Galicia hoyong mingpin produksi énergi terbarukan di Spanyol

angin énergi angin

Bapak Alberto Núñez Feijóo, présidén Xunta yakin yén Galicia, "panginten sasarengan sareng Castilla y León", bakal sakali deui mingpin produksi énergi terbarukan dina taun-taun ka payun.

Dina waktos ayeuna, ngeunaan sektor angin, peta jalan Xunta de Galicia ngémutan yén dina taun 2020 anu ngoperasikeun caket kakuatan 4GW.

Tujuanana nyaéta pikeun ngahontal 6.000 megawatt dina sapuluh taun ka payun, hatur nuhun kana fasilitas anu disayogikeun ku Hukum Palaksanaan Usaha anu énggal. Numutkeun ka Xunta, éta bakal hartosna a sateuacan sareng saatosna pikeun anjeun sadayana anu hoyong nanem modal di Galicia, dina bidang pembaruan tapi ogé dina séktor anu maju dina ékonomi urang.

Diantara kabaruan anu ditetepkeun ku aturan ieu, présidén daérah negeskeun yén netepkeun tokoh pikeun ngabédakeun proyék-proyék industri anu dianggap minat khusus pikeun masarakat. Ku cara kieu, usaha dilakukeun pikeun ngamajukeun agility administrasi dina pamrosésan.

Kanyataanna, jumlahna aya 18 taman parantos dinyatakeun yén proyék dipikaresep khusus, anu ti 12 urang parantos diidinan. Tungtungna, naon anu urang hoyong perusahaan taruhan ka Galicia, nambihan présidén daérah, salian ti nyorot éta Énergi anu tiasa diperbarui aranjeunna nyayogikeun ampir 90% listrik anu dikonsumsi ku Galicia, bari ngalambangkeun 4,3% tina PDB di wilayah éta.

Kincir angin

Kabaruan anu séjén anu diwanohkeun ku Hukum Bisnis nyaéta nyiptakeun Oktober kamari tina pendaptaran angin Galicia, dimana paménta pikeun palaksanaan 1,126 megawatt parantos didaptarkeun.

Ladang angin Malpica

Mr Feijoo, ngamangpaatkeun kunjunganna pikeun nempatkeun peternakan angin Malpica salaku conto proyék anu ngalibatkeun "komitmen triple": lingkungan, kota - kusabab éta ngamungkinkeun nyiptakeun padamelan di déwan-déwan kabupatén - sareng, tungtungna, negeskeun Pamaréntah komitmen pikeun pembaharuan, janten taman kadua anu didamel ulang di daérah éta.

Pamasangan kincir angin

Naekeun kana énergi terbarukan sanés

Henteu ngan ukur pentingna kakuatan angin, Xunta ogé ngusahakeun ngamajukeun énergi anu diperpanjang deui. Nyatana, di Galicia aya rezim hujan anu cukup tinggi sareng, ku alatan éta, tanaga surya henteu épisién pisan, anjeunna nampilkeun strategi pikeun ningkatkeun énergi biomassa. Hasil tina kasaimbangan nya éta Dina akhir 2017, pamasangan langkung ti 4.000 boiler biomassa di bumi bakal didukung.

Stratégi naekeun Biomassa

Kalayan garis anggaran tina 3,3 juta euro, Xunta de Galicia hoyong ngamajukeun pamasangan boiler biomassa kanggo ngamajukeun produksi énergi terbarukan sareng ngirangan émisi gas rumah kaca di langkung ti 200 administrasi publik, organisasi nirlaba sareng perusahaan Galicia.

Diperkirakeun yén manpaat tabungan anu sadayana anu diuntungkeun tina Stratégi ieu tiasa ngahontal 3,2 juta euro dina tagihan énergi taunan, sajaba ti 8 juta liter solar. Ieu bakal nyumbang kana pangurangan 24000 ton CO2 kana atmosfir.

Hidroéléktrik

Iberdrola réngsé taun kamari ékspansi kompleks hidroelektrik panggedéna di Galicia, saatos ngerjakeun pabrik San Pedro II énggal, diresmikeun ku présidén perusahaan listrik, Ignacio Galán, sareng présidén Xunta de Galicia, di Sil Basin, di Nogueira de Ramuín (Ourense).

Komisioning fasilitas ieu ngalibatkeun perluasan komplek PLTA Santo Estevo-San Pedro, dilaksanakeun ti saprak 2008 sareng di mana caket 200 juta sareng ampir 800 jalma parantos dipasihan padamelan.

Ngamangpaatkeun Panas bumi

Taneuh Galicia beunghar, éta ngahasilkeun flora sareng bentang anu unik, tapi jero taneuh ogé unik pikeun neundeun kabeungharan, dina kaseueuran bumi kasempetan wasted. Salaku tambahan kana poténsi termal, urang kedah nambihan kabeungharan panas bumi.

Numutkeun kana sababaraha studi, Galicia tiasa mingpin éta révolusi anyar dina panggunaan énergi panas bumi, henteu ngan ukur salaku sumber panas tapi ogé salaku sumber pembangkit listrik.

Ayeuna geothermal Galicia parantos janten pamimpin nasional. Numutkeun data ti Acluxega (Asosiasi Xeotermia Cluster of Galicia), komunitas di 2017, angka 1100 sistem AC panas bumi kalayan pompa panas. Angka ieu, miniskule upami urang ngabandingkeun kana nagara-nagara utama buana Éropa, tapi tokoh terkemuka di tingkat Spanyol.


Ngeunaan kakuatan total dipasang termal, diperkirakeun yén dina akhir taun 2016 di Galicia sosok sakitar 26 megawatt kahontal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.