5 Alesan naha komunitas kedah ngadaur ulang

El runtah daur ulang nyaéta sistem anu pangsaéna pikeun pembuangan akhir bahan sareng produk anu dianggap runtah. Barang anu henteu tiasa dianggo deui pikeun tujuanana diciptakeun atanapi anu parantos réngsé siklus hirupna kedah didaur deui.

Runtah kota padet mangrupikeun perhatian pikeun sadaya kota sareng kota kusabab éta kedah ngatur seueur limbah per dinten. 90% sampah anu dihasilkeun di lingkungan domestik tiasa didaur deui.

Aya 5 alesan kunaon masarakat kedah ngadorong sareng ngembangkeun daur ulang.

  1. Akumulasi limbah di TPA diréduksi, masalah kaséhatan masarakat dicegah, anu ckontaminasi masalah cai, hawa, darat sareng lingkungan sapertos deforestasi, sareng anu sanésna.
  2. Keuntungan anu penting tiasa didamel tina penjualan produk sareng bahan saatos didaur ulang. Sareng deuih hemat énergi sareng sumber daya alam dina produksi produk énggal.
  3. Daur ulang ngajantenkeun langkung sustainable ékonomi Sistem manajemén runtah sareng ningkatkeun kabersihan di masarakat.
  4. Peta daur ulang meryogikeun sadaya kelompok sosial pikeun ngembangkeun leres, sahingga nguatkeun hubungan sareng milik jalma sareng perusahaan salaku bagian tina komunitas.
  5. Prakték saderhana ieu ngabantosan barudak ngeunaan pentingna miara budak. lingkungan sareng pangaruhna kana kualitas kahirupan.

La industri daur ulang éta kedah diperkuat sareng dipelak salaku tihang ékonomi anu aya hubunganana di unggal komunitas, henteu ngan ukur pikeun ngirangan volume limbah tapi ogé salaku cara nyiptakeun padamelan sareng produk énggal tina unsur daur ulang, ogé ngahasilkeun laba di tingkat lokal.

Penting pisan yén sagala rupa limbah didaur deui kusabab manpaatna saleresna seueur sareng manjangan waktos. Nagara, perusahaan swasta, organisasi sosial sareng masarakat sadayana meunang nalika didaur ulang.

Komitmen pribadi sareng komunitas penting pikeun Program tina daur ulang janten jangka panjang, suksés sareng ngalikeun. Kaca janten salah sahiji conto anu paling saé, kumargi éta mangrupikeun produk anu paling didaur di dunya.

Kengingkeun produk sanés pikeun ngahontal tingkat daur ulang anu luhur ngabutuhkeun waktos sareng padamel lingkungan anu kuat, tapi éta tiasa kahontal, urang sadayana tiasa kolaborasi sahingga langkung didaur deui sareng planet janten langkung bersih sareng séhat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Marlyn Daniela Figueroa CASTRO cenahna

    ANU KITU KUDU KUDU NGADILIKKEUN KABEH Pikeun EXOTÉNG Botol Plastik Kalayan BANANA SHELL

  2.   Aries cenahna

    Abdi resep pisan inpormasi éta
    , éta pohara ngabantosan

bool (leres)