Ngirangan biaya luar biasa tanaga surya

Spanyol énergi spain

Masarakat terus ngabantah naha wijaksana henteu bet beurat kana énergi anu tiasa dibangkitkeun (tanaga surya, angin sareng anu sanésna). Téknologi énergi nyalip pamaréntah satengah dunya sareng aranjeunna badé ngarobah perdebatan ieu kana hal anu mutlak.

Salah sahiji masalah hébat atanapi halangan anu ngagaduhan énergi terbarukan nyaéta biaya investasi awal anu luhur. Nanging, numutkeun laporan anyar ti GTM Research, harga pamasangan tanaga surya bakal teras turun dugi ka 27% dugi ka 2022. Iran rata-rata turunna harga 4,4% rata-rata janten 27%.

Harga tanaga surya turun

Laporan éta ngajantenkeun ramalan ngeunaan harga sistem fotovoltaik surya. Di jerona, tren anu teras-terasan tiasa dititénan anu nyumbang kana turunna harga proyek-proyek surya. Harga ieu henteu ngan ukur diturunkeun dina harga kusabab turunna harga modul, tapi ogé ku investor, pengikut, sareng biaya tanaga gawé langkung mirah.

Sadaya daérah anu tiasa milih énergi anu diperbarui bakal nguntungkeun tina turunna harga ieu. Harga-harga catetan anu anyar énggal sumping ti India, dimana sistem lelang nagara parantos dina produksi anu tetep sareng parantos ngahasilkeun tawaran anu kalapa. Ieu nyababkeun harga langkung handap sareng handap.

Ieu mangrupikeun warta anu saé pikeun jalma-jalma anu milih énergi anu tiasa diperbarui pikeun pembangkit listrik. Naha ieu bakal janten léngkah énggal pikeun mekar dina transisi énergi nuju kautamaan pembaruan?

Ieu sadayana saé, tapi éta henteu cekap. Upami tanaga surya hoyong janten pamuter global, kedahna ogé langkung nguntungkeun tibatan sumber énergi jangka pondok sanés: Ayeuna parantos, sajaba ti, di langkung ti 50 nagara, tanaga surya mangrupikeun énergi anu paling murah sadaya.

Kurnool Ultra Mega Solar Park

Perangna énergi 20 taun payun

Sanaos urang biasana ningali harga produksi per kilowatt jam, éta sanés harga anu paling narik pikeun nyoko tina énergi renewable. Sahenteuna, dina kontéks sapertos ayeuna anu mana pembaruan teu gaduh subsidi kanggo mayar Investasi.

Sistem énergi anu gaduh struktur raksasa dina inpormasi didamel kalayan sababaraha taun diantisipasi, bahkan puluhan taun. Éta salah sahiji alesan kunaon nyoko kana pembaharuan lambat: sakali pabrik nuklir, gas, batubara (atanapi jinis sanés anu sanésna) parantos didamel, henteu mungkin pikeun mareumanana dugi ka akhir umur anu aya gunana. Upami éta, biasana natanapi investasi bakal dipulihkeun, anu moal kajadian kusabab lobi ageung di ditu.

Kalayan kecap séjén, upami urang hoyong diajar sacara rinci kumaha komposisi pasar énergi badé mekar, urang kedah ningali sabaraha biayana pikeun ngamimitian unggal énergi ti mimiti. Profitabilitas jangka pondok sareng sedeng pembangkit listrik mangrupikeun konci dina kaputusan akhir pangusaha sareng politikus; Atanapi, kecap sanésna, énergi anu murah pisan pikeun ngahasilkeun sareng meryogikeun inpormasi awal anu luhur pisan moal pernah diadopsi.

Tenaga surya tiasa bersaing sareng saha waé

Numutkeun sababaraha laporan ti langkung ti hiji awak, ngeunaan industri énergi: «Tenaga surya anu teu disubsidi ngamimitian nyetir batubara sareng gas alam di pasar Salaku tambahan, proyék-proyék surya anyar di pasar berkembang aya biayana kirang ti angin.

Portugal bakal nyayogikeun énergi terbarukan opat dinten

Sareng, memang, ampir dina genep puluh nagara berkembang harga rata-rata pamasangan surya anu diperyogikeun ngahasilkeun unggal megawatt parantos turun ka $ 1.650.000, handapeun 1.660.000 anu biaya énergi angin.

Sakumaha urang tiasa tingali dina grafik sateuacanna, épolusiana jelas pisan. Ieu ngandung harti yén nagara berkembang, anu sacara umum mangrupikeun nagara anu pangageungna dina émisi CO2.

Spanyol henteu ngirangan émisi CO2

Aranjeunna parantos mendakan cara pikeun ngahasilkeun listrik ku harga anu kalapa sareng ku cara anu lengkep.

Harga tanaga surya vs harga batubara

Taun ayeuna parantos ngabuktoskeun balapan pikeun tanaga surya dina sagala aspek, ti saprak evolusi téknologiPikeun lélang dimana perusahaan swasta bersaing pikeun kontrak ageung pikeun pasokan listrik, sasih demi sasih catetan parantos disetél pikeun tanaga surya anu paling murah.

Taun kamari anjeunna ngamimitian kontrak pikeun ngahasilkeun listrik $ 64 per MW / jam ti nagara India. Perjanjian anyar dina bulan Agustus nurunkeun inohong ka sosok anu luar biasa nembé $ 29 megawatt waktos di Chili. Jumlah éta mangrupikeun tonggak tonggong dina hal biaya listrik, ampir ampir 50% langkung mirah tibatan harga anu ditawarkeun ku batu bara.

Batubara

Kalayan laporan Biaya Énergi Anu Disingkat (Biaya tingkat téknologi énergi anu béda, tanpa subsidi). Éta mendakan yén unggal taun, tiasa dirobih aranjeunna langkung mirah sareng anu konvensional langkung awis.

Sareng trend biaya na langkung ti jelas 😀


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jerman cenahna

    Nya, kuring ngagaleuh panél sareng batréna dina 2015 sareng ayeuna kuring milarian online sareng aranjeunna dina harga anu sami atanapi LEUWIH MAHAL. Modél anu sami, mérek, kapasitas ... Kumaha dimungkinkeun?