8 sayuran anu tiasa melak deui saterasna

Sayuran

Kami parantos parantos mairan ka anjeun masalah kontaminasi taneuh sareng kumaha daérah-daérah tertentu ngarendahkeun tanpa perhatosan urang kusabab sababaraha faktor, tiasa ngarobih plot éta sampurna pikeun tumuh dina sababaraha hal anu mustahil melak hal di antarana.

Dinten ieu kami masihan anjeun 8 sayuran yén aranjeunna tiasa tumuh deui sakilo anu dipikahoyong sapertos bawang, bawang bodas, kol Cina, wortel, basil, seledri, apu romaine atanapi endive, sareng ketumbar. Dalapan kamungkinan pikeun salawasna ngagaduhan jinis bahan ieu sayogi pikeun dapur urang sareng anu ngamungkinkeun urang henteu gumantung pisan kana taneuh tempat urang melak na. Kalayan panci atanapi wadah anu aya cai urang tiasa ngagaduhan iraha urang hoyong tanpa kedah nyéépkeun naon-naon pikeun mésér éta di supermarket.

Bawang daun

Daun bawang tiasa tumuh nyésakeun batang potong sakitar 1 atanapi 2 séntiméter dina akar pikeun nempatkeun aranjeunna dina sagelas leutik cai nutupan aranjeunna sakumaha anjeun tiasa ningali dina gambar.

Bawang daun

Ajo

Nalika bawang bodas mimiti bertunas tip héjo, éta tiasa nempatkeun dina piring gelas sareng cai sakedik. Tunas ngagaduhan rasa anu langkung hampang tibatan bawang bodas sareng tiasa ditambihan kana salad, piring sareng jinis resep anu sanés.

bawang bodas

Engkol cina

Kol Cina tiasa tumuh deui ku cara nempatkeun kana wadah alit nempatkeun akar dina handapeun cai. Dina 1 dugi ka 2 minggu, éta tiasa dialihkeun kana pot sareng taneuh pikeun numukeun sirah enggal tina engkol.

Engkol cina

Wortel

Luhur wortel tiasa ditunda piring sareng cai sakedik. Pasang piring dina gandéla jandéla atanapi tempat anu hurung terang, sareng anjeun bakal ngagaduhan daun anu bakal kaluar tina wortel tiasa ngagunakeunana dina wortel

wortel

Basil

Pasang sababaraha daun kemangi langkung atanapi kirang 3-4 séntiméter masing-masing dina sagelas cai teras lebetkeun langsung dina sinar panonpoé. Nalika akarna panjangna 2 séntiméter, tandur kana pot sareng dina waktos anu lami éta bakal janten pepelakan nyalira

Basil

Seledri

Motong dasar seledri na nempatkeun kana mangkok cai haneut dina panonpoé. Nalika pucuk sareng daun na mimiti tumuh di tengah, lebetkeun kana pot sareng taneuh supados tumuh langkung saé.

selédri

Apu Romaine atanapi endive

Pasang dina apu romaine bertunas dina wadah XNUMX/XNUMX séntiméter tina cai, pikeun ngeusian nepi ka satengah séntiméter. Saatos sababaraha dinten, akar sareng batang anyar bakal muncul sareng éta tiasa ditangkalkeun kana taneuh.

sawi héjo

Cilantro

Gagang katumbiri bakal tumuh nalika disimpen dina gelas cai. Sakali akarna cekap lami, tandur kana pot dina rohangan anu hérang.

cilantro


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)