Islandia ngebor sumur geoterma jero dunya di jantung gunung seuneuan

Islandia

Islandia ngali sumur geoterma jero di planét dina haté gunungapi anu jerona 5 kilométer pikeun ngamangpaatkeun énergi anu terbarukan na.

Sareng éta tekanan anu parah sareng panas anu aya di jerona éta tiasa ngahasilkeun listrik 30 dugi 50 MW tina hiji sumur geothermal. Islandia nyaéta pamimpin dunya dina panggunaan énergi panas bumi sareng ngahasilkeun sekitar 26 persén listrikna tina sumber panas bumi.

Kapasitas generasi anu dipasang dina pembangkit listrik bumi nya éta jumlahna 665 MW di 2013 sareng produksi na 5.245 GWh.

Sumur khas panas bumi 2,5 kilométer di lapangan Islandia nyaéta énergi anu sami sareng sakitar 5 MW. Élmuwan ngaharepkeun a nambahan ku sapuluh dina énergi luar biasa tina sumur nalika ngebur langkung jero kana kerak bumi. Dina jero 5 kilométer, tekanan ekstrim sareng panas di luhur 500 darajat Celsius bakal nyiptakeun "haseup superkritis" anu bakal ningkatkeun efisiensi turbin sacara substansial.

Usaha patungan ku Statoil sareng Islandia Deep Drilling Project (IDDP), sumur panas bumi anu paling panas di dunya, ayeuna nuju dibor. di samenanjung Reykjanes, tempat gunungapi panungtungan bitu 700 taun ka pengker.

Un usaha anu sami genep taun ka pengker réngsé musibah, kalayan rig bor némpél magma dina jero 2,1 kilométer, ngancurkeun senar bor. Ásgeir margeirsson, CEO proyék induk HS Orka, nyarios:

Teu aya jaminan yén kaayaan lancar, dina jerona sapertos kitu sagalana tiasa ngajantenkeun musibah dina sababaraha detik. Sadaya ieu tiasa ngagaduhan tungtung anu teu disangka-sangka, sabab pikeun sababaraha alesan éta moal tiasa dibor langkung jero. Kami henteu ngarepkeun noél magma, tapi kami bakal ngebor dina batu haneut. Sareng ku batu haneut, hartosna urang 400 dugi ka 500 derajat Celcius.

Pikeun rencana IDDP 7 taun ka hareup téh bor sareng uji séri sumur anu bakal nembus zona superkritis dipercaya aya dina tilu bidang panas bumi anu parantos dieksploitasi di Islandia.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)