Fukushima, dékontaminasi cai lengkep lumpuh

Kontaminasi nuklir

Sistem dékontaminasi tina cai ALPS tina pepelakan ruksak Fukushima Anjeunna parantos lumpuh lengkep saprak 20 Méi énjing, saatos ngeureunkeun garis perawatan katilu.

Alatna, anu dianggo pikeun ngaleungitkeun genep puluh bagian tina radionuklida tina cai anu dipaké pikeun niiskeun réaktor, diwangun ku tilu garis paralel tina dékontaminasi.

Dua kahiji (A sareng B) lirén damel sababaraha dinten ka pengker. Anu katilu (namina C) lirén isuk-isuk kusabab dégradasi tina pangbalikanna.

Anu nyababkeun sadayana ieu masalah teu dikenal sareng teu acan dijelaskeun ku perusahaan Tokyo listrik kakuatan (Tepco) anu ngarahkeun operasi. Sistemna ALPS Éta parantos nyobian damel sababaraha bulan, tapi nyatana éta terus-terusan ngalaman masalah anu béda.

Alat-alat ieu dikembangkeun ku grup Jepang Toshiba parantos dipidangkeun pikeun méréskeun masalah cai anu tercemar tina pepelakan rusak tina Fukushima Daiichi, sawaréh musnah ku tsunami 11 Maret 2011.

Langkung ti 400.000 méter kubik tina agua ngotoran ayeuna disimpen di langkung ti sarébu gigantic titipan buru-buru dirakit di kompleks atom, sareng Tepco terus masang deui opat puluh sasih kanggo nyobian tetep sareng aliran kontinyu cairan anu diekstraksi tina jero taneuh situs sareng irigasi permanén réaktor musnah.

Masalah cai ieu anu paling sesah anu disanghareupan ku perusahaan. pausahaan sareng salah sahiji hal anu paling merhatoskeun komunitas internasional kusabab résiko polusi ti Samudera Pasipik tatangga.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.