Bagéan tutuwuhan

pengecambahan

Kalolobaan jalma bisa nangtukeun utama Bagian tina tutuwuhan sakumaha aya éléktron jeung tangkal polar dina tutuwuhan nanaon. Sanajan kitu, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun henteu hiji unggal bagian tina tutuwuhan dina beton sarta di jéntré.

Kituna, urang bade ngahaturanan artikel ieu ngabejaan Anjeun naon bagian utama tutuwuhan dina jéntré tur naon fungsi unggal sahijina.

Bagéan tutuwuhan

bagian tina tutuwuhan digambarkeun

Lamun urang nyimpulkeun mana nu bagian utama tutuwuhan, urang bisa disebutkeun yen aranjeunna handap:

  • Gagang
  • Perumahan
  • Daun
  • Flor
  • Buah

Ieu condong ngabédakeun ampir sadayana. Nanging, karakteristik unggal bagian tina pepelakan henteu dipikanyaho sacara rinci sacara umum. Urang bakal nulis hiji-hiji naon bagian tina tutuwuhan.

Gagang

bagian tina hiji houseplant

Batang nyaéta bagian hawa tina tutuwuhan, sareng salah sahiji fungsina nyaéta nyayogikeun dukungan sareng struktur, ngadukung organ pepelakan anu sanés di luhur taneuh, sapertos daun sareng kembang. Fitur utama anu sanés nyaéta éta némbongkeun geotropism négatip, nu hartina tumuwuh dina arah nu lalawanan gravitasi. Sanaos urang nyarios yén éta mangrupikeun bagian hawa tina pepelakan, kaleresan aya sababaraha jinis batang sareng fungsina:

Batang bisa digolongkeun dina cara béda, tapi aranjeunna paling umum digolongkeun dumasar kana lingkungan dimana eta kapanggih, sahingga ngabedakeun antara batang jero taneuh jeung hawa.

  • Batang jero taneuh aranjeunna dibagi kana tubers, rhizomes jeung bulbs.
  • Batang hawa Éta bisa dibagi kana batang tegak, stolons, climbing batang jeung twisted batang, tapi aya ogé batang husus kayaning biang, stoloniferous atanapi tendril.

Sakumaha anu ceuk kami, salah sahiji tina dua fungsi utama bobot nyaéta pikeun ngadukung sakumna bagian hawa tina pepelakan. Anu sanésna nyaéta transportasi gizi sareng zat ngalangkungan jero pepelakan. Tina akar, anu disebut geutah atah naék kana tabung batang ka daun, dimana éta diperkaya ku karbon dioksida sareng ngahasilkeun geutah anu saé, anu mangrupikeun tuangeun pepelakan.

Perumahan

Akar gampang dikenal dina kalolobaan pepelakan. Se nguruskeun bagian cabang nu ilahar kapanggih dina taneuh. Éta fungsina pikeun nyayogikeun pepelakan ku gizi tina taneuh. Éta mangrupikeun organ munggaran anu tumuwuh ku pepelakan nalika berkecambah. Bisa disebutkeun yen akar mangrupa bagian pangpentingna tina tutuwuhan. Aya sababaraha jinis akar sareng aranjeunna tiasa digolongkeun béda-béda gumantung kana jangkar anu disayogikeun ku pepelakan, bentuk sareng arah kamekaran.

Akar ngagaduhan fungsi anu penting pisan dina pepelakan. Hayu urang tingali naon fungsi utama akar nyaéta:

  • Salaku urang ngomong, salah sahiji fungsi utama akar nyaéta nyerep cai jeung zat gizi ngaliwatan bulu absorbent leutik aranjeunna, lajeng ngalirkeun dahareun ngaliwatan sirung ka sésana tutuwuhan.
  • fungsi sejen aranjeunna minuhan nyaeta pikeun jangkar sakabéh struktur tutuwuhan di tengah, boh ku akar jero taneuh anu dicangkup jero, atanapi ku akar hawa anu ditambatkeun ka pepelakan atanapi permukaan sanés.
  • Sababaraha akar gaduh kamampuhan pikeun fotosintésis atanapi aranjeunna nempel kana pepelakan sanés pikeun nyerep gizina.

Daun

tumuwuhna tutuwuhan

Daun mangrupikeun salah sahiji bagian anu paling dikenal tina pepelakan naon waé, aranjeunna aya dina ampir sadaya pepelakan sanaos rupa-rupa bentuk, ukuran bahkan warna, salian ti éta, daun pepelakan ngagaduhan fungsi anu penting sapertos fotosintésis jsb.

Éta organ tutuwuhan, umumna pisan ipis jeung warna héjo, anu tumuwuh tina pucuk atawa batang tutuwuhan. Aranjeunna tiasa digolongkeun ku sababaraha cara: nurutkeun petioles, margins, tulang rusuk komo bentukna. Di sisi anu sanés, klasifikasi anu paling dasarna dumasar kana naha pepelakan ngajaga daunna sapanjang taun sareng aranjeunna taunan, atanapi upami éta leungit dina bulan anu langkung tiis sareng aranjeunna deciduous.

Daun utamana minuhan tilu fungsi:

  • Aranjeunna fotosintésis pikeun meunangkeun énergi kimiawi tina sinar panonpoé.
  • Éta ngamungkinkeun pepelakan pikeun ngambekan sareng tukeur gas nalika wengi.
  • Aranjeunna kesang, sahingga kaleuwihan cai ngalir ngaliwatan aranjeunna.

Flores

Dina kasus seueur pepelakan, kembang mangrupikeun bagian anu paling pikaresepeun pikeun jalma, sareng tanggung jawab pikeun baranahan pepelakan. Kembang sering warnana terang pisan kusabab ieu: pikeun narik serangga pollinating. Tapi sanajan kitu, kabéh tutuwuhan baranahan ngaliwatan kembang.

Aya seueur jinis kembang anu béda-béda dina ukuran, warna, bentuk, sareng ambu. Kembangna ngagaduhan kelopak, corolla, benang sari, filamén, sareng putik. Sari sari aya dina benang sari (organ kelamin jalu tutuwuhan), sarta prosés ngahasilkeun tutuwuhan anyar lumangsung nalika sari diangkut kana pistils organ bikangna.

Buah

Henteu sakabéh pepelakan ngahasilkeun buah, tapi anu baranahan séksual ku siki condong ngahasilkeun buah. Nalika kembangna dibuahan, éta ngahasilkeun siki anu ngabentuk buah di sakurilingna. Sapertos daun sareng kembang, aya seueur jinis buah atanapi sayuran. Buah naon waé anu biasa anjeun tuang nyaéta buah tina pepelakan atanapi tangkal, tapi kitu ogé bungbuahan anu urang dahar kawas kacang.

Fungsi buah biasana ngajaga siki bari ngagampangkeun sumebarna ngaliwatan kagiatan sato, nu meakeun buah jeung neundeun siki di tempat séjén, sahingga mempermudah baranahan spésiésna.

Sikina penting pikeun pepelakan ti saprak sareng aranjeunna aranjeunna tiasa ngalanggengkeun génna. Aya seueur jinis: bersayap, langkung alit tibatan sirah pin, ukuran bola ténis ... Dina raraga berkecambah, penting pisan kaayaan na cocog pikeun unggal spésiés. Maka, upami, contona, éta asalna ti habitat anu usum tiris tiris pisan, supados aranjeunna bertunas peryogi suhu na handap.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung jéntré ngeunaan bagian-bagian pepelakan sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)