Finlandia bakal nyaram panggunaan batu bara pikeun ngahasilkeun listrik sateuacan 2030

Finlandia

Béda sareng kasieun yén anu dipikiran lingkungan ngeunaan kameunangan Trump dina pamilihan umum Amérika Serikat, urang tingali kumaha sababaraha nagara terus-terusan nyayogikeun kami warta anu saé kalayan tetep dina jalanna ka dunya anu langkung héjo sareng héjo. Dina hal ieu, éta Finlandia éta studi pikeun ngalarang, ku hukum, batu bara pikeun ngahasilkeun listrik sateuacan 2030. Sedengkeun di nagara sapertos Spanyol, pembakaran batubara ningkat 23% taun kamari, Finlandia hoyong milarian alternatif anu langkung héjo, mikiran masa depan nagara.

Désémber kamari, Pamaréntah Finlandia nampilkeun rencana strategis nasional anu énggal pikeun séktor énergi anu diramalkeun, diantarana waé, dilarang ku hukum panggunaan batu bara pikeun produksi listrik ti 2030.

Peta jalan pamaréntahan Finlandia

Upami disahkeun ku Parlemén, dimana Eksékutip ngagaduhan mayoritas anu raoseun, Finlandia bakal janten nagara munggaran di dunya anu ngabijilkeun pembuangan total karbon salaku sumber énergi, dina raraga minuhan targétna pikeun ngirangan émisi gas rumah kaca.

Rencana stratégi anu ditepikeun panginten komitmen anu kuat pikeun énergi anu terbarukan, kalayan nekenkeun khusus kana bahan bakar, sareng réduksi laun tina panggunaan bahan bakar fosil.

biomassa

Ti ayeuna, pangwangunan pembangkit listrik termal dumasar kana bahan baku ieu bakal lumpuh, sareng fasilitas adaptasi tina pembangkit listrik termal ayeuna aya sareng operasi pikeun ngoperasikeun bahan baku dumasar kana biomassa. Nalika tanggal total ditarikna batubara sumping, eksekutif nyatakeun yén énergi terbarukan nyumbang 50% tina total énergi anu dianggo di nagara. Aranjeunna ogé ngarencanakeun ngahontal angka anu caket kana 100% dina 2050.
Turbin angin

Éta ogé ngagaduhan tujuan pikeun ngahémat konsumsi bahan bakar fosil, sapertos béngsin sareng solar, ku 2030 dibandingkeun sareng tingkat 2005 sareng ningkatkeun persentase biofuel dina waktos anu sami sapertos étanol ti ayeuna 13,5% dugi ka 30%.

Pikeun ngalakukeun ieu, anjeunna ngusulkeun konséntrasi dina insentif umum pikeun subsidi kandaraan anu langkung beresih sareng ngadukung investasi di pabrik-pabrik biofuel anyar.

Transportasi mangrupikeun séktor anu paling seueur Émisi gas rumah kaca sareng ku sabab kitu éta ogé mangrupikeun salah sahiji anu paling kapangaruhan ku rencana strategis Eksekutif Finlandia.

Angkutan umum anu berkelanjutan

Tujuan Pamaréntah Helsinki nyaéta dugi ka 2030 bakal aya sahenteuna 250.000 mobil listrik sareng anu sanésna 50.000 deui bahan bakar gas, di nagara anu gaduh 5,5 juta jiwa.

Norwégia ngical mobil listrik

Éta ogé ngarencanakeun ngadorong pembaharuan armada, anu kadua ku kandaraan pangkolotna di Éropa, kalayan umur rata-rata 11,7 taun, numutkeun Menteri Perhubungan, Anne Berner.

titik ngecas mobil listrik

Usaha nagara-nagara sanés

Rencana Finlandia ambisius, tapi Sanés hiji-hijina nagara anu ngalakukeun upaya ngirangan emisi rumah kaca anu ngorotan parobihan iklim. Salaku conto, Kanada gaduh rencana anu sami sareng Finlandia nalika ngeunaan batubara, tapi langkung fleksibel.

Di Norwégia, 25% mobil anu dijual téh listrik. Leres, anjeun parantos maca anu leres, 25%, 1 ti 4, janten ogé tolok ukur otentik dina énergi hidroelektrik sareng sanggup sacara mandiri sacara praktis ku énergi anu diperbarui. Conto nuturkeun, sanaos kanyataanna mangrupikeun penghasil minyak anu ageung. Justru dina ieu yén aranjeunna parantos ngandelkeun pikeun ngahontal inohong sapertos kitu. Daripada ngaduruk minyak pikeun ngahasilkeun listrik, aranjeunna parantos ngabaktikeun diri pikeun ngéksporna sareng nganggo artos anu diala pikeun ngasilkeun pepelakan hidroelektrik.

Norwégia

Di sisi anu sanésna, sanaos tiasa nabrak, salah sahiji nagara anu paling nanem modalkeun énergi terbarukan nyaéta Cina. Leres, nagara kadua pangotorna di dunya parantos sadar yén aranjeunna kedah robih upami aranjeunna hoyong ngajamin kasehatan wargana sareng dina taun 2013 énergi terbarukan ngaleungitkeun anu diproduksi ku bahan bakar fosil pikeun pertama kalina.

Jaringan pembaruan global Cina

Sigana aya cahaya di tungtung torowongan bahan bakar fosil sareng nagara-nagara éta, aranjeunna sadar yén modél produksi kedah dirobih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Joseph Ribes cenahna

    Norwégia ngan ukur tiasa ngajalankeun kakuatan listrik. Atanapi sareng biomassa.