Iran naekeun komitmenna pikeun énergi terbarukan

 

biaya investasi tanaga surya handap

Saatos lami ngantosan, ampir 20 taun ngantosan, kumargi proyek dikandung, pejabat Iran parantos ngaresmikeun pabrik Kakuatan tanaga surya Mokran, di propinsi Kerman wétan. Mangrupikeun komplek panggedena sapertos di nagara ieu sareng kapasitas produksi 20 megawatt.

Numutkeun ka Menteri Énergi Iran, Hamid tukang sihir. "Dugi ka ayeuna, nawaran parantos dilakukeun pikeun nilaina 3.600 juta dolar tina investasi asing kana énergi terbarukan ”.

Ayeuna, Iran ngagaduhan kapasitas produksi énergi terbarukan pangageungna di Wétan Tengah, sapertos angin, panas bumi, PLTA sareng surya; kalayan kapasitas anu bahkan ngamungkinkeun ngekspor énergi listrik. Iran ngagaduhan langkung ti 300 dinten cerah sataun, angin anu saé pikeun énergi angin, ogé sababaraha tutuwuhan hidroelektrik, diantara sumber énergi anu tiasa diénggalan deui.

Tanaga surya

Peta anu beuki umum di sadaya bagian pabrik, anu ngagaduhan panjelasan anu gampang pisan numutkeun ka Jérman Hans-Josef Fell, Présidén Grup Énergi Watch.

"Ayeuna téknologi surya sareng angin murah pisan. Langkung mirah, énergi tina gas, minyak, batubara, nuklir éta ... sareng, ku alatan éta, urang tiasa ngaganti sistem énergi konvensional sareng énergi anu tiasa diénggalan sapinuhna ".

tanaga surya dina tatanén

Dina masa depan anu teu jauh teuing, Iran bakal gaduh pembangkit listrik tenaga surya 100 megawatt, anu bakal aya panggedéna di Wétan Tengah.

Iran dianggap surga pikeun produksi sareng panggunaan tanaga surya, rata-rata 2.800 jam cahaya panonpoe per taun. Poténsi ieu sareng hibah anu ditawarkeun ku pamaréntah parantos nyayogikeun seueur kasempetan pikeun nanem modal di nagara ieu.

california ngahasilkeun teuing tanaga surya

Angin kakuatan

La kakuatan angin di Iran parantos ngalaman pertumbuhan generasi angin dina taun-taun ayeuna, sareng ngagaduhan rencana pikeun ningkatkeun sacara signifikan generasi angin ayeuna. Iran mangrupikeun hiji-hijina pusat produksi turbin angin di Wétan Tengah.

Angin

Dina 2006, ngan ukur aya 45 megawatt pembangkit listrik tina tanaga angin dipasang (ka-30 di dunya). Ieu mangrupikeun kanaékan 40% tina 32 megawatt di 2005. Dina 2008, kalayan pembangkit listrik tenaga angin Iran di Manjil (di propinsi Gilan) sareng Binaloud (di propinsi Khorasan Razavi) totalna sumping 128 megawatt listrik. Ku 2009, Iran ngagaduhan kapasitas pembangkit listrik angin 130 MW.

Kapasitas ieu ningkat unggal taun, kalayan dibuka taman anyar. Tanpa jalan jauh, Maret kamari anu terakhir diresmikeun. Tempatna di kota Takestan di propinsi Qazvin, sareng gaduh kakuatan 55 MW. Proyék ieu diwanohkeun ku Grup perusahaan MAPNA, dimana éta investasi langkung ti 92 juta dolar.

Angin

Énergi hidrolik

Iran ngahasilkeun sakitar 10.000 megawatt tanaga listrik, anu langkung ti 14% tina total produksi 70.000 mv.

Kabeungharan minyak bumi sareng gas bumi parantos nyangsang kasadaran perluna ngembangkeun énergi terbarukan, tapi rencana ayeuna didorong pikeun ningkatkeun produksi matahari, angin sareng hidro.

Salah sahiji pepelakan Iran anu hébat nyaéta pepelakan Siah Bishe, tutuwuhan hidroelektrik munggaran Panyimpenan Dipompa Di Peuntas Wétan Tengah, Proyék Opat Dékad

Mékanisme na diwangun ku dua waduk di Walungan Chalus, kalayan bendungan 86 sareng 104 méter jangkungna 49 sareng 330 méter panjangna sareng jilidna sakitar 3,5 juta méter kubik, dikomunikasikan ku pipa mega di pedalaman gunung aranjeunna muragkeun cai ku kakuatan dina turbin dina jam paménta sareng ngompa ka luhur nalika wengi, nalika aya listrik anu henteu dianggo dina jaringan.

Pamaréntah ogé nyorot prestasi pikeun Républik Islam "pikeun ngalaksanakeun proyék sanaos watesan ditumpukeun ku hukuman internasional" dina taun-taun ayeuna.

Pabrik Siah Brisheh hargana sakitar 300 juta euro sareng meryogikeun padamelan langkung ti 5.000 padamel, nyaéta dibiayaan sacara éksklusif sareng ibukota Iran sareng 90 persén téknologi sareng bagian-bagianna mangrupikeun urang Iran.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.