Chili ngarencanakeun ngaluarkeun pembangkit batubara na

Tutuwuhan batubara Upami politikus satuju, Chili nyandak léngkah anu maju Kawijakan terbarukan. Nagara Chili hoyong dekarbonisasi ékonomi na ku 2050.

Nyatana, Chili ngusulkeun henteu ngamimitian ngembangkeun pepelakan berbasis batubara anyar, anu henteu ngagaduhan sistem candak na neundeun karbon atanapi téknologi sarimbag. Salaku tambahan, éta kalebet panutupan jadwal penutupan fasilitas alam ieu anu ayeuna aya.

Kaputusan éta paling dilakukeun importantes nagara, sapertos AES, Colbun, Enel sareng Engie dina kasepakatan sareng pamaréntah anu dipimpin ku Michelle Bachelet.

"Ngantisipasi komitmen urang ka Pasatujuan Paris sareng berkat kolaborasi ti perusahaan-perusahaan anu ngahasilkeun, Chili bakal ngagaduhan pangwangunan anu didekarbonisasi. Kami moal ngawangun langkung seueur pepelakan thermoelektrik anu dibakar batubara, sareng kami bakal laun nutup sareng ngagentoskeun anu aya, "présidén tweet dina hubungan inisiatif ieu, anu nempatkeun Chili di payuneun upaya anu dilakukeun di Amérika Latin pikeun merangan parobihan iklim. (Fénoména dihasilkeun ku batubara, diantara gas rumah kaca anu sanés).

Pajak karbon Australia

Renewable kiwari

Ayeuna, 40% listrik Chili dihasilkeun dina pepelakan tékoelektrik anu dibekelan batubara, anu ngajantenkeun ieu sumber utama pembangkit listrik di nagara éta. Nanging, parobihan énergi anu dikukutna saluyu sareng kamajuan penting anu téknologi renewable gaduh di nagara:

Pembaharuan dugi ka Maret 2014 ngan ukur pakait sareng 7% tina total matriks, anu parantos dua kali dugi ka Maret 2017. Anu paling digabungkeun nyaéta tanaga surya, anu numutkeun Komisi Energi Nasional dina bulan Pébruari taun ieu, anu 76% tina proyék pakait sareng panel surya photovoltaicKukituna, dina Central Interconnected System 5% asalna tina jenis énergi ieu. Aya ogé proyek angin sareng hidrolik.

Langkung kameunangan

Salaku tambahan pikeun langkung sustainable, pembaharuan langkung nguntungkeun, atanapi sababaraha laporan ngeunaan pangaruh ékonomi nyarios: LTutuwuhan photovoltaic El Romero Solar, ditugaskeun sareng nyambung kana grid dina 2016, ngungkabkeun yén salami hirupna aya gunana, diperkirakeun 35 taun, éta bakal nyumbang 316 juta dolar kana Produk Doméstik Bruto (PDB), "dua kali lipat tina pembangkit batubara standar anu sami.

El Romero Solar, kalayan 246 MWp, tutuwuhan fotovoltaik panggedéna di Amérika Latin nalika ngamimitian operasi

tanaga surya sareng harga enteng

mangsa nu bakal datang

Numutkeun ka Menteri Energi Chili, Andrés Rebolledo "Kami ngagaduhan kaayaan anu luar biasa pikeun pamekaran énergi anu terbarukan. Kami parantos netepkeun tujuan anu janten ku 2050 sahenteuna 70% tina matriks didasarkeun ku aranjeunna, sareng urang tiasa dugi ka 90% ".

nu parusahaan listrik Éta sigana saluyu sareng pamaréntahan. Ieu kumaha aranjeunna dikedalkeun, dina pernyataan babarengan, ti Kamentrian Énergi sareng Asosiasi Generator: "Hatur nuhun kana pangirangan anu signifikan dina biaya sareng masifisasi téknologi generasi terbarukan anu parantos dilebetkeun kana matriks kami, industri pembangkit listrik nggambarkeun pikahareupeun beuki ningkat ”.

"Kaputusan Chili saluyu sareng dékarbonisasi progresif sareng nunjukkeun jalur hébat anu énergi anu terbarukan dibuka berkat manpaatna", Nunjukkeun, dina gilirannana, Enrique Maurtua Konstantinidis, diréktur Parobihan Iklim di Fundación Ambiente y Recursos Naturales (FARN).

Janten, pamaréntah nyorot réformasi anu jero anu dilaksanakeun dina taun-taun ayeuna ngaréspon kawijakan publik anu dirarancang sareng palaku publik sareng swasta, mastikeun yén "sektor énergi mingpin investasi sareng parantos berhasil ngirangan drastis harga maranéhananaÉta mangrupikeun fokus pikeun bisnis anyar sareng tingkat persaingan anu langkung luhur ”.

Diréktur Eksekutif Gambar Chili, Myriam Gómez, nyatakeun yén "tanpa diragukeun, gaduh matriks fokus kana énergi anu terbarukan sareng ngagunakeun sumber daya alam urang sacara tanggung jawab, nyandak léngkah anu sustainable ka hareup, mangrupikeun aspek konci pikeun citra nagara urang. Nyatana, numutkeun laporan 2017 tina konsultasi internasional Ernst & Young, Indéks Daya tarik Negara Energi Terbarukan, nagara éta pangkat tempat kagenep sadunya diantara bangsa-bangsa kalayan kasempetan pangsaéna dina pamekaran NCRE ”.

  harga tanaga surya anu handap

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.