80% cai sumur Cina teuing kacemar janten diinum

Cai anu kacemar

Sedengkeun Cina neraskeun gelut pikeun meredihkeun polusi di kota-kota tertentu, éta ngagaduhan masalah anu gedé sareng ieu nyumput dina 80% cai tina sumur alam dianggo ku kebon, pabrik sareng bumi di dataran anu padumukan.

Ieu ngahontal éta teu tiasa dianggo kanggo nginum atanapi mandi kusabab polusi anu tinggi disababkeun ku industri sareng pertanian, numutkeun data anyar anu ditawarkeun ku média Cina Senén kamari. Éta saageungna anu parantos nyababkeun alarem anu énggal sareng hébat ngeunaan polusi di nagara éta kalayan jumlah penduduk anu pangageungna di planét ieu.

Saatos taun di fokus kana langit abu éta, data énggalna asalna tina 2.103 sumur anu aya di Cina sareng nyerang warga China anu parantos keuna ku polusi udara éta. Aya seueur kota sareng desa anu gumantung kana sumur ieu pikeun tiasa ngalaksanakeun padamelan sadidintenna.

Cina

Dabo Guan, profésor di Universitas East Anglia anu parantos diajar polusi cai di Cina, ngajaga: «tina sudut pandang kuring, ieu nunjukkeun kumaha cai mangrupikeun masalah anu paling ageung pikeun lingkungan di Cina. Jalma-jalma di kota ningali polusi dina hawa unggal dinten, janten tekanan anu hébat diciptakeun ti masarakat. Tapi di kota-kota, aranjeunna henteu tiasa ningali kumaha goréngna polusi cai. Aranjeunna henteu ngagaduhan hartos anu sami".

Panilitian anu diterbitkeun panganyarna mendakan éta 32,9 persén sumur diuji di daérah kalér sareng tengah Cina aranjeunna ngagaduhan kualitas cai kelas 4, anu hartosna éta ngan ukur tiasa dianggo pikeun industri. 47,3 persén sumur bahkan ngagaduhan peunteun langkung goréng, lima. Kontaminasi anu kapendak kalebet mangan, fluorida, sareng triazoles, sakumpulan komponén anu dianggo dina fungisida.

Guan dipungkas ku naon polusi beurat Pasokan anu caket dina permukaan dipaksa kalolobaan kota ngagali rébuan méter handapeun taneuh pikeun cai bersih sareng anu parantos nyerep kapasitas cai jero cai anu langkung jero.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.