lingkungan.
  • Direktorat Umum Perencanaan sareng Manajemén Domain Hidrolik Publik.
  • Direktorat Jéndral Infrastruktur sareng Eksploitasi Cai.

Sekretariat Téknis Umum

Éta ngagaduhan kompeténsi khusus dina produksi régulasi sareng bantosan hukum, anu aya hubunganana sareng warisan, sumber daya manusa, manajemén ékonomi sareng kauangan sareng kontrak, ogé kagiatan-kagiatan sanés.

Éntitas anu aya hubunganana

Badan Lingkungan sareng Cai napel sareng Menteri Lingkungan sareng Tata Ruang. (AMAYA) sareng Yayasan pikeun Pengembangan Berkelanjutan Doñana sareng na Lingkungan-Doñana 21.

Badan Lingkungan sareng Cai (AMAYA)

Ieu agénsi bisnis umum sareng éntitas instrumental anu nyayogikeun palayanan penting di daérah lingkungan sareng cai di Andalusia, utamina kusabab kaayaan darurat anu dinyatakeun.

Agénsi tiasa ngembangkeun kagiatan di luar daérah Andalusia dina ngajalankeun program sareng perjanjian kolaborasi anu ditandatanganan ku Administrasi Junta de Andalucía.

Tujuan tina Agénsi nyaéta ngalaksanakeun, ku nyalira atanapi ngalangkungan badan publik atanapi swasta di mana waé éta ilubiung, kagiatan anu aya hubunganana sareng panyalindungan, konservasi, regenerasi atanapi pamutahiran lingkungan sareng cai, ogé kagiatan naon waé anu dianggarkeun. , pelengkap, pamekaran atanapi akibat tina anu kasebut di luhur.

AMAYA Pleno

Yayasan pikeun Pengembangan Berkelanjutan Doñana sareng Lingkungan-Doñana 21

Doñana 21 mangrupikeun pondasi sektor publik Andalusia anu bertindak salaku agénsi pamekaran kabupatén, kalayan panggilan janten patokan pikeun manajemén sumber daya berharga daérah Doñana.

Anjeunna lahir dina pangaruh Kuring Rencana Pangembangan Berkelanjutan tina Doñana sareng tunduk kana protéktorat Junta de Andalucía.

Badan pamaréntahan yayasan nyaéta Déwan Pembina, dimana administrasi pusat sareng régional, 14 déwan kota di Daérah, organisasi serikat padagangan sareng rupa-rupa badan kauangan diwakilan.

Yayasan Doñana 21 dimaksudkeun pikeun ngajantenkeun proyék-proyék konkrit sareng kamungkinan janten kanyataan anu ngamungkinkeun ngembangkeun sosial ékonomi berkelanjutan pikeun kotamadya Daérah Doñana, sareng tujuan ganda:

  1. Tindakan umum sareng swasta pikeun ngembangkeun sosial ékonomi Daérah Doñana.
  2. Partisipasi sosial pikeun ngahontal kohési téritorial, pamekaran sareng konservasi Doñana.

Awak Collegiate

Jumlahna aya sababaraha 7 badan paguron luhur ka Departemen Lingkungan Hidup sareng Tata Ruang sareng ieu nyaéta:

Déwan Andalusia pikeun Lingkungan

Éta didamel salaku badan partisipasi sosial anu sanggup ngahijikeun sareng ngamajukeun partisipasi palaku sosial anu béda anu resep kana masalah lingkungan di Komunitas urang.

Déwan Biodiversitas Andalusia

Mangrupikeun badan konsultasi pikeun nasihat sareng monitoring anu ngamajukeun partisipasi anu aya hubunganana sareng panangtayungan sareng konservasi lingkungan alam.

Ngagabungkeun Déwan Kehutanan sareng Moro lami.

Déwan Cai Andalusian

Éta badan kolega pikeun konsultasi sareng naséhat Pamaréntah Andalusia ngeunaan perkawis cai. Komposisina sareng operasina diatur ku Keputusan 477/2015, 17 Nopémber.

Déwan Andalusia pikeun Perencanaan Ruang sareng Urbanisme

Mangrupikeun badan kuliah anu sipat konsultatif sareng partisipatif. Éta diatur ku Kaputusan 36/2014, 14 Pébruari, anu ngatur kompeténsi Administrasi Junta de Andalucía dina masalah Tata Ruang sareng Perencanaan Kota.

Komisi Téritori pikeun Perencanaan Ruang sareng Perencanaan Kota

Éta badan paguron luhur di tingkat propinsi anu sipat konsultasi sareng nyandak kaputusan. Éta diatur ku Kaputusan 36/2014, 11 Pébruari.

Observatorium Daérah di Andalusia

Mangrupikeun sipat piwuruk dina hal tata ruang. Atributasina mangrupikeun pangawasan, évaluasi sareng calon daérah Andalusia sareng perencanaanna, épolusi sareng tren na, ogé pangaruh anu aya dina kabijakan sareng tindakan publik sareng swasta.

Komisi Koordinasi Perkotaan Provinsi

Éta mangrupikeun badan kolega anu sifatna propinsi, kalayan fungsi koordinasi. Komisi ieu tanggel waler pikeun nampi pamundut pikeun laporan, pendapat atanapi jinis sanés anu sanés anu kedah dikaluarkeun ku badan anu berwenang sareng badan Badan Administrasi Junta de Andalucía perkawis instrumen perencanaan umum sareng inovasi na anu mangaruhan manajemén struktural, ogé salaku rujukan pikeun Administrasi anu kompeten pikeun ngolah perencanaan éta.

con kamerdekaan tina 7 badan kuliah ieu parantos disebatkeun, Kaputusan 477/2015, tanggal 17 Nopémber, anu ngatur Badan Paguyuban Partisipasi Administratif sareng Sosial Pamaréntahan Cai Andalusian netepkeun dina pasal 8 yén badan paguron luhur partisipasi administrasi sareng sosial alam nyandak kaputusan, piwuruk, kontrol, manajemén sareng koordinasi Administrasi Cai Andalusia nyaéta kieu:

  1. Déwan Cai Andalusian kaasup deui.
  2. Observatorium Cai.
  3. Komisi Otoritas Kompetén.
  4. Komisi Ngawaskeun pikeun Pencegahan Banjir Kota.
  5. Déwan Cai tina Demarkasi Hidrografi.
  6. Komisi pikeun Manajemén Kekeringan.
  7. Panitia Manajemén.
  8. Kabinet permanén.
  9. Komisi eksploitasi transfer Guadiario-Guadalete.

Ku cara anu diringkeskeun pisan, ieu mangrupikeun organisasi Kementerian Lingkungan Hidup sareng Perencanaan Ruang, kuring ngaharepkeun yén bacaan henteu parantos ngajadikeun anjeun beurat teuing kusabab tangtosna henteu pikaresepeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.