5 unsur alam

5 unsur ciri alam

Dina alam aya sababaraha unsur anu béda anu ngawangun sadaya ékosistem anu urang terang. 5 unsur alam Anu utama nyaéta bumi, kai, seuneu, cai sareng logam. Klasifikasi ieu asalna tina filsafat tradisional Cina. Éta mangrupikeun unsur anu nyata dina alam dina bentuk anu murni. Filsafat parantos netepkeun simbol kana parobihan parobihan pelengkap anu aya dina sadaya mahluk hirup sareng lingkungan anu aya di sakurilingna.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan 5 unsur alam sareng pentingna.

Ciri utama

kai salaku ékosistem

Filsafat Cina ngungkabkeun patalina antara aranjeunna tina sudut anu béda: numutkeun jalur anu diturunkeun ti generasi ka generasi, unggal unsur ngahasilkeun unsur anu sanés, sahingga ngarengsekeun siklus anu harmonis antara lima elemen.

Sudut pandang anu sanés nyaéta siklus dominasi, ogé dikenal salaku bintang karuksakan. Dina metoda ieu, unggal item dikirim ka barang anu sanés dugi loopna dihurungkeun deui.

Pikeun ngartos sapinuhna 5 unsur alam, urang kedah terang leres naon éta ékosistem. Ékosistem mangrupikeun sistem, nyaéta, susunan unsur anu aya hubunganana, unsur-unsur ieu kalebet: lingkungan fisik, organisme sareng interaksi na (predator, predator, host parasite, kompetisi, simbiosis, pembuahan, distribusi serangga). Bibit, jst).

Nalika jalma-jalma ningali ékosistem salaku bagian tina alam dunya, jarak antara definisi anu saé sareng jarak anu jauh dihartikeun ku jinis-jinis organisme anu hirup sareng interaksi na. Éta objék panyilidikan ékologi. Ahli lingkungan netepkeun watesna dumasar kana kabutuhan damelna. Ékosistem tiasa janten burih ruminants, flora peujitna, balong, leuweung, situ. Éta diwangun ku unsur biologis (kontaminasi biologis) anu patali sacara dinamis sareng unsur sanés biologis (komunitas biologis). Nyaéta, éta mangrupikeun hijian anu fungsional dimana unsur hirup sareng anu henteu hirup lingkungan diintegrasikeun dina cara anu rumit.

5 unsur alam

5 unsur alam

Numutkeun budaya Cina sareng Feng Shui, sacara alami lima unsur jelas dibédakeun anu ngakibatkeun fénoména alam di dunya.

Cai

Cai mangrupikeun unsur anu ngagambarkeun langkung ti 70% permukaan bumi sareng rengking kahiji. Di nagara bagian anu béda (padet, cair atanapi gas), cai sok aya dina hiji bentuk atanapi sipat séjén. Tina sudut pandang spiritual, unsur ieu aya hubunganana sareng katerampilan lemes, manajemén émosional, panineungan, katengtreman batin, tapa sareng tingkah réfléksi unggal jalma. Mertimbangkeun kaayaan istirahat dina waktos taun ieu, unsur ieu aya hubunganana sareng usum salju. Cai ogé dikaitkeun sareng biru, simbol sagara, sareng katenangan absolut.

Jalma anu téma astral Cina dumasar kana unsur cai ngagaduhan watek anu seukeut sareng intuitif. Aranjeunna ngagaduhan kabisa pikeun ngadangukeun sareng nganalisis batur, ngamungkinkeun aranjeunna ngembangkeun bakat komunikasi anu hadé. Kapamimpinan sareng kalbu diplomatikna tiasa gampang ngarahkeun aranjeunna campur dina akar masalah anu disanghareupan ku cara méréskeunana langkung saé.

Madera

Aya kai dina batang tangkal. Mangrupikeun unsur anu mantep, aya hubunganana sareng kakuatan, nangtung sareng daun. Dina ranah spiritual, éta aya hubunganana sareng tumuh sareng lelembutan. Merhatoskeun hartos simbolik ngeunaan kamekaran sareng ékspansi anu sacara alami dina waktos taun ieu, kai saluyu sareng cinyusu. Éta ogé dikaitkeun sareng hiasan kai coklat sareng héjo, sareng aroma alami sapertos pinus, cedar, sareng minyak cemara.

