5 taun henteu nganggo angin MW énggal di Catalonia

eolico ParkAnginna lirén langkung lami umur opat taun di Catalonia. Kusabab kebon angin Serra de Vilobí II diresmikeun dina Januari 2013, di daérah Les Garrigues, teu aya kakuatan angin megawatt énggal anu parantos dilaksanakeun.

Salaku tambahan, proyék angin anu paling maju pikeun ngamangpaatkeun énergi angin nyaéta anu ngamajukeun Gas Fenosa Pengetahuan Alam di Terra Alta, anu parantos lami teuing. Proyék ieu dilélér ku Generalitat dina Oktober 2010; kumargi kitu, ampir tujuh taun, sareng proyek na teu acan kabuka publik.

Hanjakalna, upami laju nyiptakeun énergi bersih di Catalonia dijaga dina istilah ieu, bakal hésé pikeun ngahontal tujuan anu parantos ditangtoskeun Perjanjian Nasional pikeun Transisi Énergi Catalonia. Perjanjian Nasional ieu netepkeun yén di 2050, 100% énergi akhir di Catalonia bakal énggal diperbarui sareng di 2030 50% listrik bakal tina sumber bersih.

Nyanghareupan pandangan anu teu parat (kusabab celah antara réalitas sareng anu direncanakeun), organisasi bisnis ngaitkeun kana énergi anu tiasa dibaharukeun di Catalonia (APPA, EolicCat, Pimec, Unef ...) parantos disada alarm. Sadayana ngingetkeun yén ku cara kieu moal tiasa ngahontal tujuan anu disatujuan. Kusabab sadaya alesan ieu, aranjeunna parantos terangeun ka Administrasi Catalan sareng ka sadaya kakuatan politik kabutuhan pikeun nyatujuan rencana konkret pikeun ngagancangkeun palaksanaan énergi anu tiasa dibarukeun.

Tujuan rumit atanapi teu mungkin?

Kaayaan ayeuna di Catalonia dicirikeun ku kagumantungan sumber dina énergi nuklir dina skéma pembangkit listrik (langkung ti 54% asalna ti pembangkit listrik atom, dibandingkeun sareng 18% tina sumber anu tiasa diénggalan, numutkeun data 2015), sareng anu ngagabung sareng pertumbuhan paménta 0,7% per taun.

Naha kaayaan tiasa dirobih?

Upami tujuan 2030 badé kahontal (tujuan 50% listrik tina sumber anu tiasa diénggalan), dimimitian dina taun 2019, 300 MW generasi angin anyar sareng 300 MW generasi anyar anu sanés kedah dilayanan unggal taun. generasi fotovoltaik. Total, 3.600 MW angin sareng 3.700 fotovoltaik anu sanés.

Photovoltaic

Ku cara kieu, pembaharuan bakal ngahontal 50% paménta (sésana bakal datangna gas alam diduruk dina pepelakan siklus gabungan, fasilitas koogenerasi dina industri sareng réaktor nuklir tunggal anu masih aya jasa).

Seuneu gas alam

Peraturan anyar

Numutkeun ka manajer EolicCat: pikeun ngahontal tujuan ieu dina pembaharuan, diperyogikeun pikeun ngenalkeun parobihan dina peraturan hukum sareng ngarobih peta angin Catalonia (dimana titik-titik daérah dimana sumberdaya ieu tiasa dianggo netepkeun), sahingga daérah-daérah anu ayeuna henteu saluyu sareng panerapan peternakan angin, dievaluasi deui pikeun janten sumber anu bersih ieu upami tiasa.

Ladang angin Kapuloan Kanaria

Asosiasi bisnis nambihan yén sistem anu ayeuna kedah dirobih kanggo promosikeun kebon angin anyar, dina raraga ni'mat ayana fasilitas langkung ti 10 MW. Salaku tambahan, dipénta pikeun ngarobih prosedur, sabab ayeuna ngan mungkin pikeun ngamajukeun aranjeunna ngalangkungan lelang dimana Administrasi ngahargaan aranjeunna ka anu nawar pangluhurna, salian ti muka kamungkinan pikeun dilakukeun ku "promosi gratis".

Angin kakuatan

Teu aya premi

Eureunan énergi angin di Catalonia parantos kajantenan sabab proyek-proyek énggal parantos liren nguntungkeun pisan nalika Pamaréntah ngaleungitkeun premi di 2012 aranjeunna ngagaduhan fasilitas énergi bersih énggal. Hasilna nyaéta yén sakabéh strategi Generalitat pikeun nerapkeun kebon angin anyar lirén lengkep.

Pamaréntah ngarencanakeun nyiptakeun tujuh zona pangembangan angin prioritas utama (ZDP) disebarkeun sapanjang Catalonia (769 MW sareng inpéstasi 1200 juta euro), tapi sadayana tetep aya huruf maot.

Dina genep ZPD ieu, anu nawar suksés parantos ngalebetkeun pengunduran diri, kusabab kaayaan énggal di séktor éta, tanpa imbalan pikeun énergi angin saluareun harga pasar,  ngajantenkeun proyék-proyék na teu tiasa dirobih. Maka, ngan ukur kawasan palaksanaan Terra Alta anu masih "hirup" –di Vilalba dels Arcs, La Pobla de Massaluca sareng Batea, anu nambihan dugi ka 90 MW–, dilélérkeun ka Angin Alami Gas Alami. Proyék ieu, Nanging, akumulasi reureuh panjang.

Numutkeun ka Gas Natural, éta henteu terang nanaon tina reureuhna, sabab aranjeunna parantos nganteurkeun sadaya dokuméntasi anu diperyogikeun.

Anu direncanakeun teu acan kacumponan

Renewables nyumbang ngan ukur 2015% tina total énergi anu dihasilkeun di Catalonia di 8. Sareng pikeun panggunaan listrik, 1.268 MW kakuatan angin dipasang; 267.345 MW sareng 24 MW tanaga téknologi listrik tanaga surya, diantara sumber anu tiasa diénggalan. Administrasi Catalan ngaku yén derajat patuh kana perencanaan anu ayeuna di Catalonia (Rencana d'Energia i Canvi Climàtic 2012-20120) "rendah pisan", anu nyatakeun yén kanyataan "persetujuan na aya hubunganana sareng paraturan parobihan anu éta ngeureunkeun pamekaran énergi anu tiasa dibaharukeun di Catalonia sareng di sésana Nagara ”.

Pigura hukum anyar diperyogikeun

Numutkeun ka asosiasi énergi anu tiasa dirobih "Langkung ti rencana anu énggal, anu diperyogikeun mangrupikeun kerangka pangaturan sareng ékonomi éta entong matak ngawatesan sareng ngawatesan kalayan ngenalkeun énergi anu tiasa diperbarui (aya langkung ti 1.000 MW kakuatan angin anu diidinan sareng henteu dipasang), sareng perjanjian sosial sareng wilayah anu ngamungkinkeun pamasanganana di daérah ".

"Dina bagian pangaturan, Generalitat damel kanggo ngararancang kerangka pangaturan énggal anu langkung lincah sareng éta ngabantosan ngamajukeun énergi anu tiasa dibangkitkeun. Ngeunaan perjanjian sosial sareng daérah, Perjanjian Nasional mangrupikeun kerangka pikeun ngamimitian debat sareng ngararancang pakakas pikeun méréskeun persamaan anu nganggap yén pamasangan terbarukan peryogi padumukan anu ageung di daérah-daérah tertentu di daérah éta ".


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.