Cina nganggap kapamimpinan Éropa dina énergi terbarukan

Énergi surya di Cina

Anu mayunan tanaga terbarukan, Uni Éropa, parantos dicekel ku Cina dina taun kamari ieu.

Éta atra yén pamekaran énergi anu terbarukan maju di sakumna dunya, buktina ieu sadayana warta anu urang gaduh unggal dinten di RenovablesVerdes.

Upami urang ningali gancang ngalangkungan blog urang tiasa ningali éta, tina énergi ieu, tanaga surya sareng angin mangrupikeun anu ngalaman booming anu dicirian sareng aranjeunna ayeuna dina kaayaan anu hadé pikeun bersaing sareng bahan bakar fosil.

Badan Énergi Terbaruan Internasional (IRENA) nyayogikeun kami sababaraha rupa data anu tiasa urang tingali éta biaya anjeun bakal tetep turun.

Adnan Amin, Diréktur Jéndral IRENA nyatakeun dina presentasi laporan ayeuna di Abu Dhabi yén:

"Dinamika anyar ieu nunjukkeun parobihan anu signifikan dina sistem énergi, contona, biaya énergi fotovoltaik dugi ka sakitar 50 persén rata-rata global dina 3 taun ka hareup.

"Kaputusan pikeun énergi terbarukan dina produksi listrik sanés ngan ukur ékologis, tapi di luhur sadayana, kaputusan ékonomi anu cerdas. Pamaréntah di panjuru dunya mikawanoh poténsi ieu sareng ngamajukeun sistem énergi anu goréng dina karbon dioksida ”

Cina nganggap kapamimpinan Éropa dina énergi terbarukan

Cina mekar pisan kana téknologi kapayunna sareng ngembangkeun kakuatan tanaga surya sareng angin langkung seueur tibatan nagara sanés di planét ieu.

Anu ékonom Prof Claudia Kemfert, khusus tanaga, ti Jérman Institute for Economic Research nunjukkeun:

"Cina nyandak kapamimpinan ieu sabab sadar kana poténsi pasar anu ageung sareng kaunggulan ékonomi."

Numutkeun data ti Bloomberg New Energy Finance, Cina ngabiayaan sakitar 133 milyar dolar dina énergi terbarukan dina taun kamari. Langkung ti satengah tina anggaran ieu kana tanaga surya.

Numutkeun ka NEA, Administrasi Energi Nasional Cina, tutuwuhan photovoltaic kalayan kapasitas sakitar 2017 GW dipasang dina 53 hungkul, rada langkung ti satengah tina kapasitas dunya.

Jérman, pelopor dugi ka sababaraha waktos ka pengker dina hal énergi surya, pikeun taun anu sami ngan ukur némpél 2 GW kapasitas.

Sareng éta, ku kabijakan pertumbuhanana, Cina parantos ngagentos Éropa salaku pamimpin énergi anu terbarukan sareng, numutkeun ka Bloomberg New Energy Finance, dina 2011 sareng 2017, Investasi éta parantos dikirangan janten kirang ti satengah, khususna dugi ka 57 juta dolar.

Hans-Josef Murag, Présidén Grup Watch Energy nyatakeun:

"Dugi ka 2011, Uni Éropa ngagaduhan peran kapamimpinan anu jelas. Kusabab kagagalan politik sorangan, anjeunna parantos nganteurkeunana.

"Kawijakan anu dilakukeun pikeun ngajagi ékonomi énergi atom, batubara, minyak sareng gas alam, ngalawan énergi anu tiasa dibangkitkeun."

Naha Éropa bakal kéngingkeun bumi deui?

Présidén Komisi Éropa. Jean-Claude Juncker nyatakeun:

"Kuring hoyong Éropa janten pamimpin dina merjuangkeun perubahan iklim."

Nagara Anggota, Komisi Éropa sareng Parlemén Éropa diajar sareng debat ngeunaan tindakan anu mungkin sareng diperyogikeun dina kerangka paket hukum anu lega dina judulna: "Énergi bersih pikeun sadaya urang Éropah".

Gedong Parlemén Brussel

Said proposal Komisi Éropa tipayun yén pangsa énergi terbarukan naék janten 27% ku 2030, anu aya hubunganana sareng total konsumsi énergi (ayeuna éta 17%).

Masalah utama di Éropa nyaéta sakumaha anu ditunjukkeun ku Stefan Gsänger, Sékretaris Jénderal WWEA (Asosiasi Energi Angin Dunya), pasar stagnate atanapi surut.

"Ayeuna di Éropa kami gaduh Investasi panghandapna langkung ti dasawarsa. Dina kaayaan ieu, pangusaha jelas moal tiasa nanem modal boh dina masal atanapi dina inovasi téknologi. Salaku konsekuensi, inovasi lumangsung di tempat séjén.

Upami Éropa hoyong sacara serius nangtang kapamingpinan, maka Uni Éropa kedah miharep sahenteuna sasaran 50 persén énérgi anu tiasa dibangkitkeun dina total konsumsi énergi dugi ka 2030 ".

Penguasaan Cina

Henteu diragukeun, pikeun Cina ékspansi énergi anu terbarukan langkung gampang tibatan pikeun Éropa kusabab di nagara munggaran konsumsi énergi ningkat sacara permanen.

julian schorp, ti Kamar Industri sareng Perdagangan Jérman di Brussel ngajelaskeun:

"Di dinya aranjeunna nanem modal dina kapasitas anyar, tanpa kedah miceun fosil atanapi kapasitas nuklir tina sirkulasi," paparna.

Di Éropa, sabalikna, aya kaleuwihan kapasitas sareng konsumsi énergi, numutkeun standar EU, bahkan kedah turun.

Janten énergi anu terbarukan condong ngagentos pembangkit listrik sanés tina pasar ”.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.