Kai mangrupikeun unsur lahir, kréativitas, umur panjang sareng hikmah. Jalma anu ngagunakeun kai salaku unsur ngagaduhan sipat anu loma sareng hirup. Aranjeunna jalma anu jujur ​​sareng jujur, sareng ngan kapercayaan anu kuat anu tiasa ngajantenkeun aranjeunna ngagaduhan nilai moral anu hébat. Inovasi sifat kadua sareng bakat kréatip anjeun sering diluhur rata-rata. Pecinta alam sareng rerencangan hébat piaraan. Jalma-jalma kai resep tempat anu sepi, anu ngamungkinkeun aranjeunna mendakan kasaimbangan batinna.

5 unsur alam: seuneu

Seuneu dihartikeun salaku émisi cahaya sareng panas anu disababkeun ku prosés pembakaran. Unsur ieu aya hubunganana sareng turun naek fisik sareng émosional. Kusabab gelombang panas, seuneu nyebrot dina usum panas. Éta ogé aya hubunganana sareng perasaan karuksakan, perang sareng kekerasan. Warna anu aya hubunganana sareng seuneu beureum, oranyeu, sareng konéng.

Jalma anu ngagaduhan "seuneu" salaku unsur aranjeunna gagah, dipikiran kabuka sareng marahmay. Aranjeunna biasana pikaresepeun, sumanget sareng pinuh tanaga. Pangguna seuneu berehan, petualang sareng sumanget, aranjeunna pamimpin karismatik sareng bakat pisan dina komunikasi. Di sisi sanésna, aranjeunna ogé tiasa nekad sareng fokus kana kagiatan anu meryogikeun padamelan anu intens sareng teras-terasan, bari teu ngémutan detil anu penting pikeun kasuksésan usahana. Kahayangna aranjeunna pikeun inovasi hébat pisan anu aranjeunna sering nyandak résiko anu teu rasional malahan ngabahayakeun kabagjaan nyalira. Kabutuhan aranjeunna pikeun pangakuan ampir teu aya watesna sareng kacenderungan pikeun maksakeun ideu nyalira kadang tiasa ngairitasi lingkunganana.

bumi

Barang ieu aya hubunganana sareng kaayaanana, nutrisi tangkal sareng produksi ngalangkungan kahirupan Ibu Bumi.

Tina sudut pandang filosofis, bumi mangrupikeun unsur anu aya hubunganana sareng hikmah, kasatiaan, stabilitas, kaadilan sareng penilaian anu saé.

Warna anu aya hubunganana sareng unsur ieu nyaéta coklat, konéng, terracotta sareng jeruk. Lahan ogé aya hubunganana sareng akhir usum panas.

5 unsur alam: logam

ékosistem alam

Nyertakeun sadaya logam anu aya di bumi, kalebet tambaga, kuningan, aluminium, pérak, tambaga, sareng emas. Logam aya hubunganana sareng pamikiran terstruktur: intél, bakat, ngarencanakeun sareng ngatur ide. Eusi di luhur ngajantenkeun unsur ieu caket hubunganana sareng manajemén bisnis. Unsur ieu ngalambangkeun usum gugur, budaya anu taliti sareng visioner.

Logam, bahan tina tameng pelindung sareng pedang anu seukeut, mangrupikeun unsur anu ngawakilan solidity, bright, loyalty, tapi ogé kaku. Individu logam taliti sareng tepat dina nyariosna. Aranjeunna ngagaduhan pikiran anu ditangtoskeun sareng ngitung. Nalika aranjeunna ngagaduhan tujuan dina pikiran, aranjeunna condong polah tanpa ragu. Individu logam mangrupikeun mahluk anu ambisius anu resep artos sareng kakuatan anu pakait sareng éta.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan 5 unsur alam sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.